17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μάχες χωρίς ανάσα και πλησιάζει το ντέρμπι κορυφής.Στην τελική ευθεία της Α΄ φάσης πολλά μπορούν να αλλάξουν στην πρώτη εξάδα(Βαθμολογία- πρόγραμμα)

Μάχες χωρίς ανάσα και πλησιάζει το ντέρμπι κορυφής.Στην τελική ευθεία της Α΄ φάσης πολλά μπορούν να αλλάξουν στην πρώτη εξάδα(Βαθμολογία- πρόγραμμα)

By on 7 Φεβρουαρίου, 2024 0 422 Views

Ο Άρης ήταν αναμφίβολα ο κερδισμένος της 23ης αγωνιστικής ή πιο σωστά ο περισσότερο κερδισμένος, καθώς με τη νίκη του επί της Νέας Σαλαμίνας εκμεταλλεύτηκε τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων και μείωσε στο -2 από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ, ενώ αύξησε τη διαφορά του στο +4 από την ΑΕΚ και στο +7 από την Πάφος FC!

Πολύ σημαντική νίκη και για την ΑΕΛ, τη δεύτερη με τον Αλέξη Γαρπόζη στον πάγκο της που θα τη βοηθήσει να απομακρυνθεί από οποιεσδήποτε περιπέτειες.

Έχουμε τρεις αγωνιστικές μέχρι το τέλος της Α΄ φάσης και είναι αλήθεια ότι ακόμα δεν ξεκαθάρισε η σειρά κατάταξης των ομάδων στην πρώτη εξάδα με όλα τα σενάρια ανοιχτά αφού σε αυτά τα παιχνίδια που υπολείπονται  συμπεριλαμβάνονται αγώνες ντέρμπι που μπορούν να ανατρέψουν την σειρά των ομάδων όπως είναι σήμερα χωρίς ωστόσο να κρίνουν την τελική κατάταξη αφού στη β΄ φάση στις 10 αγωνιστικές θα γίνουν μάχες μέχρι τελικής πτώσης και όποιος αντέξει.

Θεωρητικά ο Απόλλωνας μένει εκτός εξάδας αφού υπάρχουν μεν μαθηματικές ελπίδες αλλά δύσκολα θα κερδίσει όλα  τα παιχνίδια του και θα τα χάσουν όλα η Ομόνοια ή η Ανόρθωση. Στην 24η αγωνιστική αρχίζουμε με το ντέρμπι Ομόνοιας-Ανόρθωσης με το νικητή να κάνει βήμα για καλύτερο πλασάρισμα στην εξάδα και σε  συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα μπορεί να πλησιάσει την πρώτη τριάδα. Ακολουθεί ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα και θα θέλει τη νίκη για να κρατήσει την επαφή με τους πρωτοπόρους αλλά ο Απόλλωνας πληγωμένος από την εξέλιξη της πορείας του θα προσπαθήσει για το γόητρο του.

Άρης και Πάφος είναι τα λογικά φαβορί απέναντι σε Καρμιώτισσα και Εθνικό αλλά μην ξεχνάτε ότι η Καρμιώτισσα και πέρσι και φέτος είναι κακός δαίμονας για την ομάδα του Σπιλέφσκι ενώ ο Εθνικός είναι σε καλή κατάσταση και δεν θα παραδοθεί εύκολα. Το ΑΠΟΕΛ έχει δύσκολη αποστολή αφού παίζει στη Λεμεσό με την ΑΕΛ που με τον Γαρπόζη στον πάγκο άλλαξε πρόσωπο και θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία για το γόητρο της αφού δεν υπάρχουν ελπίδες για εξάδα αλλά ούτε κίνδυνος για περιπέτειες. Όλα αυτά πριν έρθει η μεγάλη μάχη κορυφής ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ  και στον Άρη στις 15 Φεβρουαρίου.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και έντονος ανταγωνισμός με εναλλαγές συναισθημάτων ,με απρόβλεπτη τη συνέχεια αφού όποια και να είναι  η σειρά στην Α΄ φάση το τελικό ξεκαθάρισμα θα γί9νει στη β ΄φάση και εκεί θα μετρήσουν οι αντοχές κάθε ομάδας με το ΑΠΟΕΛ ,τον Άρη και την ΑΕΚ για την ώρα να δείχνουν ότι έχουν το προβάδισμα για την πρώτη τριάδα αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι στην φωτιά για προβλέψεις. Μπορεί  ΑΠΟΕΛ και Άρης  στην μάχη του τίτλου να έχουν αυτή την ώρα το προβάδισμα αλλά δεν είναι τέτοιο που να τους εγγυάται ότι θα είναι μόνοι τους στη διεκδίκηση του τίτλου.

Μάχες έχουμε και στη μάχη για σωτηρία .Στον β΄ όμιλο των 8 ομάδων θα υπάρχουν τρείς ομάδες μακριά από κάθε ανησυχία(Απόλλωνας (εκτός απροόπτου),ΑΕΛ, Ν. Σαλαμίνα, μια με αρκετή ασφάλεια (Εθνικός Άχνας)και 4 ομάδες που θα παλέψουν με ίσες πιθανότητες για να αποφύγουν τις τρείς τελευταίες θέσεις που οδηγούν στη Β΄ κατηγορία.(Δόξα, Οθέλλος,Α ΕΖ, Καρμιώτισσα)

Δείτε πιο κάτω τι έγινε στην 23η αγωνιστική και τις τελευταίες αγωνιστικές για να κλάνετε τους δικούς σας υπολογισμούς.

23η αγωνιστική

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου

 Ανόρθωση – Πάφος FC 2-2

 Απόλλων – Ομόνοια 1-2

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 2-2

Εθνικός Άχνας – ΑΕΖ 4-1

Οθέλλος – Δόξα Κατ  0-0

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου

Νέα Σαλαμίνα – Άρης 0-3

Καρμιώτισσα – ΑΕΛ 1-3

24η αγωνιστική

Παρασκευή 09.02.2024

19:00 ΑΕΖ – Οθέλλος (Cytavision)

19:00 Ομόνοια – Ανόρθωση(Primetel)

Σάββατο 10.02.2024

17:00 Πάφος FC Εθνικός Άχνας(Cablenet)

18:00 Άρης – Καρμιώτισσα (Cytavision)

19:00 ΑΕΚ – Απόλλων(Primetel)

Κυριακή 11.02.2024

17:00 Δόξα – Νέα Σαλαμίνα(Cytavision)

19:00 ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ(Cytavision)

25η αγωνιστική

Τρίτη 13.02.2024

19:00 Οθέλλος – Πάφος FC(Cytavision)

Τετάρτη 14.02.2024

19:00 Ανόρθωση – Απόλλων(Cablenet)

19:00 Εθνικός Άχνας – Ομόνοια(Cytavision)

19:00 ΑΕΛ – ΑΕΚ(Cytavision)

Πέμπτη 15.02.2024

17:00 Καρμιώτισσα – Δόξα (Cablenet)

19:00 Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΖ(Cytavision)

20:00 ΑΠΟΕΛ – Άρης(Cablenet)

26η αγωνιστική (16-18/2/2024)

ΑΕΚ – Ανόρθωση(Primetel)

Απόλλων – Εθνικός Άχνας (Cytavision)

Ομόνοια – Οθέλλος Αθηένου(Primetel)

Πάφος FC – Νέα Σαλαμίνα(Cablenet)

ΑΕΖ Ζακακίου – Καρμιώτισσα (Cytavision)

Δόξα Κατωκοπιάς – ΑΠΟΕΛ (Cytavision)

Άρης – ΑΕΛ (Cytavision)

ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΑΓΩΝΑΣ

21/2/2024

19 :00 ΑΕΖ-Ανόρθωση (Cytavision)