27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αποκαλυπτικός ο Σωφρόνης: Ο Γιάνσον υποτίμησε το πρωτάθλημα μας και δεν προστάτευσε τον προπονητή! Παπασταύρου και Γρηγόρη προσφέρουν μια υγιή κατάσταση στην Ομόνοια

Αποκαλυπτικός ο Σωφρόνης: Ο Γιάνσον υποτίμησε το πρωτάθλημα μας και δεν προστάτευσε τον προπονητή! Παπασταύρου και Γρηγόρη προσφέρουν μια υγιή κατάσταση στην Ομόνοια

By on 26 Φεβρουαρίου, 2024 0 1170 Views

Ο Σωφρόνης Αυγουστή μίλησε, ενάμιση μήνα μετά την αποχώρησή του από την Ομόνοια, παραδεχόμενος ότι συγκρούστηκε με τον Γέσπερ Γιάνσον, ενώ σχολίασε και τη νίκη των «πράσινων» επί του Άρη Λεμεσού.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Goal Ν’ Roll» της Cytavision ήταν το βράδυ της Κυριακής (25/2) ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ο πρώην κόουτς της Ομόνοιας μίλησε για όλους και για όλα.

Σχολίασε το διπλό των «πράσινων» επί του Άρη Λεμεσού στην πρεμιέρα των Playoff, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν κάνεις τα βασικά θα πάρεις βαθμούς», ενώ παραδέχθηκε πως ήρθε σε ρήξη με τον τεχνικό διευθυντή, Γέσπερ Γιάνσον.

Διαβάστε απόσπασμα των δηλώσεών του:

Τι κάνεις αυτή την περίοδο;

«Μου αρέσει η δουλειά μου, είναι δύσκολη. Αυτή την στιγμή χρειάζεται ξεκούραση για την επόμενη δουλειά. Υπήρχαν ομάδες με τις οποίες συζητήσαμε, αλλά τίποτα. Από Κύπρο το ενδιαφέρον, δεν υπάρχει κάτι για την ώρα. Δουλεύεις στο θέμα ψυχολογία αυτή την στιγμή, αν αναλάβω κάποια ομάδα».

Για τη νίκη της Ομόνοιας, επί του Άρη:

«Να καλωσορίσουμε τον Αναστασίου στην Κύπρο. Οι παίκτες της Ομόνοιας αγωνίστηκαν στις θέσεις τους και πήραν μια σημαντική νίκη, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι σημαντικό, να κάνεις τα βασικά για να πάρεις βαθμούς. Όταν αναλάβαμε την Ομόνοια δεν αλλάξαμε πολλά, όμως δουλέψαμε σαν σύνολο. Σημαντική νίκη κόντρα στον Άρη. Χρειάζεται και τον κόσμο της η Ομόνοια, είναι σημαντικό. Να μην κατηγορηθώ, έγινε αυτό όταν μίλησα ξανά για τον κόσμο. Πέρσι ερχόταν περισσότερος κόσμος, φέτος όχι τόσο, αλλά κάναμε καλή πορεία και αυτό οφείλεται και στο κόσμο».

Για την αποχώρηση του από την Ομόνοια:

«Στην Ομόνοια, προτάθηκαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, όμως δεν αποκτήθηκαν. Αυτοί που ήρθαν επίσης είναι καλοί, τους είχαμε στις επιλογές μας από την αρχή. Αν κλείναμε κάποιους άλλους θα έκαναν την διαφορά. Υπήρχαν παίκτες που πήγαν σε άλλα πρωταθλήματα, άλλοι ήθελα να περιμένουν».

Για την σχέση του με τον Γιάνσον, είπε:

«Δεν μπορώ να αλλάξω τον χαρακτήρα μου.Mου αρέσει να είμαι ειλικρινής. Ο Πρόεδρος τα είπε όπως είναι τα πράγματα για τις σχέσεις μου με τον Γέσπερ. Ο Γιάνσον δεν προσπαθούσε να συμβιβαστεί για το καλό της ομάδας. Είχαμε συγκρουστεί με τον Γιάνσον, ότι είχα να του πω, του τα είπα. Ξέραμε ότι ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος και ξέραμε ότι θα φύγουν σημαντικοί παίκτες. Η ομάδα έχει ένα δυνατό σκάουτινγκ. Η προσπάθεια έγινε από τους γύρω όμως καθυστερούσαμε πάρα πολύ».

«Αυτή την στιγμή χαμένη είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ. Παπασταύρου και Γρηγόρη προσφέρουν μια υγιή κατάσταση στην ομάδα. Δεν θέλω να πω πως ο Γιάνσον δεν έκανε την δουλειά του. Αυτό που θέλω να πω είναι πως κάποιοι έρχονται στην Κύπρο και νομίζουν ότι είναι πρωτάθλημα δεύτερης μοίρας και το υποτιμούν. Κάτι τέτοιο έγινε και με τον Γιάνσον. Θέλαμε να έρθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές για να ανταγωνιστούμε την Πάφο και τον Άρη που έχουν ανεβάσει επίπεδο το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Για διάφορους λόγους κάποια πράγματα δεν έγιναν.

Ότι είχα να πω τα είπα του προέδρου και του Γιάνσον. Παράδειγμα, ξέραμε ότι θα έφευγαν Καρίμ και Σεμέδο και έπρεπε να βρούμε παίκτες. Ξέραμε ότι έχουμε καλό τιμ για μετεγγραφές. Προτάθηκαν παίκτες, όμως καθυστερήσαμε πολύ και δεν παίρναμε παίκτες. Χάσαμε όμως την δουλειά μας. Ήρθε στην Κύπρο και δεν υπολόγισε σωστά το πρωτάθλημα μας. Ο αθλητικός διευθυντής πρέπει να προστατεύει τον προπονητή. Το 2017-18 χτίσαμε πολύ καλή ομάδα στον Απόλλωνα με στόχους, ήρθαν πολλοί παίκτες, το ίδιο κάναμε και στο ΑΠΟΕΛ. Αυτό θέλαμε να κάνουμε και στην Ομόνοια. Για να ανταγωνιστείς άλλες ομάδες, όπως ο Άρης και η Πάφος που άλλαξαν τα δεδομένα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :