3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ομόνοια μεγάλη νίκη με Αναστασίου. Ανέβηκε πιο ψηλά και κράτησε τον Άρη στο -4 απο την κορυφή(Το VAR είχε δουλειά στο Αλφαμεγα)

Η Ομόνοια μεγάλη νίκη με Αναστασίου. Ανέβηκε πιο ψηλά και κράτησε τον Άρη στο -4 απο την κορυφή(Το VAR είχε δουλειά στο Αλφαμεγα)

By on 25 Φεβρουαρίου, 2024 0 435 Views

H Oμόνοια με την βαριά φανέλα πήρε σπουδαία νίκη επί του Άρη στο ντεμπούτο του Γιάννη Αναστασίου στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα. Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-1 των περσινών πρωταθλητών στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ»  για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, ανέβηκαν στην 4η θέση και μείωσε από την 3η στους τρεις βαθμούς.
Στο πρώτο μέρος…έγινε του VAR, αφού στο 25’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κοκόριν, ωστόσο ο Σλοβένος έστειλε τον ρεφ Μενέλαο Αντωνίου να δει τη φάση για οφσάιντ του Γκομίς που επηρέαζε κι ακύρωσε το γκολ.
Στο 29’ και πάλι επέμβηκε το VAR, ο Κύπριος διαιτητής πήγε στο μόνιτορ του γηπέδου κι έδωσε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους σε χέρι του Γιαγκό μετά από κεφαλιά του Κακουλλή.
Ο Μπέζους στο 30’ ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 0-1. Οι πράσινοι με ανεβασμένη την ψυχολογία βρήκαν και δεύτερο τέρμα. Στο 35’ ο Σεμέδο μετά από πάσα του Χάμπου, πλάσαρε ιδανικά σε δεύτερο χρόνο για το 0-2.
Οι γηπεδούχοι,  παρόλα αυτά, κατάφεραν να βρουν το γκολ που δικαιούνταν κι ο Γκομίς στο 45+5’ διαμόρφωσε το 1-2 του ημιχρόνου.
Στο 66’ της επανάληψης, ο Σενεγαλέζος επιθετικός σκόραρε ξανά, αλλά και πάλι ορθά ακυρώθηκε το γκολ από το VAR καθώς ήταν οφσάιντ.
Παρά τις όποιες προσπάθειες από τις δύο ομάδες το σκορ δεν άλλαξε και το 1-2 από το πρώτο μέρος έμεινε μέχρι το τέλος με την Ομόνοια  να παίρνει σπουδαίο «διπλό» στη νέα αρχή με τον Γιάννη Αναστασίου.
Οι πράσινοι ανέβηκαν στους 52 βαθμούς και την 4η θέση στο -3 από την 3η ΑΕΚ , αφήνοντας τον Άρη στη 2η θέση, στους 56 βαθμούς και στο -4 από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛΚ(60 βαθμούς).

 A ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
Ξεκίνησε δυνατά ο αγώνας και μόλις στο 5′ ο Καζού προσπάθησε να νικήσει τον Φαμπιάνο με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όμως ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Καζού στο 13′ προσπάθησε ξανά, αυτή τη φορά με απευθείας φάουλ να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με τον Φαμπιάνο να είναι ξανά σε ετοιμότητα.

Οι γηπεδούχοι στο 24′ έφτασαν στο γκολ με τον Κοκόριν, όταν μετά την σύγκρουση του Φαμπιάνο με συμπαίκτη του σε έξοδο, είδε την μπάλα να του στρώνεται και την έστειλε στην άδεια εστία. Το γκολ όμως ακυρώθηκε αφού στην αρχή της φάσης ο Γκομίς ήταν σε αντικανονική θέση.

Πέντε λεπτά αργότερα το VAR κάλεσε τον διαιτητή Αντωνίου, όταν η μπάλα κτύπησε σε ανοικτό χέρι του Γιαγκό, μέσα στην περιοχή του Άρη. Ο Κύπριος ρεφ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ρομάν Μπέζους που ανέλαβε στην εκτέλεση, νίκησε τον Βάνα Άλβες για το 0-1 στο 30′.

Η Ομόνοια στο 35′ βρήκε και δεύτερο γκολ, αυτή την φορά με τον Σεμέδο να πλασάρει πάνω στον Άλβες όμως η μπάλα να επιστρέφει σε αυτόν και με την δεύτερη προσπάθεια να γράφει το 0-2

Ο Άρης όμως αντέδρασε και στο 45+4 κατάφερε να μειώσει με τον Γκομίς σε 2-1, μετά από το κόρνερ του Καζού.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Ο Κοκόριν με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της Ομόνοιας, έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Η ομάδα του Σπιλέφκσι πολιορκούσε την αντίπαλη άμυνα και στο 66′ ο Γκομίς κατάφερε να σκοράρει, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 82′ ο Μπένγκστον είδε το σουτ του να σταματά στον Φαμπιάνο, η μπάλα έφτασε στον Γκομίς που έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Άρης(Σπιλέφσκι): Βανά, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Γιαγκό, Καζού, Ζόκε (88′ Σπόλιαριτς), Νίκολιτς (60′ Σάβο), Μοντνόρ (46′ Μαγιαμπέλα), Σεμέδο (46′ Μπένγκτσον), Κοκόριν, Γκομίς.
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μουσούντα, Δημητρίου, Αμπουμπακάρ, Μάτισικ.

Ομόνοια (Αναστασίου): Φαμπιάνο, Μάθιους (67′ Μίλετιτς), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο (80 Χαμάς), Χαραλάμπους (87′ Κασάμα), Κούσουλος, Μπέζους (67′ Φράνσον) Σεμέδο (80′ Λανγκ), Αλιούμ, Κακουλλής.
Στον πάγκο: Ουζόχο, Παπαστυλιάνου, Μπάκιτς, Λέζιακς, Ανδρέου, Οζλέρ, Αμού. 

ΣΚΟΡΕΡ: Γκομίς (45+5′) / Μπέζους (πεν. 30′), Σεμέδο (35′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γίνιγκεν (βοηθός προπονητή) / Χάμπος, Κασάμα

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.000

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Kajtazovic Nejc
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Κυριάκου Αγγέλα