3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η νίκη στην Πάφος FC τα μπράβο στον Εθνικό(4-3).Στο 89΄με πέναλτι η λύτρωση με Τάνκοβιτς

Η νίκη στην Πάφος FC τα μπράβο στον Εθνικό(4-3).Στο 89΄με πέναλτι η λύτρωση με Τάνκοβιτς

By on 10 Φεβρουαρίου, 2024 0 802 Views

Ματσάρα με εφτά γκολ και νικητή στο 89’ με πέναλτι! Η Πάφος FC αγχώθηκε, καρδιοχτύπησε, δυσκολεύτηκε, ωστόσο στο τέλος με γκολ του Τάνκοβιτς από την άπρη βούλα επικράτησε του μαχητικού Εθνικού Άχνας με 4-3 για την 24η αγωνιστική, στο «Στέλιος Κυριακίδης».O Eθνικός ήταν η ομάδα που δικαιούται τα μπράβο αφού απέναντι σε ένα ανώτερο αντίπαλο στην έδρα του ήταν ισάξιος αντίπαλος και βρέθηκε πίσω στο σκορ τρις φορές και ισοφάρισε ισάριθμες ενώ δέχθηκε το γκολ της ήττας με πέναλτι λίγο πριν το φινάλε. Τόσο για το πέναλτι που δόθηκε με παρέμβαση του VAR έχει παράπονα  ο Εθνικός όπως και για το δεύτερο γκολ της Πάφου αφού διαμαρτυρήθηκε πως προηγήθηκε  επιθετικό φάουλ για το οποίο δεν υπήρξε παρέμβαση από το VAR

Το σκορ (1-0) άνοιξε στο 10ο λεπτό ο Μπότσκαϊ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από διαγώνια θέση, με τον Λομοτέι να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 29’ με κοντινό πλασέ, μετά από κόρνερ.

Ο Ζάιρο στο 35’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (2-1), όμως στην επόμενη φάση, στο 37’ ο Καμπρέρα πέτυχε το 2-2.

Με το…καλησπέρα της επανάληψης, 40 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Βαλακάρι βρήκε δίκτυα με σουτ μέσα από την περιοχή γράφοντας το 3-2. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν τα παράτησαν και για τρίτη φορά ισοφάρισαν με τον Ντράζιτς στο 76’ που ξέφυγε από το κέντρο, πέρασε και τον Ίβουσιτς πλασάροντας για το 3-3.

Κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, στο 87’ ο VARίστας Μάριος Αντωνίου, έστειλε τον ρεφ Χρυσοβαλάντη Θεουλή στο μόνιτορ του γηπέδου για πιθανό πέναλτι πάνω στον Γκολντάρ κι εκεί ο Κύπριος διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι υπό τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Στο 89’ την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάνκοβιτς ο οποίος ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

Η Πάφος FC με αυτό τη νίκη ανέβηκε στην 4η θέση και τους 46 βαθμούς, ενώ ο Εθνικός Άχνας παρέμεινε στην 10η και τους 24.

Πάφος FC (Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Κβίντα, Γκολντάρ, Μελούσο, Ναμ, Ντράγκομιρ, Βαλακάρι (72′ Τζάτζα), Μπότσκαϊ (72′ Πέπε), Τάνκοβιτς, Ζάιρο (90+2′ Κοντρέρας). 
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Κανέ, Αμπντουσαλάμοφ, Μιχαήλ, Τουμάσι, Νταλίνια. 

Εθνικός (Σατσιάς): Παναγή, Ντε Ιριόντο, Περατικός, Λίπσκι, Πεχλιβάνης (72′ Μεσγκίντα), Λομοτέι, Nικολάου, Καμπρέρα, Μ. Ηλία (72′ Στυλιανού), Ντράζιτς (83′ Κ. Ηλία), Αγγελόπουλος (72′ Χριστοφή).
Στον πάγκο: Μπογκαντίνοφ, Μάρκοβιτς, Ιωάννου, Αρτυματάς, Μπίκερ, Μπέλερ, Ιωαννίδης. 

Στο όριο καρτών: Ίβουσιτς, Πελάτζιο, Ναμ, Τάνκοβιτς (2), Ικόκο, Μπότσκαϊ, Ζάιρο (5) / Μπίκερ, Κ. Ηλία (2), Περατικός (7), Καμπρέρα (8), Ντε Ιριόντο (10).

ΣΚΟΡΕΡ: Μπότσκαϊ (10′), Ζάιρο (35′), Βαλακάρι (46′), Τάνκοβιτς (89′) / Λομοτέι (29′), Καμπρέρα (37′), Ντράζιτς (76′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τάνκοβιτς (3η) / Ντράζιτς, Περατικός (8η)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.024

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας
VAR: Αντωνίου Μάριος
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης