28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ολυμπιακός – Αστέρας 2-1: Μπήκε ο Ελ Καμπί και έφερε την ανατροπή

Ολυμπιακός – Αστέρας 2-1: Μπήκε ο Ελ Καμπί και έφερε την ανατροπή

By on 25 Φεβρουαρίου, 2024 0 308 Views

Ο Αστέρας αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό με γκολ του Γιαμπλόνσκι στο 45′, αλλά οι Ερυθρόλευκοι με δυο γκολ (78′ πεν,. 87΄) του Ελ Καμπί που είχε μπει στο 57′ ως αλλαγή ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν πολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την κατάκτηση της κορυφής.

Πολύ σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό ειδικά με τον τρόπο που ήρθε στο κεκλεισμένων των Θυρών ματς με τον Αστέρα Τρίπολης με το τελικό 2-1. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ βρέθηκαν να χάνουν αλλά γύρισαν το ματς χάρις στα 2 γκολ του Ελ Καμπί και τις αλλαγές του κόουτς Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Πώς Ξεκίνησαν Οι 2 Ομάδες

Ροτέισον υπήρξε για τον Ολυμπιακό από τον Μεντιλίμπαρ. Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, έχοντας τους Ρίτσαρντς, Κάρμο, Μπιανκόν και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας. Ο Έσε με τον Ιμπόρα πλαισίνωναν τον Ορτα στη μεσαία γραμμή ενώ ο Φορτούνης ήταν στα άκρα της επίθεσης μαζί με τον Καμπράλ (στο ντεμπούτο του Καμπράλ ως βασικός). Τέλος, ο Ναβάρο ήταν ο βασικός φορ.

Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης ήταν με τον Τσιφτσή στο τέρμα και στην τετράδα της άμυνας τους Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλο και Χουχούμη. Ο Γιαμπλόνσκι με τον Αλάγκμπε ήταν στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Ζουγλή. Ο Κρέσπι με τον Σίτο ήταν στα «φτερά» και ο Μάντζης στην κορυφή.

Πήγε Με Γκολ Και Το Υπέρ Του 0-1 Στα Αποδυτήρια Ο Αστέρας, Δύο Ακυρωθέντα Γκολ Του Ναβάρο

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε και σωατά ακυρωθέν γκολ και φάσεις για να σκοράρει από το ξεκίνημα του α’ μέρους. Στο 6ο λεπτό ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ το τέρμα του Ναβάρο. Ο Αστέρας είχε ένα σουτ του Μάντζη στο 9′ και μετά ακολούθησαν φάσεις για τον Ολυμπιακό. Στο 17′ με την κεφαλιά του Ναβάρο που πέρασε έξω, στο 19′ με σουτ του Ροντινέι και σχεδόν αμέσως μετά με προσπάθεια του Καμπράλ.

Στο 32′ έπειτα από κλέψιμο του Εσε ο Φορτούνης είχε ένα σουτ (και ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και εκτέλεση φάουλ με καλές προϋποθέσεις) που πήγαινε προς τα δίχτυα αλλά κάπου βρήκε σε αντίπαλο και έφυγε κόρνερ. Στο 40ό λεπτό όμως πρώτα ο Πασχαλάκης σε επέμβαση πάνω στον Γιαμπλόνσκι και μετά ο Κάρμο έκαναν κομβικές επεμβάσεις για να μην έρθει το 0-1.

Λίγο πριν το 43′ ο Ναβάρο σκόραρε ξανά αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για χέρι του Ιμπόρα που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Στο 45ο λεπτό όμως ο Αστέρας βρήκε δίχτυα για το 0-1. Σέντρα του Ρεγκίς στο 2ο δοκάρι, ο Γιαμπλόνσκι έφυγε μπροστά και με πλασέ σκόραρε για να πάνε οι Αρκάδες με υπέρ τους σκορ μετά το πέρας του α’ μέρους σε ένα πρώτο 45λεπτο που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος αλλά ο Αστέρας πήρε αυτό που ήθελε.

Το 1-1 Από Τον Ελ Καμπί Από Τα 11 Βήματα Και Η… Λύτρωση Με Τον Ίδιο Στο 2-1

Στο 2ο 45λεπτο ο Μεντιλίμπαρ αρχικά έδωσε στον Βέζο το ντεμπούτο του και μετά έβαλε και 2ο φορ στο ματς, τον Ελ Καμπί. Στο 53′ ο Φορτούνης είχε ένα χτύπημα φάουλ που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή. Στο 63′ ο Ποντένσε ήταν εκείνος που έκανε το σουτ αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε.

Στο 72′ ο Ροντινέι έχασε μεγάλη φάση με τετ α τετ που του έβγαλε ο Τσιφτσής. Λίγο πριν το 77ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε δύο φάσεις. Μία με μαρκάρισμα πάνω στον Ποντένσε και μία με γκολ του Ελ Καμπί που δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Ο Ελ Καμπί

Στη συνέχεια ο Φωτιάς πήγε για VAR Check και έδωσε το πέναλτι του Καρμόνα πάνω στον Ποντένσε. Στο 79′ ο Ελ Καμπί ευστόχησε από τα 11 βήματα για να κάνει το 1-1.

Στο 87′ ο Ελ Καμπί έκανε και το 2-1. Πάσα – τακουνάκι του Ποντένσε στον Ορτα, γύρισμα από τον Πορτογάλο και από κοντά ο Ελ Καμπί έκανε το 2-1. Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός είχε και άλλες μεγάλες φάσεις. Μία με σουτ του Γιόβετιτς και ακόμα μία με σουτ / προσπάθεια του Ποντένσε.

MVP: Ο Ελ Καμπί το δίχως άλλο. Δύο γκολ στο ενεργητικό του. Δύο ακόμα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Μπιανκόν (46′ Βέζο), Ροντινέι, Έσε (46′ Τσικίνιο), Ιμπόρα (57′ Ελ Καμπί), Ορτα, Φορτούνης, Καμπράλ (46′ Ποντένσε) και Ναβάρο (79′ Γιόβετιτς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (71′ Γκος), Αλάγκμπε, Ζουγλής (71′ Παλάσιος), Κρέσπι, Σίτο (59′ Καλτσάς) και Μάντζης (59′ Μιριτέλο).

Ο Ελ Καμπί