27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πήρε 10 άριστα ο Εθνικός!Προσγείωσε την Ομόνοια που πρηγήθηκε 2-0 αλλά Μ.Ηλία και Καμπρέρα την ισοφάρισαν.Με παίκτη λιγότερο από το 65΄οι ήρωες της Άχνας

Πήρε 10 άριστα ο Εθνικός!Προσγείωσε την Ομόνοια που πρηγήθηκε 2-0 αλλά Μ.Ηλία και Καμπρέρα την ισοφάρισαν.Με παίκτη λιγότερο από το 65΄οι ήρωες της Άχνας

By on 14 Φεβρουαρίου, 2024 0 502 Views

Εθνικός από ατσάλι! Η ομάδα της Άχνας παρά το ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο και να αγωνίζεται από το 65ο λεπτό με 10 παίκτεςαπέσπασε ισοπαλία από την Oμόνοια  στο Δασάκι με 2-2 για την 25η αγωνιστική.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά στο α’ μέρος. Συγκεκριμένα, στο 11’ ο Στεπίνσκι μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπέζους, πλάσαρε ιδανικά τον Μπογκατίνοφ για το 1-0.
Στο 13’ ήταν σειρά του Κούσουλο να γίνει δημιουργός βρίσκοντας ωραία τον Σεμέδο που δεν αστόχησε για το 2-0.
Στην επανάληψη ωστόσο, άλλαξαν τα πάνταΟ Μάριος Ηλία στο 50’ με σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής μείωσε σε 2-1 κι έβαλε ξανά στο…κόλπο την ομάδα του, ενώ στο 65ο λεπτό άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα.
Το σύνολο του Μαρίνου Σατσιά έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Στυλιανού. Ο Κύπριος δεξιός οπισθοφύλακας, τράβηξε τον Σεμέδο που έβγαινε απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ, κι ο ρεφ Φελλάς του…έδειξε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.
Παρόλα αυτά, με όλα τα δεδομένα εις βάρους τους, οι γηπεδούχοι δεν τα έβαλαν κάτω κι έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 85ο λεπτό, ο Καμπρέρα με ψηλοκρεμαστό φοβερο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 τιμωρώντας παράλληλα, το τραγικό λάθος του Φαμπιάνο.
Ο Μπάκιτς στο 89’ μπορούσε να γίνει…ήρωας, όμως το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ.

Παρέμεινε στην 5η θέση η Ομόνοια, όμως, βρίσκεται στο -3 από Πάφο και ΑΕΚ, ενώ στο +2 από την Ανόρθωση που έχει όμως αγώνα λιγότερο.

Γκολ και εναλλαγή συναισθημάτων στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. Ο Εθνικός μπήκε πολύ δυνατά και προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, όμως, το σουτ του Ντράζιτς σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Φαμπιάνο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όμως, με την πάροδο του χρόνου οι πρασινοι ισορρόπησαν και στο 11ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Μπέζους με μαγική πάσα έβγαλε τον Στεπίνσκι σε θέση βολής, με τον Πολωνό να ευστοχεί για το 0-1.

Δυο λεπτά μετά και προτού συνέλθουν οι παίκτες του Σατσιά, ο Σεμέδο σκόραρε για το 0-2. Ο Κούσουλος βρήκε τον Αφρικανό επιθετικό, ο οποίος με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με πανομοιότυπο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά ότι ο Εθνικός βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα με εκπληκτικό γκολ του Μάριου Ηλία στο 50ο λεπτό. Το παιχνίδι απέκτησε ξαφνικά νέο ενδιαφέρον, με την ομαδα της Άχνας να επιστρέφει στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σεμέδο έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπογκατίνοφ να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 65′ οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχθηκαν όταν ο Στυλιανού αποβολήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Αυτό έκανε πιο εύκολο το έργο της Ομόνοιας για να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα.

Οι πράσινοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία με τον Μπέζους, όμως, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν να διαχειριστούν το παιχνίδι, αντί να το… σκοτώσουν. Και το πλήρωσαν.

Στο 85′ ο Φαμπιάνο έκανε τραγικό λάθος και ο Καμπρέρα με τρομερή έμπνευση και σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 89′ ο Μπάκιτς σημάδεψε το δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να βάλει εκ νέου μπροστά την Ομόνοια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.


Με αυτό το βαθμό η Ομόνοια ανέβηκε στους 46, ενώ ο Εθνικός Άχνας στους 25.

Εθνικός (Σατσιάς): Μπογκατίνοφ, Στυλιανού, Λομοτέι, Ριστέφσκι, Ντε Ιριόντο,  Περατικός (79′ Σπιρόφσκι), Λίπσκι (79′ Ιωαννίδης), Πεχλιβάνης, Ντράζιτς (72′ Αγγελόπουλος), Μ. Ηλία (72′ Μεσγκίντα), Καμπρέρα.
Στον πάγκο: Μάρκοβιτς, Κ. Ηλία, Νικολάου, Μπέκερ, Λεμίσκο, Πέρδιος, Χριστοφή. 

Ομόνοια (Ρέινχταλ): Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χάμπος (90+2′ Κακουλλής), Μπέζους, Φράνσον (61′ Σίμιτς), Σεμέδο, Στεπίνσκι.
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σιπριάνο, Κασάμα, Αλιούμ, Μπάκιτς, Λέζιακς, Χαμάς, Μίλετιτς, Ανδρέου, Αμού. 

Στο όριο καρτών: Μπίκερ, Κ. Ηλία (2), Ντράζιτς (5), Περατικός, Καμπρέρα (8), Ντε Ιριόντο (10) / Λανγκ, Μίλετιτς, Μάθιους, Σιπριάνο, Λέζιακς, Φράνσον, Σεμέδο (2), Κούσουλος (5).

ΣΚΟΡΕΡ: Μ. Ηλία (50′), Καμπρέρα (85′) / Στεπίνσκι (11′), Σεμέδο (13′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Μάθιους (3η), Χάμπος.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Στυλιανού (2η κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 500.

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Markovic Momcilo
AVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης