3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – Αρης 2-0: Επιστροφή με Ελληνικά γκολ

Παναθηναϊκός – Αρης 2-0: Επιστροφή με Ελληνικά γκολ

By on 28 Φεβρουαρίου, 2024 0 723 Views

Με σκόρερς τους Μπακασέτα (3′) και Ιωαννίδη (52′ πεν.) ο εντυπωσιακός αλλά άστοχος στο πρώτο ημίωρο, Παναθηναϊκός, νίκησε 2-0 τον Αρη μετά τις «γκέλες» με Λαμία και Κηφισιά – Αναποτελεσματικός στις καλές στιγμές του ο φιλοξενούμενος.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε μια νίκη μετά από τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Λεωφόρο κόντρα σε Λαμία και Κηφισιά και τη βρήκε κόντρα στον Άρη στο ντέμρπι της 25ης αγωνιστικής με τους πράσινους να επικρατούν με 2-0, να επιστρέφουν στις νίκες και παράλληλα να βλέπουν τον Ιωαννίδη να επιστρέφει στα γκολ ενώ το σκορ για τους πράσινους είχε ανοίξει ο Μπακασέτας.

Το τριφύλλι μετά από αυτή τη νίκη επέστρεψε στην 3η θέση όπου είχε βρεθεί προσωρινά ο Ολυμπιακός, και συνεχίζει να καταδιώκει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ καθώς είναι ξανά στο -3 και το -2 από τους δύο δικεφάλους.

Τα πλάνα των Τερίμ και Μάντζιου

Ο Φατίχ Τερίμ πραγματοποίησε έξι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κηφισιά καθώς επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα οι Ντραγκόβσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Ζέκα, Τσέριν και Μπερνάρ.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ντραγκόβσκι με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβιτς στο αριστερό ενώ οι Ούγκο, Ακαϊντίν ήταν το δίδυμο στην άμυνα. Ο Ζέκα έπαιξε ως “εξάρι” με τον Τσέριν δίπλα του και τον Μπακασέτα μπροστά τους ενώ οι Παλάσιος – Μπερνάρ έπαιξαν στα δύο άκρα της επίθεσης και στην κορυφή βρέθηκε ξανά ο Ιωαννίδης.

Τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τη νίκη κόντρα στο Βόλο στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής είχε και η ενδεκάδα του Άρη. Τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα του Μάντζιου ήταν οι Μοντόγια, Τζούρασεκ, Ζιλ και Ζαμόρα.

Ο Κουέστα ήταν στην εστία με τον Οντουμπάτζο να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μοντόγια αριστερά ενώ οι Μπράμπετς, Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Νταρίντα. Ζιλ και Τζούρασεκ με τους Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα και Μορόν να παίζουν στην επίθεση.

Aπόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού και… μόνο ένα γκολ!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι σεληνιασμένος. Απέναντι σε έναν Άρη που μπήκε υπνωτισμένος, αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Το Τριφύλλι έκανε ιδανική εκκίνηση στο ματς και μόλις στο 3′ άνοιξε το σκορ. Ο Μπακασέτας έπαιξε το 1-2 με τον Παλάσιος και από το γύρισμα του Αργεντινού νίκησε τον Κουέστα. Δύο λεπτά αργότερα ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ισπανό κίπερ.

Οι ”πράσινοι” είχαν γρήγορη και καλή κυκλοφορία, έπαιρναν τις περισσότερες προσωπικές μοναμαχίες, τις δεύτερες μπάλες και στο 14′ ο Μπερνάρντ μόνος του από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ, σε μια μοναδική ευκαιρία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Άρη μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Ζέκα ενώ στο 31′ προσπάθησε να σκοράρει από την κλειστή γωνία και ενώ Τσέριν και Μπερνάρντ ήταν αμαρκάριστοι στη μικρή περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άρη από το 35′ και έπειτα να ανεβάζει την απόδοσή του αλλά να μην μπορεί να φτιάξει κάποια καλή στιγμή.

Δύο στιγμές στο πράσινο και το ”τρίποντο” άνετα στον Παναθηναϊκό

Η ιστορία του δευτέρου μέρους γράφτηκε εν πολλοίς στο πρώτο του δεκάλεπτο. Σε δύο στιγμές. Ο Ζαμόρα στο 47′ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, πέντε λεπτά αργότερα ο Σουλεϊμάνοφ έκανε χέρι εντός περιοχής, ο Ιωαννίδης από τα έντεκα βήματα έγραψε το 2-0 και ”σφράγισε” την νίκη για τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που ”έσβησε” το ματς, καθώς ο Άρης απείλησε μόνο με δύο εκτός περιοχής σουτ του Νταρίντα.

Οι ”πράσινοι” μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και τρίτο γκολ αν οι Μλαντένοβιτς, Ιωαννίδης και Αράο ήταν πιο αποτελεσματικοί στις στιγμές που είχαν. Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός έφτασε στους τρεις βαθμούς και πηγαίνει στο Ηράκλειο την Κυριακή για να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (80′ Αράο), Μπακασέτας, Παλάσιος (80′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90+2′ Λημνιός), Ιωαννίδης (80′ Σπόραρ).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια (71′ Φερράρι), Τζούρασεκ (46′ Μανού Γκαρσία), Νταρίντα, Ζιλ (71′ Βέλεθ), Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ).