27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ κρατά την κορυφή με το Χ και η Ανόρθωση την καλή προσπάθεια …Καλύτεροι οι γηπεδούχοι για 70′

Το ΑΠΟΕΛ κρατά την κορυφή με το Χ και η Ανόρθωση την καλή προσπάθεια …Καλύτεροι οι γηπεδούχοι για 70′

By on 25 Φεβρουαρίου, 2024 0 535 Views


«Λευκή» ισοπαλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ έμειναν στο 0-0. Οι γαλαζοκίτρινοι θα παραμείνουν πρώτη ακόμα και με νίκη του Άρη στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Η Ανορθωση ήταν καλύτερη ιδιαίτερα στο Α ‘ημιχρινο και μέχρι το 70′ όπου έχασε ευκαιρίες είχε δοκάρι και τον έλεγχο του αγώνα Μετά το 70’ το ΑΠΟΕΛ με τις αλλαγές με ξεκούραστους παίκτες βγήκε πιο μπροστά και στο τελευταίο 10λεπτο πίεσε και προσπάθησε για το γκολ που δεν ήρθε.Οι πολλές απουσίες δεν επηρέασαν στο πρώτο ημίχρονο την Ανορθωση με τον Μακούν να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας ωστόσο στο β επηρεάστηκε αφού δεν είχε πολλές επιλογές στον πάγκο .Ωστόσο θα μπορούσαν Χρυσοστόμου και Παρούτης να βοηθήσουν στα τελευταία λεπτά όπου φάνηκε η κούραση ..
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλο το πρώτο μέρος, ωστόσο δεν βρήκαν το στόχο που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Η μεγαλύτερη φάση του α’ ημιχρόνου ήταν διπλή κι ήταν για την ομάδα της Αμμοχώστου. Στο 45’ ο Μακούν έκανε την κεφαλιά με τον Μπέλετς να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια ο κήπερ της ομάδας της Λευκωσίας απομάκρυνε με τα πόδια το πλασέ του Τσίκο που βρήκε στο δοκάρι κι έφυγε σε κόρνερ.
Στα αρχικά στάδια της επανάληψης ο ρυθμός δεν ήταν καλός, λόγω των πολλών διακοπών-φάουλ. Ωστόσο, μετά το 65’ και οι γαλαζοκίτρινοι έψαξαν το γκολ της νίκης «πιο ζετά» χάνοντας καλές ευκαιρίες.
Παρόλα αυτά, δεν το πέτυχαν και το…άγονο 0-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Με αυτό το βαθμό η Ανόρθωση ανεβαίνει στους 48, ενώ το ΑΠΟΕΛ έφτασε τους 60.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό ο Τεχέρα έπιασε ένα συρτό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο έξω, ενώ 2 λεπτά ένα σουτ του Δώνη από καλή θέση, σταμάτησε σε σώματα ποδοσφαιριστών. Στο 22΄ο Κονσταντίνοφ έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Τσεπάκ να παίρνει την θέση του και να γίνονται οι ανάλογες μετακινήσεις ποδοσφαιριστών.

Στο 33΄ο Τσέπακ έκανε το λάθος, ο Ουαγκέ βρέθηκε σε καλή θέση κοντά στην εστία, αλλά έκανε ένα πολύ κακό τελείωμα και πέταξε μια σπουδαία ευκαιρία. Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο της μπάλας και προσπαθούσε να γίνει πιο επιθετική, ενώ το ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να κλείσει τους χώρους και να βγει στην αντεπίθεση

Στο 45΄ είχαμε την κεφαλιά του Μακούν, ο Μπέλετς απέκρουσε, στην επαναφορά ο Τσίκο σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπέλετς μάζεψε εύκολα ένα σουτ του Καστέλ. Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Μπέλετς σταμάτησε νέο σουτ του Περέα.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 54ο λεπτό ο Δώνης με καλή ενέργεια απέφυγε τα μαρκαρίσματα, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. 5 λεπτά μετά, ο Τσίκο έπιασε μια κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 62΄ο Τσίκο μπήκε με προϋποθέσεις στην περιοχή, αλλά τόσο αυτός όσο και ο Καστέλ δεν τελείωσαν σωστά την φάση. Στο 64΄ο Δώνης έπιασε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω. 3 λεπτά μετά ο Τσίκο από καλή θέση είχε ένα πολύ κακό σουτ
Στο 70΄ο Καστέλ υπό πίεση πλάσαρε έξω, μετά από σέντρα του Φερέιρα. 4 λεπτά μετά ο Ντάλσιο είχε ένα κακό σουτ εκτός περιοχής.

Στο 79΄ο Αρμπολέδα ήταν καθοριστικός όταν σε ένα πολύ καλό σουτ του Δώνη απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ, ενώ στην εκτέλεση απέκρουσε και ένα δυνατό σουτ του Μαρκίνιος.

Στο 90΄απο κοντά ο Εφραίμ έστειλε την μπάλα έξω.

Ανορθωση (Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορρέα, Μακούν, Τιουνέ (74′ Ιωάννου), Τεχέρα, Φερέιρα (81′ Γκασάμα), Τσίκο, Καστέλ, Περέα.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Παρούτης, Αντωνίου, Τζουλίου, Χρυσοστόμου. 

ΑΠΟΕΛ  (Σα Πίντο): Μπέλετς, Σούσιτς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Ζέφτε, Κοσταντίνοφ (27′ Τσεπάκ), Ντάλσιο, Βιγιαφάνες (70′ Σαρφό), Μαρκίνιος (85′ Εφραίμ), Δώνης (85′ Τομανέ), Κβιλιτάια (70′ Ντογκαλά).
Στον πάγκο: Κίττος, Σιπριάνο, Γουΐλσον, Μαϊόλι, Σατσιάς, Πολυκάρπου, Μεχρί. 

ΣΚΟΡΕΡ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κορρέα, Μακούν, Αρμπολέδα / Τσεπάκ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.500

Διαιτητής: Sundberg Jakob Alexander
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Κουμή Δημήτρης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης