4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Ο Μαντσίνι έφυγε για τα αποδυτήρια πριν το τελευταίο πέναλτι, έξαλλοι οι Σαουδάραβες με τον Ιταλό

Ο Μαντσίνι έφυγε για τα αποδυτήρια πριν το τελευταίο πέναλτι, έξαλλοι οι Σαουδάραβες με τον Ιταλό

By on 31 Ιανουαρίου, 2024 0 1239 Views

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι όχι μόνο γνώρισε τον αποκλεισμό ως προπονητής της Σαουδικής Αραβίας στη φάση των “16” του Asian Cup αλλά αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο πριν τελειώσουν τα πέναλτι με την Νότια Κορέα, γεγονός που έφερε αντιδράσεις.

Οι άνθρωποι της Σαουδικής Αραβίας είχαν υψηλές βλέψεις για την πορεία της εθνικής ομάδας της χώρας στο Asian Cup με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην τεχνική ηγεσία, ωστόσο το ταξίδι τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν σύντομο.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στο ματς της Σαουδικής Αραβίας απέναντι στην Νότια Κορέα για τη φάση των "16" του Asian Cup | 30 Ιανουαρίου 2024

Και αυτό “ευθύνεται” η Νότια Κορέα που μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, επιβλήθηκε με 4-2 στα πέναλτι, στη νοκ-άουτ αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των “16”, με τους Νοτιοκορεάτες να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά που θα βρουν απέναντί τους την Αυστραλία.

Το εντυπωσιακό είναι πάντως ότι περισσότερο και από τον αποκλεισμό, υπήρχε άλλο πράγμα που έκανε έξαλλους τους Σαουδάραβες και αυτό έχει να κάνει με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και τη συμπεριφορά του στον πάγκο.

Συγκεκριμένα, με την επιλογή του να πάει στα αποδυτήρια πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των πέναλτι και με το σκορ στο 3-2 για την Νότια Κορέα που είχε στείλει παίκτη στην άσπρη βούλα για εκτέλεση (έκανε κατόπιν το 4-2), με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας να κάνει λόγο για “απαράδεκτη συμπεριφορά”.

Από την πλευρά του, ο άλλοτε προπονητής των Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Γαλατάσαραϊ καθώς και της εθνικής Ιταλίας, θέλησε να δικαιολογηθεί μετά από το ντόρο που προκλήθηκε (με πολλούς να στέκονται και στον παχυλό μισθό του, ήτοι 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), υποστηρίζοντας πως είχε την εντύπωση πως ολοκληρώθηκε νωρίτερα το παιχνίδι.

Δείτε το βίντεο:

https://x.com/Football__Tweet/status/1752640653773713803?s=20