17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο 96′ η Ανόρθωση πήρε την μπουκιά από την Πάφο FC. Στο φινάλε 2-2 με πέναλτι του Καστέλ.Στο β’ημ υπερτερούσε σε ποιότητα η ομάδα του Καρσεδο αλλά στο φινάλε δεν πανηγύρισε

Στο 96′ η Ανόρθωση πήρε την μπουκιά από την Πάφο FC. Στο φινάλε 2-2 με πέναλτι του Καστέλ.Στο β’ημ υπερτερούσε σε ποιότητα η ομάδα του Καρσεδο αλλά στο φινάλε δεν πανηγύρισε

By on 4 Φεβρουαρίου, 2024 0 539 Views

Ματσάρα χωρίς νικητή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Η Πάφος FC κρατούσε τη νίκη μέχρι και το 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Καστέλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε σε 2-2 χαρίζοντας έστω και τον βαθμό στην ομάδα του… ενώ πήγε και ένας βαθμός στην Πάφος FC.
Ο Ζάιρο θα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με τα δύο γκολ που πέτυχε (ισοφάρισε σε 1-1 και έκανε και το 2-1) αλλά το γκολ του Γκασάμα με το οποίο άνοιξε το σκορ η Ανόρθωση και αυτό του Καστέλ με πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα

Το αιχνίδι ξεκίνησε με… τέρμα από τα αποδυτήρια καθώς μόλις στο 2’ η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ. Ο Γουαρίς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Γκασάμα με κοντινό πλασέ έβαλε μπροστά την ομάδα της Αμμοχώστου.

Παρά το τέρμα της Ανόρθωσης, η Πάφος δεν πανικοβλήθηκε και έβαλε πίεση στην άμυνα της Ανόρθωσης. Πρώτη φάση για τους φιλοξενουμένους στο 9’ με σουτ του Τάνκοβιτς από το ύψος της περιοχής, με τον Αρμπολέδα να μαζεύει με διπλή προσπάθεια.

Τρία λεπτά αργότερα η Πάφος είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Μπρούνο έκανε την ατομική προσπάθεια και τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τουμάσι την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω!

Στο 18’ ήταν η σειρά της Ανόρθωσης να απειλήσει, με τον Τσίκο από τα αριστερά να κάνει την κούρσα, να μπαίνει στην περιοχή της Πάφου και να κάνει το φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει έξω. Παρόμοια κατάληξη είχε και ένα διαγώνιο σουτ του Ζάιρο στο 20΄ μέσα από την περιοχή της Ανόρθωσης.

Η Πάφος συνέχιζε να βάζει πίεση ψηλά και στο 35’ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπρούνο από τα δεξιά βρήκε τον κενό χώρο, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Ζάιρο ο οποίος βγήκε από τα μαρκαρίσματα με κοντινό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Η Ανόρθωση προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, πέτυχε τέρμα με τον Γουαρίς στο 40’ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Πάφος είχε τεράστια φάση για την ολική ανατροπή. Ο Τάνκοβιτς με τη σέντρα έστειλε την κάθετη πάσα στον Μπότσκαϊ, αυτός απέναντι στον Αρμπολέδα έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και έξω!

Στο 61΄ η Πάφος είχε νέα σπουδαία φάση για να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον ο Ζάιρο μόνο στην να περιοχή κάνει το σουτ αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Η Ανόρθωση απάντησε στις ευκαιρίες στο 70’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερέιρα με τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να φεύγει έξω.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκολντάρ από κοντά πήρε την κεφαλιά αλλά έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αρμπολέδα.

Στο 76΄ όμως η Πάφος κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, ξανά με τον Ζάιρο! Ήταν η εκτέλεση κόρνερ, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-2 για την Παφίτικη ομάδα!

Η Ανόρθωση δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση, με την Πάφο να έχει την ευκαιρία για το 1-3 στο 85’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντράγκομιρ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 90’+4 η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκολντάρ πάνω στον Τσίκο, με τον Καστέλ να είναι εύστοχος και να διαμορφώνει το τελικό 2-2!

Η Ανορθωση στο Α ημίχρονο είχε την κατοχή σε ένα γρήγορο παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες Στο β ημ όμως η το βάθος ποιότητας στο ρόστερ της Οαφος FC άλλαξε την εικόνα του αγώνα με την Πάφο να παίρνει προβάδισμα και να είναι απειλητική ενώ η Ανορθωση δεν μπορούσε να φτιάξει καλες ευκαιρίες .Στο φινάλε όμως στην τελευταία φάση ο Τσίκο κέρδισε το πέναλτι και ο Καστελ με καλή εκτέλεση ισοφάρισε δίνοντας σπουδαίο βαθμό στην Ανορθωση στερώντας δύο από την Πάφο.

O Πορτογάλος διαιτητής προκάλεσε διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για την έλειψη πειθαρχικού ελέγχου σε φάσεις που υπέπεσαν σε φάουλ οι φιλοξενούμενοι. Στο 6’ άφησε ατιμώρητο το πάτημα του Ναμ, στον Τεχέρα, χωρίς να δώσει ούτε φάουλ (Αν άφησε πλεονέκτημα έπρεπε να επιστρέψει για κάρτα τουλάχιστον κίτρινη,λίγο αργόερα ο Κβίντα αγγάλιασε από πίσω και ανέτεεψε τον Γκασάμα ,.ρδωσε φάουλ αλλά όχι κίτρινη, ενώ στο Β΄ ημίχρονο, ο Μποτσκάι κλώτσησε εκτός φάσης αντίπαλο και πάλι την έβγαλε καθαρή ενώ αν εφάρμοσε τον κανονισμό θα ήταν κόκκινη. Η ισφάριση στο φινάλε με πέναλτι μπορεί να έριξε τπυς τόνους ωστόσο τα λάθη έγιναν.

Ανόρθωση (Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ (86′ Αντωνίου), Μαρμούκ, Μακούν, Κορέια, Τιουνέ (81′ Ιωάννου), Τεχέρα (86΄ Χρυσοστόμου), Φερέιρα, Γουαρίς (81′ Παρούτης), Τσίκο, Γκασάμα(63′ Καστέλ)
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Καστέλ, Παρούτης, Αντωνίου, Κίκο, Κορρέα, Ιωάννου, Μουσοντά, Χρυσοστόμου.

Πάφος FC (Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ρους (71′ Ικόκο), Κβίντα, Γκολντάρ, Μελούσο (62′ Τζάτζα), Ναμ, Ντράγκομιρ, Τουμάσι (71′ Βαλακάρι), Τάνκοβιτς, Μπρούνο (46′ Μποτσκάι), Ζάιρο (88′ Κοντρέρας)
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Κανέ, Μποτσκάι, Ικόκο, Αμπντουσαλάμοφ, Κοντρέρας, Τζάτζα, Μιχαήλ, Βαλακάρι, Πέπε.

ΣΚΟΡΕΡ: 2′ Γκασάμα, 90+6′ (π.) Καστέλ/35′, 76′ Ζάιρο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσίκο, Γουαρίς(3),Αρμπολεδα /Μελούσο, Ίβουσιτς,Ντρακομιρ ,Γιοσιπο Ιτς
Νταβίντ Γκαγιέγο (προπονητής Ανόρθωσης)/Χουάν Κάρλος Καρσέδο (προπονητής Πάφος FC).

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.000

Στο όριο καρτών: Κορέια, Τιουνέ, Παρούτης, Γουαρίς, Καστέλ (2), Φερέιρα (5), Τεχέρα (8) / Ναμ, Πελάτζιο, Τάνκοβιτς (2), Κβίντα, Μπότσκαϊ, Ικόκο, (5)

Διαιτητής: Azevedo Malheiro Helder Miguel
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Χριστοδούλου Μαρία
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος