3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Πάφος FC πήρε το ντέρμπι και έσπρωξε την Ομόνοια στην 6η θέση .Ο Τανκοβιτς στο 87′ σίγησε το ΓΣΠ (1-2)

Η Πάφος FC πήρε το ντέρμπι και έσπρωξε την Ομόνοια στην 6η θέση .Ο Τανκοβιτς στο 87′ σίγησε το ΓΣΠ (1-2)

By on 27 Ιανουαρίου, 2024 0 501 Views

Απόδραση» με…χρυσοκέφαλο Τάνκοβιτς! Η Πάφος FC πήρε σημαντικότατη νίκη κόντρα στην Ομόνοια στο ΓΣΠ με 2-1 για την 21η αγωνιστική κι ανέβηκε στην 3η θέση.
Ο Βαλακάρι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό, καθώς αξιοποίησε τη σέντρα του Ναμ και με κοντινή προβολή έγραψε το 1-0. Από εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι…ξύπνησαν είχαν δύο δοκάρια με Σίμιτς και Φράνσον και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 28’ ο Μπέζους με κεφαλιά έπειτα από μπαλιά του Παναγιώτου διαμόρφωσε το 1-1 του ημιχρόνου.
Κι ενώ όλα έδειχναν…ισοπαλία στο στάδιο της πρωτεύουσας, ο Τάνκοβιτς ήταν αυτός που «μίλησε» τελευταίος και στο 87’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τουμάσι, χάρισε τεράστιο «διπλό» για την Πάφος FC.
Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Καρσέδο έφτασε τους 41 βαθμούς, ανέβηκε στην 3η θέση και προσπέρασε την Ομόνοια που έμεινε στους 39 και στο -9 από την κορυφή και στην 6η θέση..
Με 10 ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα του Ρέιχνταλ, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Κουλιμπαλί για κτύπημα στον Γκολντάρ εκτός φάσης.

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο 3ο λεπτό ο Μπρούνο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Φαμπιάνο ήταν στη σωστή θέση και μάζεψε. 2 λεπτά μετά ο Μπρούνο έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Ζάιρο που είχε άστοχο σουτ.

Στο 14ο λεπτό ο Ναμ έκανε την σέντρα, ο Βαλακάρι ήρθε από πίσω και έσπρωξε από πολύ κοντά την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1!

https://youtube.com/watch?v=NEoX72-VYJo%3Ffeature%3Doembed

Στο 19΄έγινε σέντρα στην περιοχή της Πάφου, αλλά το σουτ του Χαραλάμπους σταμάτησε σε αμυντικό. 5 λεπτά μετά η Ομόνοια είχε μεγάλη φάση, όταν έγινε σέντρα στο 2ο δοκάρι, ο Σίμιτς έκανε το πλασέ από κοντά, αλλά ο Ρους πρόλαβε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή. Στο επόμενο λεπτό σε αντεπίθεση ο Στεπίνσκι έκανε το σουτ, αλλά ο Ίβουσιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Λίγο μετά, στο 26΄ο Φράνσον με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Η Ομόνοια δικαιούταν ένα γκολ και το βρήκε στο 28΄με κεφαλιά του Μπέζους μετά από σέντρα του Παναγιώτου!

https://youtube.com/watch?v=Y9dWV7L81gI%3Ffeature%3Doembed

Στο 45΄ο Ζάιρο έκανε ένα κακό τελείωμα από καλή θέση, ωστόσο στο ξεκίνημα φάνηκε να υπάρχει φάουλ του Ντράγκομιρ στον Μπέζους.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 53΄ο Παναγιώτου έδωσε στον Σίμιτς μετά από εξαιρετική ενέργεια, αλλά το σουτ του Σέρβου σημάδεψε αντίπαλο παίκτη. 3 λεπτά μετά από εξαιρετική θέση ο Φράνσον έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ. Στο 63΄ο Τάνκοβιτς έπιασε ένα δυνατό σουτ από απόσταση, με τον Φαμπιάνο να απομακρύνει.

Το παιχνίδι στην συνέχεια δεν είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες, αφού υπήρχαν αρκετά λάθη και έλλειψη καθαρού μυαλού, ωστόσο στο 87΄ο Τάνκοβιτς έπιασε μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έβαλε την Πάφο μπροστά στο σκορ.

Στις καθυστερήσεις ο Κουλιμπαλί κτύπησε παίκτη της Πάφου και είδε την κόκκινη κάρτα

Ομόνοια (Ρέιχνταλ): Φαμπιάνο, Μάθιους, Παναγιώτου (90+2′ Λέζιακς), Κουλιμπαλί, Λανγκ, Κούσουλος, Χάμπος (81′ Κασάμα), Μπέζους, Φράνσον (70′ Κακουλλής), Σίμιτς, Στεπίνσκι (81′ Μπάκιτς)
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Κελεπέσιης, Μίλετιτς, Ανδρέου, Οζλέρ, Παντελή, Αμού, Προκοπίου

Πάφος FC (Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο (44′ Γκολντάρ), Κβίντα, Ρους, Μελούσο, Ντράγκομιρ, Ναμ, Βαλακάρι (90′ Μπότσκαϊ), Τάνκοβιτς (90′ Κανέ), Μπρούνο (84′ Τουμάσι), Ζάιρο
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Αμπντουσαλάμοφ, Μιχαήλ, Νταλίνια, Ταβάρες

Στο όριο καρτών: Μάθιους, Σιπριάνο, Φράνσον, Κακουλλής (2), Μπέζους (5) / Πελάτζιο, Τάνκοβιτς (2), Μποτσκάι, Ικόκο (5)

ΣΚΟΡΕΡ: Μπέζους (28′) / Βαλακάρι (14′), Τάνκοβιτς (87′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπέζους (6η), Κακουλλής (3η) / Κβίντα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κουλιμπαλί90′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

Διαιτητής: Markovic Momcilo
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας
VAR: Jovanovic Srdjan
AVAR: Στυλιανού Μάριος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας