28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δυσκολη πρόκριση για τον Άρη…Ο Εθνικός του έβαλε δύσκολα ,έχασε και πέναλτι

Δυσκολη πρόκριση για τον Άρη…Ο Εθνικός του έβαλε δύσκολα ,έχασε και πέναλτι

By on 25 Ιανουαρίου, 2024 0 564 Views

Πρόκριση «δια πυρός και σιδήρου» για τον Άρη. Οι περσινοί πρωταθλητές, πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου επικρατώντας 2-1 του αξιόμαχου Εθνικού στο Δασάκι. Δραματικό φινάλε στην αναμέτρηση καθώς ακυρώθηκε γκολ για τους γηπεδούχους στο 77’ ενώ ο Ζάντρο απέκρουσε το πέναλτι του Καμπρέρα στο 89’.
Το σκορ άνοιξε (1-0) ο Μοντνόρ με πλασέ σε κενή εστία μόλις στο 6ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Σαβό, ενώ ο Νίκολιτς διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων (2-0) στο 15’ με ωραίο σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής. Ο Χριστοφή στο 43’ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάριου Ηλία και άψογο τελείωμα με…τσίμπημα της μπάλας, πέτυχε το 2-1 στο 43’ κι έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο κόλπο της πρόκρισης.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά ισοφάρισε στο 77ο λεπτό με κοντινή προβολή του Καμπρέρα μετά από τραγικό λάθος του Ζάντρο, ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε μετά από παρέμβαση του VAR, που έστειλε τον Ανδρέα Τεχράνυ στο μόνιτορ για να δει ξανά τη φάση. Εκεί, έδωσε χέρι του Ντε Ιριόντο στην αρχή της φάσης. Στο 88’ ο Κύπριος ρεφ και πάλι μετά από παρέμβαση του VAR έδωσε πέναλτι σε χέρι του Μπράουν, ωστόσο ο Καμπρέρα ήταν ο μοιραίος και ο Ζάντρο ο «ήρωας», αποκρούοντας την εκτέλεση του Αργεντινού.
Κάπως έτσι, με μεγάλη δυσκολία, ο Άρης «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου, με το τελικό 1-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων.

Εθνικός (Σατσιάς): Μάρκοβιτς, Ντε Ιριόντο, Περατικός (46′ Στυλιανού), Λίπσκι, Λομοτέι, Νικολάου (73′ Μπέκερ), Ιωάννου (90′ Μπίκερ), Αρτυματάς, Καμπρέρα, Μ. Ηλία (65′ Ιωαννίδης), Χριστοφή (65′ Ντράζιτς)
Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Παναγή, Σπιρόφσκι, Πεχλιβάνης, , Πέρδιος

Αρης: (Σπιλέφσκι): Ζάντρο, Σανέ (35′ Μουσούντα), Αμπουμπακάρ (35′ Δημητρίου), Μπρόρσον, Μάτισικ (68′ Ουρόσεβιτς), Μπράουν, Νίκολιτς (68′ Γκομίς), Σπόλιαριτς, Μοντνόρ, Σεμέδο (56′ Μπένγκτσον), Σαβό
Στον πάγκο: Βανά, Σωφρονίου, Κοκόριν, Ζόκε

ΣΚΟΡΕΡ: Χριστοφή (43′), Καμπρέρα (77′) / Μοντνόρ (6′), Νίκολιτς (15′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπουμπακάρ

Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Κωνσταντινίδης Αντώνης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Τσαμπαλάς Ανδρέας
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης