28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για μέτρα από την Κυβέρνηση αλλά πρώτα επαφές με την ΚΟΠ και τα σωματεία(δηλώσεις Αν.K.E)

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για μέτρα από την Κυβέρνηση αλλά πρώτα επαφές με την ΚΟΠ και τα σωματεία(δηλώσεις Αν.K.E)

By on 25 Ιανουαρίου, 2024 0 313 Views

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για τα χθεσινά γεγονότα στο Αλφαμεγα:.

-Για την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ενημέρωση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τα έκτροπα και το πώς προχωρούμε. Η ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού είναι πως άξονας των αποφάσεων που θα παρθούν θα είναι η ασφάλεια των πολιτών. Θα γίνουν επαφές με την ΚΟΠ και με σωματεία για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν επέτρεπαν στην αστυνομία σε μια πιο δραστική παρέμβαση».

-Αν μελετάται το ενδεχόμενο να κλείσουν τα γήπεδα: «Είναι στο τραπέζι, όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Δεν θα ληφθούν μονομερείς αποφάσεις. Θέλουμε να διαβουλευτούμε με τα σωματεία. Είναι κοινωνικό ζήτημα πρωτίστως. Θα ληφθούν αποφάσεις μέσα από μία συλλογικότητα. Τα μονομερή μέτρα μπορεί να έχουν προσωρινή λύση, θέλουμε να βρούμε μόνιμες λύσεις. Αν αποκλείσουμε κάποιους ανθρώπους από τα γήπεδα, δεν πρέπει να μεταφέρουμε τη βία εκτός γηπέδων».

-Αν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει επιπλέον μέτρα: «Θα αποφύγω  τον πειρασμό να πω μεγάλα λόγια. Η πολιτική βούληση υπήρχε και υπάρχει. Είναι δύσκολο να αστυνομεύσεις μία κατάσταση που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτη τροπή. Χθες βράδυ, ενδεχομένως να υπήρχε πρόβλημα ακόμη και με μεγαλύτερη αστυνόμευση. Τα πράγματα υπήρχαν ήδη στο γήπεδο. Η αστυνομία θα μπορούσε να ήταν πιο αποτελεσματική, αλλά αυτά θα τύχουν διερεύνησης. Πρέπει να δούμε την ουσία, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του κόσμου που πηγαίνει στα γήπεδα. Δεν είναι μόνο θέμα αστυνομίας, πρέπει να απομονώσουμε αυτούς τους 50, 100 ή 200. Είναι ασφαλώς και ευθύνη της αστυνομίας, όμως δεν μπορούμε να πάμε μόνο σε δραστικές λύσεις χωρίς να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες όλων των εμπλεκομένων. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν πρέπει να κλείσουμε τα γήπεδα θα τα κλείσουμε, αλλά αυτό δεν θα είναι μόνιμη λύση. Θα έχουμε εξελίξεις στις επόμενες μέρες. Θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα. Αν η αστυνομία και τα σωματεία δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια, οι αγώνες θα γίνονται χωρίς φιλάθλους».