8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-1: «Φρέναρε» τους Σίτιζενς και εδραίωσε τη Λίβερπουλ στην κορυφή!

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-1: «Φρέναρε» τους Σίτιζενς και εδραίωσε τη Λίβερπουλ στην κορυφή!

By on 17 Φεβρουαρίου, 2024 0 343 Views

Οι… καμικάζι της Τσέλσι έμειναν όρθιοι στο «Έτιχαντ» και απέσπασαν την ισοπαλία από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι (1-1), χαρίζοντας παράλληλα στη Λίβερπουλ τη… μοναξιά της κορυφής της Premier League.

Μοιρασιά στο Μάντσεστερ και… χαμόγελα στο Μέρσισαϊντ! Η Τσέλσι έκανε χαλάστρα στη Σίτι, πήρε την ισοπαλία μέσα στο «Έτιχαντ» (1-1) και τής έκαψε το χαρτί του επιπλέον ματς, αφού ό,τι κι αν κάνει κόντρα στην Μπρέντφορντ μεσοβδόμαδα, δεν θα μπορέσει να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Premier League.

Εκεί… στρογγυλοκάθεται πλέον η Λίβερπουλ, ούσα πλέον τέσσερις βαθμούς πάνω από την πρωταθλήτρια και τρεις πάνω από την Άρσεναλ. Γλίτωσαν την ήττα αλλά όχι και την γκέλα οι Σίτιζενς που έσωσαν τουλάχιστον τον βαθμό στο 83′, με τον Ρόδρι να απαντάει στο τέρμα του Στέρλινγκ από το πρώτο μέρος.

Φωτιά στην κόντρα η Τσέλσι και προβάδισμα με Στέρλινγκ

Πιστοί στο πλάνο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο οι Μπλε κατάφεραν στο πρώτο μέρος να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Αφού στάθηκαν όρθιοι στην αρχική πίεση των Σίτιζενς και είδαν τον Χάαλαντ να αστοχεί από κοντά με το κεφάλι στο 12′, σταδιακά βρήκαν τα πατήματά τους. Περιμένοντας την ομάδα του Γκουαρδιόλα πίσω από την μπάλα, κατάφεραν να τής κλείσουν τους διαδρόμους και να περιορίσουν τη δημιουργία της, βρίσκοντας παράλληλα χώρο στις αντεπιθέσεις. Αρχικά, προειδοποίησαν στο 23′, όταν ο Πάλμερ τροφοδότησε τον Γκουστό, αλλά ο Τζάκσον δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έντερσον μετά το γύρισμα του Γάλλου.

Η κατάληξη ωστόσο ήταν διαφορετική κάποια λεπτά μετά. Στο 42ο λεπτό οι Μπλε ξεδιπλώθηκαν και πάλι εξαιρετικά από τα δεξιά, ο Πάλμερ βρήκε στον χώρο τον Τζάκσον και ο Στέρλινγκ που πήρε την πάσα του τελευταίου έκανε ωραία ντρίμπλα και εκτέλεσε τον Έντερσον για να πληγώσει την πρώην ομάδα του και να στείλει τους Λονδρέζους στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Η αντεπίθεση έμεινε… μισή

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με πιο φορτσάτη διάθεση στο δεύτερο μέρος, όμως, παρ’ότι έφτασε κοντά στο γκολ με τον Χάαλαντ στο 51′, έδειξε ξανά ευάλωτη στα μετόπισθεν. Στο 56′ ο Έντερσον με υπερένταση σταμάτησε τόσο τον Στέρλινγκ από κοντά όσο και τον Τσίλγουελ και αποσόβησε το 2-0 εντυπωσιακά. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι, μετά και από μια καλή στιγμή με τον Ενκουνκού στο 66′, έδειξαν να επικεντρώνονται στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και αναπόφευκτα πλήρωσαν την αδυναμία τους να κρατήσουν την μπάλα.

Οι Πολίτες πήραν για τα καλά τα ηνία, κυριάρχησαν αλλά είχαν τον Χάαλαντ σε κακή μέρα. Ο Νορβηγός δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από πολύ καλές θέσεις τόσο στο 61′ όσο και στο 65′, ενώ στο 78ο λεπτό αστόχησε ολομόναχος με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Ντε Μπρόινε.

Στο 83′ ο Ρόδρι μετά από κόντρες στην περιοχή έστειλε την μπάλα την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό τελείωμα, όμως οι Μπλε έμειναν όρθιοι στον εναπομείναντα χρόνο και οι Σίτιζενς δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε μια επική ανατροπή που θα κρατούσε ζωντανά τα όνειρά τους για την κορυφή.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακέ, Ντίας, Γουόκερ, Ακάντζι, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Φόντεν, Άλβαρες (64’ Μπερνάρντο Σίλβα), Ντοκού, Χάαλαντ

Τσέλσι: Πέτροβιτς, Γκουστό, Τσίλγουελ, Κόλγουιλ, Ντισασί, Καϊσέδο, Φερνάντες, Γκάλαχερ, Πάλμερ (71’ Τσαλομπά), Στέρλινγκ (64’ Ενκουνκού), Τζάκσον (82’ Κασάντεϊ)

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League