2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μάχες μέχρι τελικής πτώσης. Ανόρθωση και Απόλλωνας για να σώσουν την χρονιά, Άρης -ΑΕΚ για να συνεχίσουν σε διπλό ταμπλό!

Μάχες μέχρι τελικής πτώσης. Ανόρθωση και Απόλλωνας για να σώσουν την χρονιά, Άρης -ΑΕΚ για να συνεχίσουν σε διπλό ταμπλό!

By on 29 Φεβρουαρίου, 2024 0 621 Views

Μέσα από δύο μεγάλα ντέρμπι  θα βγουν τα δύο τελευταία εισιτήρια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola.

Ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, ενώ η Ανόρθωσης θα υποδεχθεί τον Άρη. Δύο από τις τέσσερις αυτές ομάδες θα μπουν στην κλήρωση της ημιτελικής φάσης μαζί με Ομόνοια και Πάφος FC.

Και τα δυο σημερινά παιχνίδια έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Οι γηπεδούχοι είναι εκτός μάχης του τίτλου στο πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας μάλιστα εκτός εξάδας, και η Ανόρθωση στην 6η θέση ,μακριά από την κορυφή με κρυφές ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ είναι μόνο 5 βαθμούς από την κορυφή και ο Άρης 4 και την Δευτέρα θα συγκρουστούν στο πρωτάθλημα με το νικητή να γίνεται ο βασικός αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στη μάχη του τίτλου.

Απόλλωνας και Ανόρθωση λοιπόν έχουν σήμερα το μυαλό τους μόνο στο κύπελλο και παίζουν τα ματς της χρονιάς. Οι στόχοι των φιλοξενούμενων αντιπάλων τους στο πρωτάθλημα ίσως λειτουργήσουν θετικά για τους γηπεδούχους που θα κτυπήσουν ρέστα για να σώσουν την χρονιά έχοντας φυσικά και το πλεονέκτημα της έδρας με τον κόσμο τους στο πλευρό τους.

ΑΕΚ και Άρης έχουν καλύτερα σύνολα , είναι στην μάχη του τίτλου ,παίζουν δε διπλό ταμπλό και με πιο γεμάτο ρόστερ σε σχέση με τους γηπεδούχους μπορούν να κάνουν αλλαγές στην 11αδα τους χωρίς να επηρεαστούν αγωνιστικά.

Με αυτά τα δεδομένα δύσκολα  μπορεί να προβλέψει κάποιος τις ομάδες που θα προκριθούν γιατί την όποια ανωτερότητα των φιλοξενουμένων καλύπτει η έδρα και η βαριά φανέλα των γηπεδούχων.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης:

Ομόνοια-ΑΕΖ 3-1

Νέα Σαλαμίνα–Πάφος FC 0-5

Πέμπτη 29Φεβρουαρίου

19:00 Απόλλων–ΑΕΚ (Cytavision)

19:00 Ανόρθωση–Άρης (Cablenet)