28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με τεσσάρα πατά γερά στην κορυφή το ΑΠΟΕΛ.Με άνεση στο β΄ημίχρονο κέρδισε την Καρμιώτισσα 4-1

Με τεσσάρα πατά γερά στην κορυφή το ΑΠΟΕΛ.Με άνεση στο β΄ημίχρονο κέρδισε την Καρμιώτισσα 4-1

By on 1 Φεβρουαρίου, 2024 0 417 Views

Άνετο και με τεσσάρα πήρε τη νίκη το AΠΟΕΛ και συνεχίζει να πατά γερά στην κορυφή. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 4-1 της Καρμιώτισσας στο ΓΣΠ για την 22η αγωνιστική κι αύξησαν εκ νέου τη διαφορά τους από τους διώκτες του.Είανι στο +4 από τον Άρη και στο -6 από την ΑΕΚ την οποία θα υποδεχθεί την Δευτέρα στο ΓΣΠ.
To σκορ (1-0) άνοιξε ο Ντάλσιο στο 33’ με μακρινό φαλτσαριστό σουτ, ωστόσο η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήταν άμεση με τον Κατσαντώνη να πλασάρει τον Μπέλετς στο 37’,μετά από κόντρα στα πόδια παικτών του ΑΠΟΕΛ, και να ισοφαρίζει σε 1-1.
Στην επανάληψη, ωστόσο, οι γαλαζοκίτρινοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα και «καθάρισαν» τη νίκη μέσα σε 23 λεπτά. Το 2-1 ήρθε στο 49’ με δυνατό σουτ του Σατσιάτο 3-1 πέτυχε ο Ντάλσιο στο 54′ μετά από όμορφη συνεργασία με τον Μαρκίνιος, ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Κοσταντίνοφ στο 72′ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μεχρί που έκανε το ντεμπούτο του Ιρανού στο πρωτάθλημα μας
Μετά την άνετη του νίκη το ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στους 51 βαθμούς και παραμένει μόνο με διαφορά ασφαλείας στην κορυφή (στο +4και +6), ενώ η Καρμιώτισσα έμεινε στους 14.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου το παιχνίδι απέκτησε σχετικά καλό ρυθμό. Το ΑΠΟΕΛ δυσκολευόταν αρκετά μέχρι το 20λεπτο και αδυνατούσε να διασπάσει την πολύ καλή αμυντική διάταξη της Καρμιώτισσας, η βρήκε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με τον Ρόσι στο 17′.

Στο 20′ ο Μαρκίνιος μετά από κομπίνα στο κόρνερ έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο και πήγε κόρνερ, ενώ στο 27′ και στο 28′ οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν με μακρινό σουτ του Ντονγκαλά και με κεφαλια του Βιγιαφάνιες. Αμφότερες οι ευκαιρίες κατέληξαν εκτός εστίας.

Στο 34ο λεπτό ο Ντάλσιο με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Άντος για το 1-0. Ωστόσο προτού καλά καλά κωπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Κατσαντώνης τιμώρησε την πρώην ομάδα του. Στο 37′ ο επιθετικός των πορτοκαλί βρέθηκε σε θέση βολής και από κοντά έγραψε το 1-1 εκμεταλευόμενος καράμπολα στα πόδια παικτών του ΑΠΟΕΛ που δεν κατάφεραν να διώξουν σωστά.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Ντάλσιο να βγαίνει απέναντι από τον Άντος μετά από εξαιρετική κάθετη του Μαρκίνιος, όμως, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Καρμιώτισσα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυνατά μπήκε το ΑΠΟΕΛ στο ξεκίνημα της επανάληψης και στην πρώτη του επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα. Στο 48′ μετά από μπαλιά του Σούσιτς, η μπάλα έφτασε στον Σατσιά, ο οποίος με πολύ δυνατό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Εδώ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και αντί για ισοφάριση, είχαμε προβάδισμα δυο τερμάτων. Πέντε λεπτά μετά το 2-1, ο Ντάλσιο πήρε πάνω του την κατάσταση και μετά από ωραίο ελιγμό , νίκησε με κοντινό πλασέ τον Άντος για το 3-1.

Όλα πήραν το δρόμο τους και το ΑΠΟΕΛ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Μεχρί να πάρει χρόνο συμμετοχής και στο 65′ πήρε το βάπτισμα του πυρός. Έξι λεπτά μετά με σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Κοσταντίνοφ, ο τελευταίος σκόραρε με το κεφάλι για το 4-1.

Στο 82′ και στο 84′ καταγράφηκαν οι τελευταίες καλές φάσεις του αγώνα. Ο Τσεμπάκ εκτέλεσε το φάουλ, υποχρεώνοντας τον Άντος σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ και δυο λεπτά μετά ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας απέκρουσε με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Δώνη.

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σατσιάς, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Σούσιτς (71′ Τσεπάκ), Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνες (66′ Μεχρί), Ντογκαλά (76′ Γουΐλσον), Μαρκίνιος (76′ Δώνης), Τομανέ (66′ Κβιλιτάια)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Καραμανώλης, Εφραίμ, Καττιρτζής, Πολυκάρπου, Σαρφό

Καρμιώτισσα: Άντος, Γκραντινάρου, Χριστοφόρου (67′ Ματθαίου), Αγγελή, Κοβάσεβιτς, Πάβλοβετς, Σουκ (58′ Χαραλάμπους), Ντούμπια (58′ Ψύχας), Θεοδώρου (85′ Γκριμπάκιν), Ρόσι (67′ Μιχαήλ), Κατσαντώνης
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Βιολάρης, Μελετίου, Μαλόνε, Τσουκαλάς, Ταβελούδης 

Στο όριο καρτών: Φαουάζ, Σούσιτς, Τομανέ (2), Πέτροβιτς (7) / Κατσαντώνης, Ματθαίου (2), Ρόσι, Σουκ (5), Ντούμπια, Τσουκαλάς (7)

ΣΚΟΡΕΡ: Ντάλσιο (33′, 54′), Σατσιάς (49), Κοσταντίνοφ (72′) / Κατσαντώνης (38′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντούμπια (8η), Χριστοφόρου, Σουκ (6η), Μιχαήλ, Αγγελή

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.500

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης