5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χαμένο έδαφος από ΑΕΚ -Άρη που άλλο ήθελαν αλλά πήραν αυτό που άξιζαν(1-1)

Χαμένο έδαφος από ΑΕΚ -Άρη που άλλο ήθελαν αλλά πήραν αυτό που άξιζαν(1-1)

By on 4 Μαρτίου, 2024 0 498 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι στην ΑΡΕΝΑ με το ΑΠΟΕΛ να είναι κερδισμένο στην κορυφή, αφού είναι στο +6 από τον Άρη και στο +7 από την ΑΕΚ!

ΑΕΚ και Άρης εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 , σε ένα παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

Η ΑΕΚ ήτα αυτή που κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο 5ο λεπτό με τον Τόνγκια, ενώ ο Άρης ισοφάρισε με κεφαλιά του Ουρόσεβιτς στο 70’.To παιχνίδι ήταν ποιοτικά πολύ μέτριο με λίγες φάσεις και με τις τακτικές των δυο ομάδων να σκοτώνουν το θέαμα. Νεύρα ,ένταση ,δύναμη αλλά χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική φάση λόγω την πίεση των αντιπάλων οι δυο ομάδες πήραν αυτό που δεν ήθελαν αλλά δεν άξιζαν κάτι περισσότερο με την ΑΕΚ να σκοράρει γρήγορα και να ελ΄λεγχει το Α ΄ημίχρονο αλλά τον Άρη να αντιδρά και να ισοφαρίζει μετά που ο Βανά κράτησε το 1-0 αποκρούοντας εντυπωσιακά κοντινό σουτ του Μιλίτσεβιτς

Με την ισοπαλία αυτή ο Άρης έχασε έδαφος  από την κορυφή και είναι πίσω από το ΑΠΟΕΛ έξι βαθμούς), ενώ η ΑΕΚ είναι εφτά βαθμούς μακριά από την 1η θέση.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 5ο λεπτό ο Ντιουνκού έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Σάντος ακούμπησε την μπάλα με το κεφάλι, για να βρεθεί εκεί ο Τόνγκια στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0!

Στο 11΄έγινε η πάσα στην περιοχή του Άρη, ο Σάντος μπήκε στη φάση, έκανε το πλασέ, αλλά ο Βανά Άλβες με σωστή έξοδο απομάκρυνε. Στο 27΄μια μακρινή εκτέλεση φάουλ δεν ανησύχησε τον Πίριτς ο οποίος μάζεψε με ευκολία την μπάλα. Στο 33΄ο Σάντος από πλάγια θέση και εκτός περιοχής έπιασε ένα σουτ, αλλά ήταν αρκετά άστοχο, ενώ 5 λεπτά μετά ένα μακρινό σουτ από πλευράς Άρη σταμάτησε στον Πίριτς, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ντίμερς είχε μια άστοχη εκτέλεση φάουλ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 47΄ο Πονς έδωσε στον Σάντος, γύρισε το κορμί του και έκανε το σουτ με τον Βάνα Άλβες να είναι σε ετοιμότητα και να μαζεύει την μπάλα.

Στο 53΄ο Άρης είχε μια καλή στιγμή όταν μετά από σέντρα του Σεμέδο ο Γκομίς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο έξω.

Στο 61΄μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε τον Μιλίσεβιτς που από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Βανά Άλβες έκανε τρομερή απόκρουση. Δυο λεπτά μετά ο Μπέγκτσον απάντησε στις ευκαιρίες όταν σύγκλινε από τα αριστερά, έκανε το σουτ, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 70΄ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα ίσα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ουρόσεβιτς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1!

Στο 76΄ο Ντιουνκού έκανε την σέντρα, ο Γκάμα σε καλή θέση έκανε το πλασέ αλλά έστειλε την μπάλα έξω χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Στο 86΄ο Σάβο έφυγε στην επίθεση, έκανε το σουτ αλλά ήταν άστοχος.

Στις καθυστερήσεις ένα σουτ του Σουμάνσκι απο το ύψος της περιοχής, έφυγε έξω.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιούνκου, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία, Λέδες, Πονς (82′ Μάμας), Ντίμερς (73′ Γκάμα), Σάντος (73′ Φαράζ), Τόνγκια (82′ Τρισκόφσκι), Λόπες (77′ Σολ)

Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Κάσας, Σολ, Τρισκόσφκι, Φαράζ, Γκάμα, Καπτούμ, Ενρίκες, Ναούμ, Μάμας

ΑΡΗΣ: Βανά, Καζού, Μουσούντα (46′ Μάτισικ), Μπένγκτσον, Γκομίς (81′ Μπράουν), Γιαγκό, Νίκολιτς (89′ Σουμάνσκι), Σάβο, Ζόκε, Σεμέδο(64′ Σανέ), Ουρόσεβιτς

Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μπράουν, Σπόλιαριτς, Δημητρίου, Αμπουμπακάρ, Μάτισικ, Σανέ, Σουμάνσκι

ΓΚΟΛ: 5′ Τόνγκια/70′ Ουρόσεβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαρσία/Μουσούντα, Καζού, Μάτισικ, Γιαγκό, Σανέ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500

Διαιτητής: Redder Mikkel

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Hummelgaard Lars

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Mastrup Jakob Lodal Lynge

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Jovanovic Srdjan

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης