3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυρίαρχη η Ομόνοια,πλησίασε τη 2η θέση!Η Ανόρθωση έκανε μια απο τις χειρότερες εμφανίσεις της. Ο Γκαγιέγο αντέδρασε όταν τέλειωσε ο αγώνας…

Κυρίαρχη η Ομόνοια,πλησίασε τη 2η θέση!Η Ανόρθωση έκανε μια απο τις χειρότερες εμφανίσεις της. Ο Γκαγιέγο αντέδρασε όταν τέλειωσε ο αγώνας…

By on 4 Μαρτίου, 2024 0 557 Views

Η Ομόνοια είναι εδώ! Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-1 της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ για την 2η αγωνιστική του α’ ομίλου, με δύο…ζωγραφιές του Κούσουλου και του Μάθιους. Το τρία στα τρία με τον Γιάννη Αναστασίου πέτυχε η ομάδα της Λευκωσίας ενώ μείωσε στο -2 από τον δεύτερο Άρη και στο -1 από την τρίτη ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στην κατοχή τους στα πρώτα 30 λεπτά, ωστόσο, δεν είχαν φανεί απειλητικοί. Λίγο μετά το μισάωρο όμως, έγιναν απειλητικοί!

Συγκεκριμένα, στο 33’ ο Κούσουλος με ένα ασύλληπτο σουτ-κεραυνό, εκτός περιοχής, άνοιξε το σκορ (1-0). Οι πράσινοι, μπορούσαν μάλιστα να αυξήσουν το προβάδισμά τους, ωστόσο στο 35’ και στο 42’ οι προσπάθειες του Μπέζους (πρώτα το φάουλ και μετά το κόρνερ του) σταμάτησαν στο δοκάρι του Αρμπολέδα.

Παρόλα αυτά, στην επανάληψη, ο Μάθιους κατάφερε να κάνει ότι δεν πέτυχε ο Μπέζους. Ο Ουαλός μπακ, στο 56’ με ένα απίθανο-εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, πέτυχε το 2-0, μετά από διώξιμο του Αρμπολέδα. Ο Μπέζους, στο 84’ μπορούσε (επιτέλους) να σκοράρει, όμως αντ’ αυτού έκανε…χατ-τρικ δοκαριών!

Το τελικό 2-1 ήρθε από τον μετά από εκτέλεση πέναλτι (έκανε χέρι ο Παναγιώτου και το VAR φώναξε τον ρεφ στο μόνιτορ του γηπέδου) στο 90+6’ του Καστέλ.

Με τη νίκη αυτή, η Ομόνοια ανέβηκε στους 55 βαθμούς, εκμεταλλεύτηκε το «Χ» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη και μείωσε στο -1 και στο -2 αντίστοιχα. Επιπλέον, είναι στο -8 από την κορυφή.

Αντιθέτως, η Ανόρθωση έμεινε καθηλωμένη στους 48 βαθμούς.

O Γκαγιέγο δεν διάβασε καλά τον αντίπαλο και η Ανόρθωση έκανε μια από της χειρότερες εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα που θύμισε την περσινή ομάδα που ήταν κάκιστη. Καμιά σχέση με την Ανόρθωση του Α΄ γύρου και καμιά προσπάθεια από τον προπονητή να την βελτιώσει τακτικά. Μάλλον η Ανόρθωση με την 11αδα στο ξεκίνημα ήταν πιο αδύνατη αφού η απουσία του Τιουνέ στο κέντρο δεν καλύφθηκε. Η Ομόνοια είδε το κενό στην ανασταλτική λειτουργεία της Ανόρθωσης από τον κεντρικό άξονα και δημιουργούσε φάσεις από τον κεντρικό άξονα αφού οι Μπέζους Κούσουλος, Χαραλάμπους κυκλοφορούσαν έξω από την περιοχή ανενόχλητοι. Τα άκρα μπλοκαρίστηκαν από Κορέια  και Ουαγκέ σε μεγάλο βαθμό και τα προβλήματα για την άμυνα της Ανόρθωσης ήρθαν από τον κεντρικό άξονα. Ο Κούσολος ανενόχλητος έκανε όπως ήθελε το σουτ για το 1-0 και στο β΄ ημίχρονο αφού δεν έγινε διορθωτική κίνηση από τον Γκαγιέγο  μετά από κόρνερ και απόκρουση του Αρμπολέδα εκτός περιοχής ανενόχλητος ο Μάθιους με σούτ πέτυχε το 2-0 πιάνοντας αδιάβαστη και στα στημένα την Ανόρθωση.

Η νίκη της Ομόνοιας ήταν εύκολη τόσο λόγω της καλής τακτικής και απόδοση της μεσαίας γραμμής της όσο και λόγω των επιλογών και της εμφάνισης της Ανόρθωσης.Δεν ήταν μόνο τα δυο γκολ,ήταν και τρία δοκάρια,και 2-3 αποκρούσεις του Αρμπολέδα και γενικά η σχετική άνεση για 75 λεπτά που είχε στον έλγχο του αγώνα.Μια κεφαλιά του Τεχέρα στο Α΄ημίχρονο και μια του Γκασάμα στο 87΄ήταν οι καλύτερες φάσεις της Ανόρθωσης ενώ το γκολ με το πέναλτι του Καστέλ ήρθε στο 96΄όταν τέ,ειωσε ο χρόνος.

Οι κινήσεις του Γκαγιέγο για βοήθεια από  τον πάγκο ήρθαν αργά όταν ήδη η Ομόνοια  τέλειωσε το παιχνίδι με δυο γκολ.

Μια νίκη που φέρνει την Ομόνοια κοντά στις θέσεις Ευρώπης με 55 βαθμούς με την ΑΕΚ να έχει 56 και ο Άρης 57.Είναι φυσικά 8 βαθμούς πίσω από το ΑΠΟΕΛ και έχει το δικαίωμα να ελπίζει έστω και αν ο ρεαλιστικός στόχος είναι θέση εξόδου στην Ευρώπη.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Αναστασίου): Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς (77′ Σιπριάνο), Κούσουλος, Χάμπος (77′ Κασάμα), Μπέζους (86′ Μίλετιτς), Σεμέδο (90′ Σίμιτς), Αλιούμ, Στεπίνσκι (77′ Κακουλλής). 
Στον πάγκο: Ουζόχο, Παπαστυλιανού, Ψάλτης, Μπάκιτς, Φράνσον, Λέζιακς, Μπασιρού. 

AΝΟΡΘΩΣΗ (Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ (78′ Αντωνίου), Μαρμούκ, Κάργας, Κορέια (78′ Μακούν), Τεχέρα, Ιωάννου (71′ Χρυσοστόμου), Περέα (61′ Γκασάμα), Τσίκο, Φερέιρα (60′ Παρούτης), Καστέλ.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Αρτυματάς, Τιουνέ, Κορρέα, Τζούλιου, Μουσοντά. 

ΣΚΟΡΕΡ: Κούσουλος (33′), Μάθιους (56′)/Καστέλ(96 πεν)΄
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούσουλος / Κορέια, Ιωάννου, Τσίκο, Χρυσοστόμου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7.321

Διαιτητής: Costa Verissimo Fabio Jose
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρεας
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Markovic Momcilo
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης