3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Σιπριάνο λύτρωσε την Ομόνοια και καταδίκασε τον Απόλλωνα στο 95΄.Ο Λέζιακς το πρώτο γκολ(1-2)

O Σιπριάνο λύτρωσε την Ομόνοια και καταδίκασε τον Απόλλωνα στο 95΄.Ο Λέζιακς το πρώτο γκολ(1-2)

By on 4 Φεβρουαρίου, 2024 0 509 Views

Μεγάλη νίκη για την Ομόνοια στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ κόντρα στον Απόλλωνα με 2-1 που ανοίγει την μεταξύ τους διαφορά στους 8 βαθμούς και ουσιαστικά κλειδώνει την 6άδα με την ομάδα της Λεμεσού να ελπίζει μόνο σε θαύμα για να μπει εξάδα. Η Ομόνοια σκόραρε νωρίς με τον Λέζιακς ,ο Απόλλωνας αφού έχασε πέναλτι και ευκαιρίες ισοφάρισε στο 87΄και στο 93΄σκόραρε με τον Βαλπεουνά αλλά δεν μέτρησε το γκολ αφού ήταν σε θέση οφσάιντ και στο 95΄μετά από παλικαρίσια προσπάθεια του Κούσουλου η μπάλα έφτασε στον Σιπριάνο που πήρε τη θέση του Λέζιακς και με συρτό σουτ πέτυχε το 2-1 για την Ομόνοια.Στους 42 βαθμούς η Ομόνοια,στην 5η θέση με την Ανόρθωση στην 6η με 41 αλλά με αγώνα λιγότερο.Στος 34 έμεινε ο Απόλλωνας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Ομόνοια μπήκε καλύτερα καθώς μόλις το 5ο λεπτό ο Λέζιακς έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Δημητρίου έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι μετά την εκτέλεση κόρνερ άνοιξαν το σκορ με τον Λέζιακς καθώς οι αμυντικού του Απόλλωνα έκαναν τραγικά μαρκαρίσματα.

Στο 15ο λεπτό ο Απόλλωνας προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Μπακένγκα να κάνει το σουτ έξω απο την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Φαμπιάνο.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο και στο 25ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι μετά από άστοχη έξοδο του Φαμπιάνο που κτύπησε τον Μάρκες. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Βραζιλιάνος έδιωξε εντυπωσιακά.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 53ο λεπτό με τον Μπέζους να εκτελεί απευθείας το φάουλ αλλά ο Δημητρίου έδιωξε.

Το συγκρότημα του Ματσίν  στο 57ο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία με τον Μάρκες να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω. Στο 68ο λεπτό ο Απόλλωνας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία μετά από γύρισμα του Μπακένγκα στον Πέρετζ ο οποίος από την μικρή περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Ο Απόλλωνας τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87΄ μετά από ωραία κεφαλιά του Σαγκάλ ωστόσο στα επόμενα λεπτά η πίεση δεν έφερε το πολυπόθητο τρίποντο για τους γηπεδούχους.Αντίθετα χάθηκε και η ισοπαλία αφού στην τελευταία φάση του αγώνα η Ομόνοια πήρε τη νίκη με το φκολ του Σιπριάνο

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δημητρίου, Εκπολό, Νταρίκουα, Πειμπέρνς (58′ Πέρετζ), Μαλεκκίδης, Χάμπος (84′ Κρμέντσικ), Κολ (70′ Σάντος), Αρτεάν, Βαλμπουενά, Μάρκες, Μπακένγκα (70′ Σαγκάλ)
Στον πάγκο: Λέουβενμπέργκ, Λοϊζου, Άδωνη, Πέρετζ, Κρμέντσικ, Σάντος, Σαγκάλ, Ποντικός, Σπόλιαριτς, Παναγιώτου

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λανγκ, Μίλετιτς, Παναγιώτου, Μάθιους, Κούσουλος, Φράνσον, Χαραλάμπους (88′ Κασάμα), Λέζιακς (79′ Σιπριάνο), Μπέζους (70′ Ανδρέου), Στεπίνσκι
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Κελεπέσιη, Σιπριάνο, Κασάμα, Μπάκιτς, Ανδρέου, Οζλέρ, Παντελή, Αμού.

ΓΚΟΛ: 87′ Σαγκάλ/6′ Λέζιακς, 90+5′ Σιπριάνο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντος/Λέζιακς, Μίλετιτς, Παναγιώτου, Κούσουλος

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5.000