3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πράσινη η ελπίδα !Ο Μπέζους άλλαξε στο β΄ ημίχρονο την Ομόνοια και έκανε την ανατροπή 3-1. Μόνο ένα ημίχρονο έπαιξε η Ανόρθωση και έμεινε στην 6η θέση. Στο 66΄αποβλήθηκε ο Ουαγκέ

Πράσινη η ελπίδα !Ο Μπέζους άλλαξε στο β΄ ημίχρονο την Ομόνοια και έκανε την ανατροπή 3-1. Μόνο ένα ημίχρονο έπαιξε η Ανόρθωση και έμεινε στην 6η θέση. Στο 66΄αποβλήθηκε ο Ουαγκέ

By on 9 Φεβρουαρίου, 2024 0 446 Views

Ανατροπή τετράδας για την Ομόνοια! Οι πράσινοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο α’ μέρος του ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής με την Ανόρθωση, στο β’ 45λεπτο ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα, νίκησαν με 3-1 έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μπέζους που μπήκε αλλαγή στο 46’ και άλλαξε όλη την εικόνα των γηπεδούχων, ανεβάζοντάς τους στην 4η θέση. Με 10 παίκτες τελείωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Ουαγκέ στο 66ο λεπτό.

Το σκορ (0-1) άνοιξε ο Μακούν με μακρινό σουτ στο 41ο λεπτό κι αφού η μπάλα κόντραρε στον Φράνσον κατέληξε στα δίκτυα του Φαμπιάνο.

Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο Α΄ ημίχρονο σαν ομάδα αλλά το 0-1 δεν ήταν αρκετό. Στο β΄ ημίχρονο έμεινε από δυνάμεις και έπεσε ψυχολογικά από το γρήγορο 1-1 της Ομόνοιας ενώ μετά την αποβολή του Ουαγκέ στο 66΄τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα

Στην επανάληψη, όλα άλλαξαν υπέρ των πρασίνων. Αρχικά ο Στεπίνσκι στο 48’ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, (στο ξεκίνημα της φάσης η Ανόρθωση ζήτησε του Μπέζους στον Τιουνέ αλλά ο διαιτητής δεν άλλαξε απόφαση)ενώ με αυτογκόλ του Μακούν στο 61’ οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ (2-1).(το γκολ γράφτηκε στον Στεπίνσκι που ήταν στην φάση ενώ οι παίκτες της Ανόρθωσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επιθετικό φάουλ) Στο  66’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ουαγκέ με δεύτερη κίτρινη σε μαρκάρισμα πάνω στον Σεμέδο κι η ομάδα του Τσέτιλ Ρέιχνταλ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή. Στο 72’ ο Μπέζους ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με σουτ εντός περιοχής και αφού κόντραρε σε αμυντικό η μπάλα ,κι ανέβασε την Ομόνοια στους 45 βαθμούς και την 4η θέση.

Αντιθέτως, η Ανόρθωση έμεινε στους 41 και την 6η θέση, έχοντας ωστόσο, ματς λιγότερο.

O AΓΩΝΑΣ

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή και έβγαινε εύκολα από τα πλάγια στην περιοχή της Ομόνοιας, με την ομάδα της Λευκωσίας να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα.

Ο Φερέιρα στο 3’ δεν πρόλαβε για λίγο το επικίνδυνο γύρισμα του Τσίκο, ενώ ένα σουτ του Γουαρίς στο 6’ δεν ανησύχησε τον Φαμπιάνο.

Έλειπαν όμως οι πολύ σπουδαίες φάσεις και από τις δύο ομάδες, με την Ανόρθωση να είναι πιο επικίνδυνη στο πρώτο μισάωρο του αγώνα όπου είχε και 60% κατοχή, αλλά να μην μπορεί να φτιάξει τις τεράστιες φάσεις.

Ο Χαραλάμπους προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο 34’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Αρμπολέδα αλλά ο Κολομβιανός έπεσε και έδιωξε με τις γροθιές στην πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 41’ με μακρινό σουτ του Μακούν ο οποίος έκλεψε μπάλα και σούταρε αμέσως, με τη μπάλα να χτυπάει στον Κουλιμπαλί, να αλλάζει λίγο πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Φαμπιάνο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Μόλις στο 47’ όμως η Ομόνοια έφερε το σκορ στα ίσα με κοντινό πλασέ του Στεπίνσκι με τον Μακούν να βγάζει στη γραμμή αρχικά το πλασέ του Κούσουλου και τον Πολωνό σε κενή εστία να πετυχαίνει ένα από τα ευκολότερα τέρματα της καριέρας του.

Μάλιστα στο 61’ ο Αρμπολέδα με τρομερή επέμβαση στο διαγώνιο σουτ του Μπέζους κράτησε το 1-1 με την Ομόνοια να χάνει ευκαιρία για την ολική ανατροπή.

Το γκολ της ανατροπής όμως ήρθε στην εκτέλεση του κόρνερ που ακολούθησε με την Ανόρθωση να μην μπορεί να διώξει τη μπάλα και σε ένα μελέ που ακολούθησε ο Στεπίνσκι να κάνει το 2-1!

Στο 66’ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ανόρθωσημε την κόκκινη κάρτα του Ουαγκέ, ο οποίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Και όχι μόνο αυτό αλλά στο 71’ ο Μπέζους με ένα «ξερό» σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το σκορ 3-1 και τα πράγματα πολύ ευκολότερα για την ομάδα του.

Η Ανόρθωση είχε δοκάρι στο 74’ σε σουτ του Φερέιρα για να μειώσει σε 3-2, με την Ομόνοια στη συνέχεια να κρατάει εύκολα το υπέρ της 3-1 και να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη.

Ομόνοια (Ρέιχνταλ): Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χάμπος (90+4′ Ανδρέου), Χαμάς (46′ Μπέζους), Φράνσον (87′ Σιπριάνο), Σεμέδο (90+4′ Λέζιακς), Στεπίνσκι (78′ Κακουλλής).

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Κελεπέσιης, Κασάμα, Μπάκιτς, Μίλετιτς, Οζλέρ, Αμού.

Ανόρθωση (Σουάρεζ): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Μακούν, Κορέια, Τιουνέ (69′ Ιωάννου), Τεχέρα, Φερέιρα (80′ Περέα), Τσίκο, Γουαρίς (69′ Αντωνίου), Γκασάμα (56′ Καστέλ).

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κάργας, Παρούτης, Κίκο, Κορρέα, Τζουλίου, Μουσοντά, Χρυσοστόμου.

Στο όριο καρτών: Μίλετιτς, Μάθιους, Λέζιακς, Σιπριάνο, Φράνσον (2), Κούσουλος (5) / Κορέια, Τιούνε, Παρούτης, Καστέλ (2), Φερέιρα (5), Τεχέρα (8).

ΣΚΟΡΕΡ: Στεπίνσκι (47′61΄), Μπέζους (72′) / Μακούν (41′)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεμέδο, Χάμπος / Πριέτο (γυμναστής), Αρμπολέδα, Γκασάμα, Τιουνέ (3η), Καστέλ (3η)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ουαγκέ (66΄2η κίτρινη)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 8.000

Διαιτητής: Jovic Fran

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Radic Hrvoje

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Vukovic Dejan

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Ghersini Davide

AVAR: Δημητριάδης Μάριος

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος