2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Περίπατος στο δάσος…για τον Άρη.Στο -4 από την κορυφή με εξάρα κόντρα στον Εθνικό Άχνας

Περίπατος στο δάσος…για τον Άρη.Στο -4 από την κορυφή με εξάρα κόντρα στον Εθνικό Άχνας

By on 28 Ιανουαρίου, 2024 0 547 Views

H τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και πέμπτη στο σύνολο (μαζί με το Κύπελλο) είναι γεγονός για τον Άρη.
Οι πρωταθλητές με επιβλητική εμφάνιση επικράτησαν 6-2 του Εθνικού στο Δασάκι, ανέβηκαν στην 2η θέση και απεχουν τέσσερις βαθμούς από την κορυφή και το AΠΟΕΛ.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος χάνοντας πολλές ευκαιρίες.
Έξι από αυτές έγιναν γκολ από τους Μπένγκτσον (3’), Γκομίς (29’π.), Μοντνόρ (54’), Σεμέδο (69’), Σπόλιαριτς (85’ π.) και Σαβό (89’)
Για τον Εθνικό που έπαιξε με κάποιες σοβαρές απουσίες,μειωσε σε 4-1 στο ντεμπούτο του ο Μεσκίντα στο 71ο λεπτό, ενώ στο 79’ σκόραρε και ο Ντε Ιριόνδο με κεφαλιά.

Δυο δοκάρια για τον Άρη με τους Σεμέδο και Μάτισικ και ισάριθμα πέναλτι μέσω του VAR.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ξεκίνημα με γκολ. Μόλις στο 3ο λεπτό και στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη της λεμεσιανής ομάδας στην εστία του Παναγή, άνοιξε το σκορ. Ο Μπένγκτσον με κοντινή προβολή έδωσε προβάδισμα στον Άρη και έβαλε τις βάσεις για τη νέα νίκη.

Οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο και στο δίλεπτο 16′ και 17′ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τους Σεμέδο και Μπράουν αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι είχαν παθητικό ρόλο και ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε. Στο 26ο λεπτό ο Γκομίς έχασε το τετ α τετ, όμως, το VAR παρενέβη και κάλεσε το διαιτητή να επαναξιολογήσει τη φάση, αφού φάνηκε σπρώξιμο του Περατικού στον επιθετικό του Άρη. Ο Αθανασίου έδειξε πέναλτι και ο Γκομίς με εύστοχη εκτέλεση στο 29′ έγραψε το 0-2.

Στο 44′ ο Μπένγκστον νικήθηκε από τον Παναγή, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπράουν έχασε ακόμα μια ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με δυο σπουδαίες ευκαιρίες ξεκίνησε το β’ ημίχρονο ο Άρης. Στο 46′ ο Σεμέδο σημάδεψε το δοκάρι του Παναγή, ενώ ο τελευταίος ένα λεπτό μετά απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Γκομίς σε τετ α τετ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι και να μην δώσουν δικαιώματα στον Εθνικό, όπως έπραξαν στο κύπελλο λίγες ημέρες προηγουμένως.

Και το έπραξαν στο 53′ με τον Μοντνόρ. Ο Μπένγκτσον με εξαιρετική πάσα στον κενό χώρο έβγαλε τον συμπαίκτη του μόνο απέναντι από τον Παναγή και αυτός με… τσίμπημα της μπάλας την έστειλε στα δίκτυα για το 0-3.

Στο 54′ ο Μπένγκτσον δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Η ομάδα του Σπιλέφσκι δεν έριξε ταχύτητες και έψαξε κι άλλα γκολ. Ο Μάτισικ στο 67′ υποχρέωσε τον Παναγή σε νέα απόκρουσ, ωστόσο ένα λεπτό μετά ο Σεμέδο με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 0-4.

Ο Εθνικός μείωσε στο 71′ με τον Μεζκίντα, ωστόσο δεν είχε καμία τύχη. Στο 73′ ο Μάτισικ στη δεύτερη τελική του, τράνταξε το δοκάρι του Παναγή.

Το παιχνίδι ήταν ανοικτό με την μπάλα να πηγαινόερχεται από την μια εστία στην άλλη. Στο 79′ ο Ντε Ιριόντο με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 2-4.

Ωστόσο στο 85′ ο Σπόλιαριτς με πέναλτι, το οποίο δόθηκε και αυτό μέσω του VAR, και ο Σάβο στο 89′ με κοντινή προβολή διαμόρφωσαν το τελικό 2-6.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Παναγή, Σπιρόφσκι, Ντε Ιριόνδο (81′ Περδίος), Περατικός, Λίπσκι, Πεχλιβάνης (58′ Αγγελόπουλος), Μπίκερ, Μπέκερ (46′ Ιωαννίδης), Στυλιανού, Μ.Ηλία, Χριστοφή (58′ Μεσκίντα)
Στον πάγκο: Μπογκαντίνοφ, Μάρκοβιτς, Ριστέφσκι, Κ.Ηλία, Μεσκίντα, Νικολάου, Ιωαννίδης, Περδίος, Αγγελόπουλος.

ΑΡΗΣ: Βανά, Μουσούντα, Μπένγκτσον (70′ Σπόλιαριτς), Μπράουν, Δημητρίου, Γκομίς (70′ Σαβό), Μπρόρσον, Ζόκε, Μοντνόρ (62′ Αμπουμπακάρ), Σεμέδο (70′ Κοκόριν), Ουρόσεβιτς (62′ Μάτισικ)
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Κοκόριν, Σπόλιαριτς, Αμπουμπακάρ , Μάτισικ, Σαβό

ΓΚΟΛ: 71′ Μεσκίντα, 79′ Ντε Ιριόνδο/3′ Μπένγκτσον, 29′ π. Γκομίς, 54′ Μοντνόρ, 69′ Σεμέδο, 85′ π. Σπόλιαριτς, 89′ Σαβό
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Περατικός, Μ.Ηλία, Ντε Ιριόνδο (10η)/Μπένγκτσον, Μοντνόρ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 300