5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ξέφυγε με Καμπρέρα και σφράγισε την παραμονή του ο Εθνικός Άχνας

Ξέφυγε με Καμπρέρα και σφράγισε την παραμονή του ο Εθνικός Άχνας

By on 3 Μαρτίου, 2024 0 1576 Views

Ο Εθνικός με το πέναλτι του Καμπρέρα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της ΑΕΖ με 1-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής.

Στους 32 βαθμούς η ομάδα της Άχνας και στο +15 από την ζώνη του υποβιβασμού. Στην προτελευταία θέση με 16 βαθμούς η ΑΕΖ.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Δεν άφησε πολλά το Α’ ημίχρονο στο «Αμμόχωστος» αφού οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και δύσκολα δημιουργούσαν ευκαιρίες.

Η μοναδική καλή στιγμή ήταν στο 17′ για τους Εθνικό όταν ο Μάριος Ηλία μέσα από την περιοχή προσπάθησε να νικήσει τον Μιροσάβλεβιτς όμως ο Ελβετός έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν τελική στο δοκάρι όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πεχλιβάνη ο Ριστέφκσι με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο ίδιος ποδοσφαιριστή είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Μιλοσάβλιεβιτς να αποκρούει.

Ο Εθνικός ήταν καλύτερος και στο 62ο λεπτό κέρδισε πέναλτι μετά το χέρι του Αντωνίου στην περιοχή και παρέμβαση του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καμπρέρα που ευστόχησε για το 1-0 του Εθνικού στο 64′.

Η ΑΕΖ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 70′ ο Κάστρο δοκίμασε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

  • Δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Ντιγκινί ευνοήθηκε, είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, έκανε την τελική όμως ο Παναγή έδιωξε κρατώντας το μηδέν για τον Εθνικό.

Στο 90+4 ο Ρέινολτς από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο και το 0-1 ήταν το τελικό σκορ.

ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

ΑΕΖ: Μιλοσάβλεβιτς, Γιαντάλ (Σλόγκαρ 86′), Αντωνίου Ε. (Χριστοφή 73′), Σαρφό, Ρόκα (Σίφνεος 82′), Κάστρο, Κλε , Ρέινονλτς, Ελευθερίου (Ρουίθ 73′), Σαμπό, Ντιγκινί

Εθνικός: Παναγή, Ριστέφσκι, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι (Ιωάννου 76′), Πεχλιβάνης (Μπίκερ 68′), Λομοτέι, Αρτυματάς, Στυλιανού (Σπιρόφσκι 76′), Καμπρέρα, Ηλία Μ. (Ιωαννίδης 85′), Ντράζιτς (Μπέκερ 68′)

Κίτρινες: / Ριστέφσκι, Ιωάννου

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Redder Mikkel
AVAR: Τσαμπαλάς Ανδρέας
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας