18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Άστον Βίλα – Νιουκάστλ 1-3: Τέλος στο απίθανο σερί του Έμερι

Άστον Βίλα – Νιουκάστλ 1-3: Τέλος στο απίθανο σερί του Έμερι

By on 31 Ιανουαρίου, 2024 0 294 Views

Σερί… τέλος για τη Βίλα του Έμερι, η οποία γνώρισε την πρώτη ήττα εντός στο πρωτάθλημα έπειτα από 11 μήνες. Σημαντικό διπλό η Νιουκάστλ (3-1) που πλησίασε την εξάδα. Ανάσα για την Πάλας.

Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2023, όταν η Άρσεναλ κέρδιζε στο «Βίλα Παρκ». Από τότε και σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος, η Άστον Βίλα του Έμερι μετρούσε 15 νίκες και μια ισοπαλία. Ωστόσο, η Νιουκάστλ κατάφερε να σπάσει το σερί, να νικήσει 3-1 και να πλησιάσει την εξάδα. Διατηρήθηκαν στην τετράδα οι γηπεδούχοι, όμως απειλούνται από την Τότεναμ. Οι «καρακάξες» πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στη σεζόν, έκαναν ό,τι ήθελαν στη μια ώρα παιχνιδιού και πήραν αυτό που ήθελαν. Ο Σαρ στο 32′ άνοιξε το σκορ και στο 36΄ πέτυχε το 2-0. Το αυτογκόλ του Μορένο στο 52′ σφράγισε ουσιαστικά το διπλό. Το μόνο που κατάφερε η Βίλα ήταν να μειώσει με τον Γουότκινς στο 71′. Δυο λεπτά αργότερα, ο Άγγλος φορ έκανε και το 3-2, αλλά ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος, γεγονός που υπέδειξε και το VAR.

Νίκη – ανάσα για την Πάλας

Οι Έζε και Ολίσε λύτρωσαν την Πάλας και οι «αετοί» με το 3-2 κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Στον πάτο οι φιλοξενούμενοι… Οι «λεπίδες», στα 22 δευτερόλεπτα προηγήθηκαν με τον Μπρέρετον Ντίας, ωστόσο οι Λονδρέζοι αντέδρασαν και στο 17′ ισοφάρισαν με τον Έζε. Ο Μακ Άτι στο 20ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στον Γκουεχί και πέτυχε το 2-1, αλλά πάλι οι γηπεδούχοι είχαν τον τρόπο να απαντήσουν και στο 27′ με απίθανο σουτ του Έζε έγινε το 2-2. Στο 67′, ο Ολίσε λύτρωσε την Πάλας πετυχαίνοντας το 3-2. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο σκόρερ των γηπεδούχων αποχώρησαν με τραυματισμούς. Δοκάρι στο 85′ είχε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με τον Αχμέντοντζιτς, με την τύχη να της γυρνά την πλάτη…