30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: «Καθάρισε» από νωρίς με Λιβάι, το κερασάκι ο Λιούμπισιτς

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: «Καθάρισε» από νωρίς με Λιβάι, το κερασάκι ο Λιούμπισιτς

By on 18 Φεβρουαρίου, 2024 0 2212 Views

Ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε στο 7′ το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο εκρηκτικός επιθετικός της ΑΕΚ σκόραρε δις (19′, 24′) και η ελλιπής Ενωση είχε πολύ εύκολο έργο απέναντι στην Κηφισιά που αγωνίστηκε από το 5′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σπίνου – Ο Λιούμπισιτς στο 90′ έβαλε το «κερασάκι» με το πρώτο του γκολ (3-0).

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Η ΑΕΚ παρά τις πολλές απουσίες με ασφυκτική πίεση από το πρώτο μέρος δεν δυσκολεύτηκε να καθαρίσει το ματς με την Κηφισιά των δέκα παικτών λόγω της αποβολής του Σπίνου και να πάρει τη νίκη με 3-0 που την έφερε -προσωρινά- στην κορυφή περιμένοντας και το αποτέλεσμα στην Τούμπα. Ο Λιβάι Γκαρσία μπορεί να νικήθηκε στο πέναλτι από τον Αναγνωστόπουλο, αλλά στη συνέχεια με δύο προσωπικά τέρματα με κεφαλιές επιβεβαίωσε τη φόρμα του και οδήγησε την Ένωση σε μια εύκολη νίκη, με τον Λιούμπισιτς στο φινάλε να σκοράρει το πρώτο του τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Κατάμεστη η OPAP Arena με την επιστροφή των φίλων της Ένωσης στις εξέδρες μετά από δύο και κάτι μήνες.

ΑΕΚ – Κηφισιά: Έτσι ξεκίνησαν

Με προβλήματα στο κέντρο της άμυνας παρατάχθηκε η ΑΕΚ καθώς πέρα από τον τιμωρημένο Βίντα που αναμενόμενα θα απουσίαζε, τόσο ο Μουκουντί, όσο και ο Μήτογλου έμειναν εκτός, με τον Καμερουνέζο κεντρικό αμυντικό να τίθεται νοκ-άουτ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Έτσι ο Ματίας Αλμέιδα πλάι στον Κάλενς επέλεξε τον Χατζισαφί, με τον Στάνκοβιτς στην εστία και τους Πήλιο και Σιντιμπέ στα δύο άκρα της άμυνας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Γιόνσον και Πινέδα, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, δεξιά ο Ελίασον και ο Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Από την πλευρά του ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τη φιλοξενούμενη Κηφισιά σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν στην εστία με τους Γκόμπελιτς, Σπίνο, Τσάπαν και Μιλίτσεβιτς στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σολόα και Τσανάτζια ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Μενέντες και Μπιφουμά ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Ματέους Σάντος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Οζέγκοβιτς.

Με δέκα από νωρίς η Κηφισιά και η ΑΕΚ… καταιγίδα με μπροστάρη Λιβάι

Η ΑΕΚ μπήκε από το πρώτο λεπτό αποφασισμένη να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι, καθώς μερικά δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα η κεφαλιά του Λιβάι πέρασε δίπλα από το κάθετο. Τρία λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τον Σπίνο να ανατρέπει τον Λιβάι μέσα στην περιοχή μετά από κάθετη του Τσούμπερ και ενώ ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έβγαινε τετ α τετ, με τον αμυντικό της Κηφισιάς να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Λιβάι, ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο από την άσπρη βούλα, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να πέφτει και να αποκρούει.

Οι κιτρινόμαυροι έχοντας κλείσει την Κηφισιά στην περιοχή της πίεζαν ασφυκτικά και το γκολ ήταν θέμα χρόνου να μπει. Αυτό ήρθε στο 19′ από τον Λιβάι σε μια αποθέωση του συνδυαστικού ποδοσφαίρου. Ο Χατζισαφί βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ελίασον, αυτός έκανε ένα φοβερό πάρσιμο, σέντραρε και ο Λιβάι με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ με τον Λιβάι να… χτυπάει ξανά θα έβρισκε και δεύτερο γκολ. Ο Πήλιος από αριστερά έβγαλε μια συρτή μπαλιά, ο Γκατσίνοβιτς πλάσαρε με τη μία, ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε και ο Λιβάι στο ριμπάουντ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ξανά με κεφαλιά επιβεβαίωσε την καυτή του φόρμα για το 2-0 στο 24′.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σκοράρει κι άλλα γκολ ως την ανάπαυλα, κάνοντας ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στο 28′ το αυτογκόλ του Τσάπαν από το γύρισμα του Γκατσίνοβιτς δεν μέτρησε καθώς ο Πήλιος στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ, ενώ τόσο στο 32′ όσο και στο 36′ ο Αναγνωστόπουλος είπε όχι σε κοντινό σουτ του Λιβάι και σε πλασέ του Ελίασον, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από μια εντυπωσιακή αντεπίθεση το πλασέ του Γκατσίνοβιτς πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο.

Στο… ρελαντί η ΑΕΚ, με τον Λιούμπισιτς να σκοράρει το πρώτο του γκολ

Το σκηνικό δεν ήταν διαφορετικό στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να είναι το απόλυτο αφεντικό του ματς, έχοντας όπως ήταν φυσιολογικό κόψει την ταχύτητα, αλλά γυρίζοντας συνεχώς την μπάλα στην περιοχή της Κηφισιάς ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Ο Αναγνωστόπουλος στο 58′ ήταν σωστά τοποθετημένος μπλοκάροντας το σουτ του Σιντιμπέ, με τον Μπράτσο να ρίχνει στο ματς τον Κλωναρίδη που απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.

Λίγο πριν ο Αλμέιδα προχωρήσει στις καθιερωμένες του αλλαγές μεσοεπιθετικά, η ΑΕΚ είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 64′ με μια εξαιρετική μπαλιά του Γιόνσον στον προωθημένο Πήλιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει στόχο με το κεφάλι. Ο «Πελάδο» έβγαλε Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ και Λιβάι, περνώντας Λιούμπισιτς, Πισάρο, Αραούχο και Άμραμπατ με τον τελευταίο να παίζει στην κορυφή. Το πρώτο σουτ της Κηφισιάς στο ματς ήρθε στο 75′ με τον Τετέι να βλέπει την προσπάθειά του να περνάει πάνω από τα δοκάρια, με τον Αλμέιδα να κλείνει τις αλλαγές του με τον Γαλανόπουλο αντί του Ελίασον.

Ο Αναγνωστόπουλος είχε ακόμα μια επέμβαση στο 78′ σε σουτ του Αραούχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κάλενς από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από πάσα του Πινέδα αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Μεξικανός ήταν εκτεθειμένος. Εν τω μεταξύ ο Άμραμπατ είχε έρθει δεξιά με τον Αραούχο στην κορυφή, από πίσω του τον Πισάρο, αριστερά τον Πινέδα και δίδυμο τους Γαλανόπουλο και Λιούμπισιτς στον άξονα. Στο 90′ ο Κροάτης μέσος πανηγύρισε και το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ σέντραρε και ο «Λιούμπο» με σκαστή κεφαλιά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Γιόσον (70′ Λιούμπισιτς), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (70′ Πισάρο), Ελίασον (77′ Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (70′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (70′ Άμραμπατ)

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Μιλίτσεβιτς, Τσάπαν (72′ Μποτία), Σπίνος, Γκόμπελιτς, Σολόα (57′ Κλωναρίδης), Τσανάτζια, Μενέντες (9′ Βαφέας), Μπιφουμά (57′ Πρίτσας), Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς (72′ Τεττέι)