3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Aνατροπή, και πάρτι κορυφής

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Aνατροπή, και πάρτι κορυφής

By on 28 Φεβρουαρίου, 2024 0 1975 Views

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε ανατρέψει προσωρινά το 1-0 του Σιμάνσκι, αλλά βρήκε τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 σε 4-2 με γκολ των Πόνσε – Λιούμπισιτς και να σκορπίσει… ντελίριο στην κατάμεστη OPAP Arena.

Με μια τρομερή ανατροπή στο δεύτερο μέρος και «χτυπώντας» από στατικές φάσεις, η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-2 σε ένα ματς με φοβερό σασπένς στην OPAP Arena! Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με τον Σιμάνσκι, αλλά παίζοντας επιπόλαια τιμωρήθηκαν πριν το ημίχρονο με τον ΠΑΣ να γυρίζει το ματς με Σομποτσίνσκι και Τζίμα. Οι αλλαγές όμως του Αλμέιδα στο δεύτερο μέρος σε συνδυασμό με το δυνατό όπλο της Ένωσης, τις στατικές φάσεις, έφεραν την ανατροπή και την επεισοδιακή νίκη για την ΑΕΚ με δύο γκολ του Πόνσε και ένα του Λιούμπισιτς, με τον Μάνταλο να μοιράζει δύο ασίστ.

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε μικρό rotation και σε μόλις τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σύγκριση με το αρχικό σχήμα που είχε επιλέξει απέναντι στη Λαμία, με τους Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία να επιστρέφουν ως βασικοί και τον Χατζισαφί να αγωνίζεται ως στόπερ. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, οι Πήλιος, Χατζισαφί, Βίντα και Σιντιμπέ συνέθεταν την τετράδα της άμυνας, ο Σιμάνσκι ξεκίνησε με τον Πινέδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Ελίασον και Άμραμπατ στις δύο πλευρές και τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον Σούλη στην εστία, τους Τσαούση, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμα και Σόρια τετράδα στην άμυνα, τους Λιάσο και Τζίνο δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Ροσάλες μπροστά τους, τους Ντεμίρ και Τζιμα στα άκρα και τον Λεό στην κορυφή της επίθεσης.

Επιπόλαιη ΑΕΚ με τον ΠΑΣ να κάνει την ανατροπή πριν το ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ επιθετικά στο παιχνίδι, έκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο δικό του μισό και πιέζοντας έφτασε στο 1-0 με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου. Ο Άμραμπατ με εξαιρετική προσωπική ενέργεια πάσαρε στον Σιμάνσκι που είχε πατήσει περιοχή και ο τελευταίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ένωση.

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη για την ΑΕΚ, η οποία ενώ είχε την μπάλα και την κυκλοφορούσε, δεν μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλες στιγμές και τον θαρραλέο ΠΑΣ Γιάννινα να την τιμωρεί σε δύο περιπτώσεις ολιγωρίας κάνοντας την ανατροπή πριν το ημίχρονο!

Στο 35′ ο Τσαούσης γέμισε με φάουλ, ο Τζίμας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στο γόνατο του Τσούμπερ και έφτασε στο πίσω δοκάρι, όπου ο Σομποτσίνσκι που είχε μείνει αμαρκάριστος ισοφάρισε σε 1-1.

Μάλιστα στο 44′ ο ΠΑΣ Γιάννινα τιμώρησε για δεύτερη φορά την επιπόλαιη ΑΕΚ παγώνοντας την OPAP Arena! Έπειτα από λάθος του Τσούμπερ, ο Λεό που έγινε κάτοχος λίγο έξω από την περιοχή πάσαρε στον Τζίμα και ο τελευταίος με ένα καλοζυγισμένο σουτ βρήκε δίχτυα για το 1-2!

Οι αλλαγές του Αλμέιδα και οι στατικές φάσεις έφεραν την ανατροπή για την ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμέιδα πέρασε τον Πόνσε αντί του Λιβάι, ο οποίος ήταν εκτός ρυθμού. Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει αφόρητα τον ΠΑΣ με τον Αλμέιδα πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας να βγάζει Σιντιμπέ, Σιμάνσκι και Τσούμπερ και να περνάει Λιούμπισιτς, Γιόνσον και Μάνταλο ψάχνοντας δημιουργία από τους παίκτες του. Με την ΑΕΚ να έχει κλείσει τον ΠΑΣ στην περιοχή του, οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να απειλήσουν τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα, με τον Μάνταλο στο 62′ μετά από σέντρα του Πινέδα να πιάνει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να προσπαθεί με κάθε τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση με τον χρόνο να πιέζει και τον Άμραμπατ στο 67′ να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα η πίεση της ΑΕΚ απέφερε καρπούς με την Ένωση να ισοφαρίζει σε 2-2. Ο Μάνταλος κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε γλυκά και ο Πόνσε με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.

Η Ένωση πίεζε πλέον αφόρητα για την ανατροπή και αυτή ήρθε στο 74′ ξανά από στατική φάση. Ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χατζισαφί πήρε την κεφαλιά και ο Λιούμπισιτς με προβολή πρόλαβε τον Σούλη κάνοντας το 3-2 και δίνοντας ξανά προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους με την OPAP Arena να σηκώνεται στο πόδι.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 79′ έφτασαν και σε ένα τέταρτο τέρμα με δεύτερη ασίστ Μάνταλου και δεύτερο γκολ Πόνσε, ξανά από στατική φάση. Ο Μάνταλος έφερε την μπάλα με φάουλ μέσα στην περιοχή και ο Πόνσε με κεφαλιά έγραψε το 4-2. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα διαμαρτυρήθηκαν για χέρι και μετά από αναμονή για VAR τελικώς το γκολ μέτρησε διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος (78′ Μήτογλου), Χατζισαφί, Βίντα, Σιντιμπέ (57′ Λιούμπισιτς), Σιμάνσκι (57′ Γιόνσον), Πινέδα, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ (57′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (46′ Πόνσε)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Σόρια, Λιάσος, Τζίνο (84′ Μπεγκάλα), Ντεμίρ (63′ Τούτου), Τζίμας (76′ Πανάγου), Ροσάλες (76′ Κόντε), Λεό (84′ Κύρκος)