3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Άρης στα ημιτελικά.Βρήκε ανοικτή άμυνα και αλώνισε στο Α΄ημίχρονο.Η Ανόρθωση αντέδρασε στο β΄ αλλά δεν πρόλαβε(2-3)

Ο Άρης στα ημιτελικά.Βρήκε ανοικτή άμυνα και αλώνισε στο Α΄ημίχρονο.Η Ανόρθωση αντέδρασε στο β΄ αλλά δεν πρόλαβε(2-3)

By on 29 Φεβρουαρίου, 2024 0 479 Views

Πάρτι πρόκρισης στο σπίτι της Ανόρθωσης έκανε ο Άρης, ο οποίος κέρδισε με 2-3. Καζού, Μπένγκστον και Γκομίς υπέγραψαν την τεράστια νίκη της ελαφράς ταξιαρχίας στο Α΄ημίχρονο .Η Ανόρθωση μπήκε στο παιχνίδι στο β΄ημίχρονο μείωσε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Καστέλ με δυο πέναλτι.

Η ομάδα της Λεμεσού εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό τους χώρους που έδωσε η αντίστοιχη της Αμμοχώστου και έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 13′ ο Καζού με δεξί πλασέ έδειξε το δρόμο προς το διπλό, με τον Μπένγκστον στο 25′ να διπλασιάζει με πανέμορφο τρόπο τα τέρματα του Άρη. Δέκα λεπτά μετά ο Γκομίς με άψογο τελείωμα μετά από γρήγορο συνδυασμό , κλείδωσε την πρόκριση για την ελαφρά ταξιαρχία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν θρίαμβος της τακτικής του Σπιλέφσκι , με τον Άρη να είναι αποτελεσματικός στις πρώτες ευκαιρίες του , ενώ η Ανόρθωση προσπάθησε να σκοράρει με τους Καστέλ, Τεχέρα και Φερέιρα, χωρίς αποτέλεσμα.Ο Γκαγιέγο στο πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς για την Ανόρθωση δεν διάβασε σωστά τον Άρη και επέλεξε να τον αντιμετωπίσει όπως συνηθίζει με τις πλείστες ομάδες κατώτερης δυανμικότητας. Το πρέσινγκ ψηλά απέναντι σε μια ποιοτικά καλύτερη ομάδα και πολύ πιο γρήγορη ήταν ρίσκο .Είχε τις φάσεις της η Ανόρθωση αλλά άφησε κενό γήπεδο στους γρήγορους παίκτες του Άρη και έφταναν εύκολα στην περιοχή του Αρμπολέδα και πέτυχαν πολύ εύκολα τρία πανέμορφα γκολ με θεατές τους παίκτες της Ανόρθωσης.Η πρόκριση με το 3-0 κτίστηκε για τον Άρη που αξιοποίησε την τακτική της Ανόρθωσης και πέτυχε τρία γκολ στις 4 ευκαιρίες που δημιούργησε όταν βρήκε ανοικτούς χώρους στην άμυνα της αντιπάλου.

Δυνατά μπήκε στην επανάληψη η Ανόρθωση και αφού εχασε ευκαιρία με τον Περέα, ο Καστέλ στο 57′ έκανε γκολ το πέναλτι που δόθηκε μέσω του VAR και μείωσε σε 1-3.

Η ομάδα της Αμμοχώστου με τη βοήθεια του κόσμου της προσπάθησε για να μειώσει περαιτέρω, έχασε κάποιες ευκαιρίες, όμως, η πιο κλασική ήταν από τα πόδια του Μοντνόρ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της Ανόρθωσης, αλλά από εξαιρετική θέση, σούταρε έξω.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την προσπάθεια, έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Γκασάμα και στο 93′ ο Καστέλ σκόραρε ξανά από το σημείο του πέναλτι για το τελικό 2-3.

Η οπισθοχώρηση του Άρη τακτικά στο β΄ημίχρονο είχε το δικό της ρίσκο αλλά τελικά πήρε την πρόκριση στους 4

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Μακούν, Κορέια, Τιουνέ (46′ Ιωάννου), Τεχέρα, Φερέιρα (73′ Γκασάμα), Τσίκο, Περέα (90+5′ Κάργας), Καστέλ. 
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Παρούτης, Αντωνίου, Κορρέα, Τζούλιου, Μουσόντα, Χρυσοστόμου.

ΑΡΗΣ: Ζάντρο, Γιαγκό, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού, Ζόκε, Νίκολιτς (85′ Μπρόρσον), Μαγιαμπέλα (46′ Σεμέδο), Μπένγκτσον (65′ Μοντνόρ), Σάβο (76′ Μάτισικ), Γκομίς (65′ Κοκόριν). 
Στον πάγκο: Βανά, Σωφρονίου, Σπόλιαριτς, Δημητρίου, Αμπουμπακάρ, Σανέ, Σουμάνσκι.

ΣΚΟΡΕΡ: 56′ 93΄Καστέλ/ 13′ Καζού, 24′ Μπένγκτσον, 35′ Γκομίς.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τιουνέ, Τσίκο, Μακούν/ Γιαγκό, Μάτισικ.

ΘΕΑΤΕΣ: 6500 περίπου.

Διαιτητής: Jovanovic Srdjan
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Obrenovic Rade
AVAR: Τεχράνυ Ανδρέας
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας