27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 6-5 πεν (1-2 κ.δ.): Εφτάψυχο το τρυφύλλι με ήρωα τον Ντραγκόβσκι που με τρεις επεμβάσεις στα πέναλτι τον έστειλε στον τελικό

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 6-5 πεν (1-2 κ.δ.): Εφτάψυχο το τρυφύλλι με ήρωα τον Ντραγκόβσκι που με τρεις επεμβάσεις στα πέναλτι τον έστειλε στον τελικό

By on 21 Φεβρουαρίου, 2024 0 1362 Views

Με ήρωα τον Ντραγκόβσκι στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο Πολωνός γκολκίπερ είχε τρεις σωτήριες επεμβάσεις και με τον Λημνιό να στέλνει το ματς στα πέναλτι με buzzer beater πήρε μια επική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson όπου . Ο Σαμάτα έστειλε άουτ το τελευταίο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Σπόραρ 0-0 (το έπιασε ο Κοτάρσκι)

Κουλιεράκης 0-1

Γερεμέγεφ 1-1

Μουργκ 1-2

Μπακασέτας 2-2

Κεντζιόρα 2-3

Κώτσιρας 3-3

Μεϊτέ 3-4

Μλαντένοβιτς 4-4

Ντεσπόντοφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)

Λημνιός 4-4 (το έστειλε άουτ)

Οζντόεφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)

Μαντσίνι 5-4

Μάρκος Αντόνιο 5-5

Αράο 5-5 (οριζόντιο δοκάρι και έξω)

Ότο 5-5 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)

Σένκεφελντ 6-5

Σαμάτα 6-5 (αστόχησε)

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις από τις δύο ομάδες και πήγε περισσότερο στη δύναμη, στις κερδισμένες μονομαχίες και στα λάθη και από τις δύο πλευρές. Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι καθώς εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός του έδωσε τη μπάλα με αποτέλεσμα η ομάδα του Λουτσέσκου να κάνει το παιχνίδι της, να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να απειλήσει την εστία του Ντραγκόβσκι περισσότερο απ’ ότι οι πράσινοι αυτήν του Κοτάρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 14′ της αναμέτρησης όταν ο Μλαντένοβιτς έκανε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου, ο ΠΑΟΚ έφυγε στην επίθεση από τα αριστερά με τη μπάλα να πηγαίνει στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Σε παράλληλη σέντρα ο Σβαμπ στο δεύτερο δοκάρι ήταν ανενόχλητος, πήρε την κεφαλιά με τον Ντραγκόβσκι να διώχνει σωτήρια. Η μπάλα έφτασε στον Μεϊτέ ο οποίος έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Η πρώτη τελική στην εστία από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 37′ όταν οι πράσινοι γύρισαν ωραία τη μπάλα από τα αριστερά με τελικό αποδέκτη τον Μλαντένοβιτς. Αυτός δεν έκανε τη σέντρα αλλά παράλληλη μπαλιά εκτός περιοχής προς τον Μπακασέτα που έκανε το σουτ με τη μια με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με μια ακόμη τελική από πλευράς ΠΑΟΚ και τον Ζίβκοβιτς να αστοχεί. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απομάκρυνε σωστά με τη μπάλα να φτάνει στον Ζίβκοβιτς που έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Ντραγκόβσκι.

Μυθικό παιχνίδι που κρίθηκε από μία μυθική εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό\

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι καλύτερος. Να πιέζει, να προσπαθεί και τελικά να δικαιώνεται στο 72′. Μετά από σέντρα του Γιόνι, ο Ζίβκοβιτς έπιασε σουτ πάνω στην κίνηση και άνοιξε το σκορ για τον ᾽᾽διικέφαλο του βορρά ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και δίνοντάς του την ασφάλεια της παράτασης.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την ψυχρολουσία του τέρματος που δέχθηκε, δεν μπόρεσε να βρει τις δυνάμεις να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να προσπαθήσει να βρει το τέρμα που θα του έδινε την πρόκριση.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο ΠΑΟΚ να έχει τις καλύτερες στιγμές μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας πρώτα με τον Κωνσταντέλια στο 82ο λεπτό, όπου το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε λίγο άουτ κι έπειτα τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Οζντόεφ, που πήρε την πάσα του νεαρού Έλληνα άσου, αλλά αστόχησε εκτελώντας μέσα από την περιοχή και πλάγια.

Κάπως έτσι το 0-1 παρέμεινε κι έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Εκεί οι «πράσινοι» παρουσίασαν καλύτερο πρόσωπο παίρνοντας ώθηση από την είσοδο των Μαντσίνι και Λημνιού στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, όμως και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν ένα κόρνερ στο 105′, ο Ντεσπόντοφ το εκτέλεσε στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Κεντζιόρα πετάχτηκε ανάμεσα από τους αμυντικούς των «πρασίνων» κι έκανε το 0-2 δίνοντας σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.

Στο δεύτερο μέρος της ο Φατίχ Τερίμ έκανε και την τελευταία αλλαγή και πέρασε στο παιχνίδι τον Γερεμέγεφ παίζοντας τα… ρέστα του. Το «τριφύλλι» ωστόσο δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ και να φτιάξει φάσεις περιοριζόμενο σε πολλά γεμίσματα.

Κάπου εκεί συνέβη κάτι που επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα και παραλίγο να τον στιγματίσει μία για πάντα. Σε μία εναέρια μονομαχία, ο Βαγιαννίδης και ο Μπάμπα συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχασε τις αισθήσεις του και το γήπεδο όλο πάγωσε.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και τελικά στο 129′ με τρομερό σουτ του Λημνιού έστειλε το ματς στην παράταση. Το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις φορές το δικαίωμα να περάσει, με τον Ντραγκόφσκι να πιάνει και τα τρία και τον Σαμάτα να σουτάρει άουτ και να δίνει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό!

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Οι Φατίχ Τερίμ και Ραζβάν Λουτσέσκου έμαθαν το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν τη ρεβάνς, πως θα έχουν στη διάθεση τους ο μεν τον Τάσο Μπακασέτα και ο δε τον Τάισον καθώς μειώθηκε η τιμωρία τους από την αποβολή τους στην Τούμπα και οι δύο χρησιμοποίησαν βασικούς τους δύο ποδοσφαιριστές. Σε σχέση με όσα είχαν στο μυαλό τους όμως αναγκάστηκαν γρήγορα να διαφοροποιήσουν τα αρχικά τους πλάνα.

Ο Τούρκος προπονητής παρέταξε μια ενδεκάδα με τον Ντραγκόβσκι κάτω από τα γκολπόστ. Ο Κώτσιρας έπαιξε στα δεξιά και ο Μλαντένοβιτς αριστερά με τους Γεντβάι – Αράο να συνθέτουν σε ένα ακόμη ντέρμπι το δίδυμο των στόπερ. Ο Ζέκα έπαιξε μπροστά τους αντί του Πέρεθ που ήταν τιμωρημένος.

Ο Τερίμ είχε επιλέξει αρχικά δίπλα στον Ζέκα να τοποθετήσει τον Τσέριν αλλά ο Σλοβένος ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα, δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και εν τέλει στο αρχικό σχήμα έπαιξε ο Βιλένα. Ο Μπακασέτας ήταν ο τρίτος στο κέντρο με τους Παλάσιος-Μπερνάρ να παίζουν στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Ιωαννίδη να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού μετά τον τραυματισμό του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την πλευρά του είχε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ με τον Ότο να παίζει δεξιά και τον Μπάμπα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Κεντζιόρα – Μιχαηλίδης αλλά μόλις στο 2′ ο Έλληνας στόπερ ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Κουλιεράκη στο 4′ σε μια αλλαγή προσώπων για τον ΠΑΟΚ.

Το δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σβαμπ – Μεϊτέρ με τους Ζίβκοβιτς – Τάισον να παίζουν στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Κωνσταντέλια ως δεκάρι πίσω από τον Μπράντον Τόμας που ήταν στην κορυφή της επίθεσης των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες: 16′ Μπακασέτας, 68′ Ζέκα, 83′ Παλάσιος/23′ Μπράντον Τόμας, 51′ Μεϊτέ, 90+2′ Ντεσπόντοφ, 97′ Οζντόεφ, 100′ Κουλεριάκης, 111′ Μουργκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φέτιχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (72′ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76′ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85′ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106′ Γερεμέγεφ), Παλάσιος (85′ Λημνιός), Ιωαννίδης (76′ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110′ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον Τόμας (74′ Σαμάτα).