3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  •  Με απουσίες ετοιμάζεται η Ανόρθωση για το ντέρμπι αλλά ο Γκαγιέγο έμαθε με τα προβλήματα…

 Με απουσίες ετοιμάζεται η Ανόρθωση για το ντέρμπι αλλά ο Γκαγιέγο έμαθε με τα προβλήματα…

By on 8 Φεβρουαρίου, 2024 0 380 Views

H Aνόρθωση ετοιμάζεται για το νέο ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ και οι φίλοι της ελπίζουν πως θα πανηγυρίσουν θετικό αποτέλεσμα που θα   κρατήσει την ομάδα σε επαφή με τις θέσεις εξόδου στην Ευρώπη που ήταν ο αρχικό στόχος της φετινής μεταβατικής περιόδου

Τα τρία σερί παιχνίδια χωρίς νίκη έριξαν την Ανόρθωση στην 6η θέση της βαθμολογίας, (με τον αγώνα με την ΑΕΖ σε εκκρεμότητα φυσικά)με την ομάδα να ψάχνει νίκη-αντίδρασης σε ένα μεγάλο ντέρμπι.

Ενδεχόμενο διπλό στο ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια θα αποτελέσει «βάλσαμο» και θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο σερί στο φινάλε της α’ φάσης.

Η προετοιμασία για το μεγάλο παιχνίδι της Παρασκευής μπήκε στην τελική της ευθεία. Απομένει άλλη μια προπόνηση, αυτή της Πέμπτης και ο Γκαγιέγο δίνει πρώτα σημασία στο ψυχολογικό τομέα και φυσικά στο τρόπο που θα αντιμετωπίσει μια καλή ομάδα στην έδρα της.

Ο Γκερέρο θα είναι εκτός αποστολής και είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει πριν το τέλος της Α΄ φάσης, ενώ αμφίβολος είναι και ο Κάργας. Ο Περέα ταλαιπωρείται  από θλάση οπότε δεν μπορεί να υπολογίζεται για τον αυριανό αγώνα

Ο  Γκαγιέγο,  να σημειωθεί ότι θα βρίσκεται στα θεωρεία του ΓΣΠ και όχι στον πάγκο μιας και είναι τιμωρημένος και την ευθύνη στον πάγκο θα έχει ο βοηθός του

Για την 11αδα δεν υπάρχουν επιλογές για πολλές αλλαγές. Το ερωτηματικό είναι αν ο Γκαγιέγο απόντος του Γκερέρο θα επαναφέρει το δίδυμο Γκασάμα-Καστέλ στην επίθεση  και διαφοροποιήσει το σχήμα .Σε έτσι  περίπτωση ο Τσίκο θα είναι στο ένα  άκρο της επίθεσης και το άλλο θα παίξει ο Φερέιρα ή ο Γουαρίς. Αν επιλέξει τον ένα εκ των δυο φορ , τότε ο Γουαρίς θα παίξει πίσω από τον σέντερ φορ και στα άκρα Τσίκο και Φερέιρα.

Στην άμυνα το ερώτημα είναι αν δίπλα στον Μαρμούκ θα μείνει ο Μακούν ή θα επανέλθει ο Κορρέα. Στα άκρα Ουαγκέ και Κορέια. Στο κέντρο Τεχέρα και Τιουνέ έχουν το προβάδισμα ωστόσο σε ετοιμότητα είναι οι Χρυσοστόμου, Ιωάννου και Κίκο.

Στο πρώτο γύρο η Ανόρθωση κέρδισε 2-0 και θέλει να επαναλάβει την ίδια εμφάνιση και αποτέλεσμα αύριο βράδυ.

Ο Γκαγιέγο στην πορεία της Ανόρθωσης μέχρι σήμερα συνάντησε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς βασικών παικτών της 11αδας που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και κατάφερε στα πλείστα παιχνίδια να καλύψει τα κενά με την τακτική του και τους παίκτες που είχε στη διάθεση του. Με βάση το μικρό ρόστερ και τις απώλειες πρωτοκλασάτων παικτών του έδειξε ότι έχει τη ικανότητα να καλύπτει στο μέτρο του δυνατού τα κενά και να ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία για τη νίκη. Λάθη μπορεί να έκανε αλλά δεν παύει να είναι ο άνθρωπος που παρουσίασε την Ανόρθωση ανταγωνιστική και διεκδικητική δίνοντας της προοπτική για μια καλή πορεία με βασικό  στόχο την έξοδο στην Ευρώπη. Και για το αυριανό ντέρμπι  αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών αλλά μέλημα του είναι η ανασύνταξη και η επιστροφή στα επιτυχίες.