27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η ΑΕΛ άλλαξε την κορυφή! Σταμάτησε το ΑΠΟΕΛ που έΧασε το πλεονέκτημα πριν το ντέρμπι με τον Άρη. Δυο αμυντικοί τα γκολ

Η ΑΕΛ άλλαξε την κορυφή! Σταμάτησε το ΑΠΟΕΛ που έΧασε το πλεονέκτημα πριν το ντέρμπι με τον Άρη. Δυο αμυντικοί τα γκολ

By on 11 Φεβρουαρίου, 2024 0 470 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι στη Λεμεσό αλλά το Χ είναι οδυνηρό για το ΑΠΟΕΛ που έχασε την κορυφή λίγο πριν συγκρουστεί με τον Άρη χάνοντας σε δυο αγώνες το πλεονέκτημα των 4 βαθμών που είχε.

ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε μια αναμέτρηση που το ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερες φάσεις για γκολ, προηγήθηκε αλλά δεν νίκησε, έχασε έδαφος και την πρωτιά μιας και ο Άρης ευνοείται στην ισοβαθμία.(53 βαθμοί)

Το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που κατάφερε να προηγηθεί με πλασέ του Τσεπάκ μέσα από την περιοχή στο 27’, αλλά το τελικό αποτέλεσμα το διαμόρφωσε άλλος  ένας αμυντικός με κεφαλιά ο Φιλίποβιτς στο 54ο λεπτό.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Κβιλιτάια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα από κοντά μετά από σωτήρια απόκρουση του Ανέστη αλλά το γκολ δεν μέτρησε αφού ο βοηθός σήκωσε σημαία για οφσάιντ αλλά στην εξέταση από το VAR υποδέιχθηκε ότι το γκολ σημειώθηκε μετο χέρι.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι προτού το ΑΠΟΕΛ ανοιξει το σκορ. Στο 26ο λεπτό ο Τσεμπάκ και αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, με αριστερό κοντινό σουτ την έστειλε στα δίκτυα του Ανέστη για το 0-1. Οι οπαδοί της ΑΕΛ αντέδρασαν από τους πανηγυρισμούς των αντιπάλων και πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, με ένα εξ αυτών να τραυματίζει τον Κβιλιτάια.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν καταγράφηκε κάτι αξιοσημείωτο και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επαναληψη η ΑΕΛ έφερε τον αγώνα στα ίσα σχετικά νωρίς. Στο 54′ ο Φιλίποβιτς ανέβηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι.

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε με κεφαλιές των Πέτροβιτς, Βιγιαφάνιες και Ντάλσιο, χωρίς αποτέλεσμα, σε αντίθεση με την ΑΕΛ που είχε ένα μακρινό σουτ με τον Παπαφώτη.

Ο Σα Πίντο άλλαξε σχεδόν όλη την επιθετική γραμμή του και τα έπαιξε όλα για όλα. Γουίλσον και Κβιλιτάια δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ανέστη, ενώ ούτε η ΑΕΛ μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του ΑΠΟΕΛ.

Έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1.

ΑΕΛ: Ανέστης, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης (84′ Μαρς), Φιλίποβιτς, Τσούκα, Μίντσεφ (84′ Ανδρέου), Ντε Λούκας, Μακρής (70′ Σέρνιτς), Τζάλμα, Γερολέμου (50′ Μορέιρα), Κα (84′ Μπεραχίνο).

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Κυριάκου, Φραντζής, Μπάστο, Μπεραχίνο, Σέρνιτς, Μορέιρα, Μαρς, Νεοφύτου, Κάνο, Θεμιστοκλέους

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ζέφτε, Βιγιαφάνες (75′ Δώνης), Κβιλιτάια, Τσεπάκ  (81′ Σατσιάς), Σούσιτς, Ντάλσιο, Πολυκάρπου (68′ Σαρφό), Μαρκίνιος (75′ Γουίλσον), Ντογκαλά (75′ Μεχρί).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Καραμανώλης, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουίλσον, Σατσιάς, Τομανέ, Καττιρτζής, Σαρφό, Μεχρί, Δώνης

ΓΚΟΛ: 54′ Φιλίποβιτς/27′ Τσεπάκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Λούκας, Τσούκα (6η)/Πέτροβιτς (8η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.500

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Μπάστο, Μεντόγεβιτς, Γερολέμου, Κα, Μακρής (2), Φραντζής, (5), Μαρς (8)

ΑΠΟΕΛ: Τσεπάκ, Σούσιτς, Φαουάζ, Τομανέ (2),

Διαιτητής: Ghersini Davide

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Jovic Fran

AVAR: Αναστασίου Στέφανος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος