28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Μπορούσε και 7 για την «7»!

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Μπορούσε και 7 για την «7»!

By on 10 Φεβρουαρίου, 2024 0 410 Views

Υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και με δυνατή τη μνήμη από την επέτειο της τραγωδίας στη Θύρα 7, ο κεφάτος Ολυμπιακός… σκόρπισε τον ΟΦΗ τον οποίο νίκησε «μόνο» με 4-0, χάνοντας σωρεία ευκαιριών για μεγαλύτερο σκορ! Μασούρας, Ελ Καμπί, Ποντένσε και Φορτούνης τα γκολ. Nτεμπούτο για Καμπράλ.

Ένας σαρωτικός Ολυμπιακός με έναν πολύ καλό Μασούρα – και με υπηρεσιακό τεχνικό τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο – έβαλε 3 γκολ στο πρώτο μέρος με τον ΟΦΗ υπό το βλέμμα του Μεντιλίμπαρ και πήρε μία εύκολη νίκη στο γήπεδο Καραϊσκάκη με σκορ 4-0. Σκόρερ οι Μασούρας, Ελ Καμπί, Ποντένσε και Φορτούνης. Συγκίνηση πριν τον αγώνα με φόρο τιμής για τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Ολυμπιακός έχοντας υπηρεσιακό τεχνικό τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας τους Ορτέγα, Μπιανκόν, Κάρμο και Ροντινέι. Ο Έσε με τον Τσικίνιο στη μεσαία γραμμή και μπροστά τους ήταν ο Φορτούνης, έχοντας τον Ποντένσε με τον Μασούρα ως εξτρέμ και τον Ελ Καμπί στην κορυφή.

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με τον Μπάουμαν στην εστία και στην τετράδα της άμυνας τους Αμπάντα, Γιαννούλη, Βούρο και Μαρινάκη. Ο Γκαγιέγος και ο Γκλάζερ ήταν στη μεσαία γραμμή, έχοντας τον Μπάκιτς μπροστά τους ενώ ο Αποστολάκης με τον Μπάκου τοποθετήθηκαν στα άκρα της επίθεσης, έχοντας τον Ισέκα στην κορυφή.

Γκάφα Μπάουμαν και γκολ ο Μασούρας για να ακολουθήσει ο Ελ Καμπί

Πριν καλά καλά φτάασουμε στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε βάλει 2 γκολ και είχε και φάσεις. Στο 5ο λεπτό ήταν ο Ποντένσε που σούταρε έξω. Στο 6ο λεπτό ήρθε το 1-0. Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μπάουμαν έκανε την έξοδο για να διώξει με τα πόδια αλλά η μπάλα βρήκε στον Μασούρα που δεν άφησε τη φάση, πήρε την κόντρα σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός

Στο 10ο λεπτό ήρθε το 2-0. Ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα στην περιοχή, ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα, η άμυνα του ΟΦΗ δεν απομάκρυνε και από κοντά ο Μαροκινός φορ Αγιούμπ Ελ Καμπί έκανε το 2-0. Λίγο μετά υπήρξε και σουτ του Φορτούνη έξω.

Στο 24′ ο Ελ Καμπί δεν πρόλαβε με προβολή να σκοράρει από κοντά μετά από μπαλιά του Ροντινέι. Στο 30ό λεπτό υπήρξε διπλή επιθετική απειλή με Φορτούνη και Ελ Καμπί.

Από την πίεση του Μασούρα το 3-0 του Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να φτάσει και σε ένα 3ο γκολ μετά την πολύ καλή πίεση του Μασούρα στην άμυνα του ΟΦΗ. Ο Γκαγιέγος έκανε το λάθος να στείλει τη μπάλα πάνω στον Ποντένσε που με εξαιρετική κίνηση και τελείωμα έγραψε το 3-0. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει με κεφαλιά του Βούρου αλλά ο Ολυμπιακός είχε μετά φάση με τον Μασούρα στο 38′, δοκάρι με σουτάρα του Κάρμο αλλά και καλή στιγμή του Τσικίνιο στο 43′. Το ημίχρονο θα έκλεινε στο 3-0 υπέρ των Πειραιωτών στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Σκάψιμο… μαγεία από τον Φορτούνη και 4-0 ο Ολυμπιακός

Στο 57′ ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το γύρισμα με τον Ελ Καμπί να αστοχεί από κοντά. Στο 58′ όμως ο Αλεξανδρόπουλος έδωσε στον Τσικίνιο που έβγαλε εξαιρετικά στον Φορτούνη που έσκαψε… μαγικά τη μπάλα πάνω από τον Μπάουμαν για το 4-0.

Ο Φορτούνης

Στη συνέχεια ο Συλαϊδόπουλος έδωσε στον Καμπράλ την πρώτη συμμετοχή του ενώ ο Πέπε Μελ άλλαξε το σχήμα του σε 4-4-2 με Χιμένεθ και Φελίπε μπροστά. Στο 65′ ο Αλεξανδρόπουλος είχε σουτ έξω. Στο 73′ ο Καμπράλ – που έκανε το ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό ως αλλαγή – από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά έξω. Στο 79′ ο ΟΦΗ είχε και αυτός δοκάρι μετά από φάουλ του Μπάκιτς. Το ματς έκλεισε και με τον Ολυμπιακό να παίζει με 2 φορ αλλά να μην βάζει άλλο τέρμα με τον Ναβάρο να έχει ένα καλό σουτ που αποκρούστηκε στο 90′.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Μπιανκόν, Κάρμο, Ροντινέι, Έσε (71′ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (61′ Καμπράλ), Ποντένσε (46′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (76′ Ναβάρο) και Ελ Καμπί (61′ Γιόβετιτς).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Αμπάντα, Γιαννούλης (46′ Θοράρινσον), Βούρος, Μαρινάκης, Γκαγιέγος (46′ Μοσκέρα), Γκλάζερ, Μπάκιτς, Αποστολάκης (62′ Χιμένεθ), Μπάκου (81′ Ριέρα) και Ισέκα (62′ Φελίπε).