6 Οκτωβρίου, 2024
  • 6 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση θέλει  άμεση αντίδραση. Να διορθωθούν τα λάθη και να συνέλθει χωρίς νέα παγίδα. Με απουσίες και επιστροφές αύριο κόντρα στην ΑΕΖ

Η Ανόρθωση θέλει  άμεση αντίδραση. Να διορθωθούν τα λάθη και να συνέλθει χωρίς νέα παγίδα. Με απουσίες και επιστροφές αύριο κόντρα στην ΑΕΖ

By on 29 Ιανουαρίου, 2024 0 416 Views

H Ανόρθωση σε μια σημαντική στροφή του πρωταθλήματος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα μαζεμένα προβλήματα ούτε πήρε βοήθεια από την ενίσχυση του Ιανουαρίου ενώ είναι γενικά παραδεχτό ότι στα τελευταία 3-4 παιχνίδια η ομάδα πέρασε αγωνιστική κάμψη και η συνταγή Γκαγιέγο σταμάτησε να αποδίδει…Η κούραση, οι μαζεμένες απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών , η διαχείριση της υπόθεσης Τσίκο επηρέασαν αρνητικά με αποτέλεσμα από την 2η θέση να πέσει στην 5η και να μείνει μακριά από την κορυφή.

Η αλήθεια είναι ότι παρά την εκπληκτική πορεία στον Α΄ γύρο στην Ανόρθωση κρατούσαν χαμηλούς τόνους και δεν μίλησαν για τίτλο γνωρίζοντας τη δυσκολία με τους αντιπάλους που έχει να ανταγωνιστεί αφού έχει το μικρότερο μπάτζετ  και ρόστερ.

 Ασφαλώς η ήττα από την Δόξα απογοήτευσε και άφησε πίσω την Ανόρθωση αλλά δεν διαγράφεται η συνολική πορεία και οι εμφανίσεις  της ομάδας στον Α΄ γύρο και το πιο σημαντικό  είναι ότι ακόμα υπάρχει χρόνος για να συνέλθει και να επανέλθει αγωνιστικά ώστε να διεκδικήσει τον αρχικό ρεαλιστικό στόχο για έξοδο στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος ή κυπέλλου.

Άλλωστε οι διαφορές στην εξάδα είναι  μικρές και από βδομάδα σε βδομάδα τα δεδομένα αλλάζουν.

Το επείγον είναι να κλείσει αμέσως η άσχημη παρένθεση και να ανασυνταχθούν προπονητής και παίκτες. Ο προπονητής να δει ποιες επιλογές του πήγαν λάθος και τι επιλογές καλύτερες έχει και οι παίκτες να συνέλθουν και να ανεβάσουν απόδοση.

Χρόνος για το επόμενο παιχνίδι δεν υπάρχει. Αύριο Τρίτη αντιμετωπίζει  την ΑΕΖ στο Αμμόχωστος χωρίς να έχει οπαδούς στο πλευρό της. Στον πρώτο γύρο την έπαθε με αυτό τον αντίπαλο αφού έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και τελικά έμεινε στο 1-1. Η ΑΕΖ έκανε ζημιές και σε άλλες ομάδες της εξάδας οπότε χρειάζεται προσοχή και όχι τα ίδια λάθη.

Το καλό για τον Γκαγιέγο είναι ότι θα έχεις τη διάθεση του, τους Αρμπολέδα, Τεχέρα και Ιωάννου.

Θα απουσιάζει ο Μαρμούκ που συμπλήρωσε κάρτες και μαζί με τον Κάργα αναμένεται να παίξει ο Κορρέα.

 Οι Γκερέρο και Καστέλ θα είναι μάλλον πάλι εκτός ενώ ο Περέα χωρίς προπονήσεις δεν μπορεί να υπολογίζεται στο αρχικό σχήμα.

 Αναμένεται ότι ο Τσίκο θα είναι  στο αρχικό σχήμα αφού είναι  καλύτερος με διαφορά από όλους τους ακραίους επιθετικούς της ομάδας .Πίσω από τον Γκασάμα η επιστροφή  Τεχέρα και Ιωάννου δίνει επιλογές στον Γκαγιέγο αφού ο Μουσοντά απέτυχε άλλη μια φορά να δικαιολογήσει  την παρουσία  του ενώ ο Γουαρίς συνεχίζει στην μετριότητα.

Επιπλέον η κακή συνήθεια να δέχεται γκολ η Ανόρθωση σε αντεπιθέσεις μικρών ή μεγάλων ομάδων πληγώνει την ομάδα και απογοητεύει τον κόσμο οπότε θα πρέπει να βρεθεί το λάθος…

Σημαντικές οι απουσίες Γκερέρο και Καστέλ αλλά υπάρχουν οι επιλογές για να παρουσιαστεί η Ανόρθωση καλύτερη ,και να  επανέλθει στις νίκες. Η νίκη θα επαναφέρει την καλή ψυχολογία ,θα βελτιώσει την θέση της αφού υπάρχουν ντέρμπι που τα αποτελέσματα τους θα την ευνοήσουν και θα μπει  στην σειρά των ντέρμπι με καλύτερο ηθικό  και με περισσότερες επιλογές με τις επιστροφές των τραυματιών