2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακλόνητο στην κορυφή το ΑΠΟΕΛ.Ντογκολά και άμυνα έδωσαν τη νίκη κόντρα στην Πάφος FC

Ακλόνητο στην κορυφή το ΑΠΟΕΛ.Ντογκολά και άμυνα έδωσαν τη νίκη κόντρα στην Πάφος FC

By on 3 Μαρτίου, 2024 0 470 Views

H πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ είναι γεγονός.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν 1-0 της Πάφος FC στο ΓΣΠ, ξέφυγαν εφτά βαθμούς από τον Άρη και 8 από την ΑΕΚ και περιμένουν τον αυριανό αγώνα μεταξύ των δύο στην Λάρνακα.

Το χρυσό γκολ της νίκης πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο ο Ντιεμερσί Ντογκαλά στο 8ο λεπτό.

Ο Κογκολέζος κοίταξε δεξιά, κοίταξε αριστερά, δεν είδε στήριγμα, αποφάσισε να πάει μόνος ανάμεσα σε τρεις, τα κατάφερε, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ίβουσιτς και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Η άμυνα της Πάφου εκτέθηκε σε αυτή τη φάση και τιμωρήθηκε ακληρά απότ ον κορυφαίο του ΑΠΟΕΛ στο Α΄ημίχρονο. Μετά το γκολ το ΑΠΟΕΛ αμύνθηκε υποδειγματικά δεν βρήκε άλλες μεγάλες ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις του αλλά με την συμπαγή άμυνα του άντεξε την πίεση της Πάφου που προσπάθησε αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό έξω από την περιοχή των πρωτοπόρων και δεν έφτιαξαν αξιόλογες ευκαιρίες οι παίκτες της. Κάποια σουτ χωρίς τύχη και κάποιες προϋποθέσεις για ευκαιρίες δεν έφεραν το γκολ της ισοφάρισης με την αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ να κρατά το γκολ του Ντογκαλά και τη νίκη.Η απουσία του Ζάιρο ήταν πλήγμα για την Πάφο ενώ το ΑΠΟΕΛ δεν δυσκολεύτηκε να καλύψει τις απουσίες των Πέτροβιτς και Κοσταντίνοφ.

Το ΑΠΟΕΛ με τη νίκη αυτή έκανε άλλο ένα βήμα προς τον τίτλο(63 βαθμοί), το πιο σημαντικό μέχρι το επόμενο.

Η Πάφος έμεινε στην 5η θέση και τους 50 βαθμούς.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 4ο λεπτό ο Ντογκαλά έπιασε ένα δυνατό σουτ από απόσταση, το οποίο έφυγε αρκετά έξω.

Στο 8ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ σε μια τρομερή αντεπίθεση με τον Ντογκαλά-σε συνδυασμό με την αδράνεια της άμυνας της Πάφου- πήρε κεφάλι στο σκορ, αφού ο Αφρικανός πλάσαρε σωστά μπροστά στον Ίβουσιτς.

Στο 26ο λεπτό, ο Μπρούνο γύρισε την μπάλα στον Γκολντάρ που βρέθηκε ψηλά μετά από μια εκτέλεση φάουλ, αλλά ο στόπερ της Πάφου από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά. 4 λεπτά μετά ο Πέπε μέσα απόπ την περιοχή είχε ένα σουτ στο ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Μετά από αρκετά λεπτά που δεν είχαμε κάτι σπουδαίο στο παιχνίδι, ακολούθησαν αρκετές φάσεις στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου.

Στο 42ο λεπτό, ο Τάνκοβιτς γύρισε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε. Στο επόμενο λεπτό ο Δώνης δέχτηκε την μπάλα στην περιοχή μετά από πάσα του Βιτάλ, με τον Ελλαδίτη να κάνει το σουτ αλλά να είναι άστοχος. Στο 45΄ο Γκολντάρ έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή, αλλά ο Μπέλετς ήταν στην σωστή θέση και μάζεψε.

Β’ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, ο Καρσέδο έριξε μέσα τους Κβίντα και Βαλακάρι, αφήνοντας έξω τους Μπότσκαϊ και Ρους θέλοντας να αλλάξει τα πράγματα.

Στο 54ο λεπτό, η Πάφος πήρε την μπάλα στην περιοχή, έγινε ένα σουτ, το οποίο όμως σταμάτησε σε σώματα αμυντικών.

Στο 56΄Κβιλιτάια και Μέχρι πήραν τις θέσεις των Βιγιαφάνες και Δώνη. Στο 62΄έγινε μια καλή σέντρα από τον Μπρούνο, αλλά η μπάλα με φάλτσα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπέλετς.

Στο 72΄μετά από αντεπίθεση, ο Κβιλιτάια έκανε το πλασέ, αλλά ο Ίβουσιτς ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε εύκολα. Στο επόμενο λεπτό Σατσιάς και Εφραίμ πήραν τις θέσεις των Σαρφό και Μαρκίνιος, με το ΑΠΟΕΛ να προχωρά σε άλλη μια διπλή αλλαγή.

Στο 77΄ο Βαλακάρι έκανε ένα συρτό σουτ από απόσταση, με τον Μπέλετς να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Στο 86΄ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, μάζεψε εύκολα ένα σουτ του Τζάτζα.

Στις καθυστερήσεις ο Τζάτζα πάτησε περιοχή, γύρισε για τον Κοντρέρας που υπό την πίεση του Ντάλσιο έστειλε την μπάλα έξω. Στην φάση ζήτησε πέναλτι η Πάφος αλλά ούτε από το VAR διαπιστώθηκε απράβαση.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ντβάλι, Ζέφτε, Βιγιαφάνες (55′ Μεχρί), Τσεπάκ, Σούσιτς, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (74′ Εφραίμ), Σαρφό (74′ Σατσιάς), Ντογκαλά (68′ Γουίλσον), Δώνης (55′ Κβιλιτάια)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σιπριάνο, Καραμανώλης, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουίλσον, Κβιλιτάια, Μαϊόλι, Σατσιάς, Τομανέ, Πολυκάρπου, Μεχρί

Πάφος FC: Ίβουσιτς, Μελούσο, Γκολντάρ, Μπρούνο  (67′ Τζάτζα), Μποτσκάι (46′ Βαλακάρι), Ικόκο (87′ Τουμάσι), Ρους  (46′ Κβίντα), Κοντρέρας, Τάνκοβιτς, Ναμ (80′ Αμπντουσαλάμοφ), Πέπε
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Κβίντα, Κανέ, Αμπντουσαλάμοφ, Τζάτζα, Μιχαήλ, Βαλακάρι, Τουμάσι, Ντράγκομιρ, Νταλίνια

ΣΚΟΡΕΡ: 8′ Ντογκαλά
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κβιλιτάια/Ρους, Πέπε, Μελούσο

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 11.094

Διαιτητής: Jovanovic Srdjan
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Costa Verissimo Fabio Jose
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος