22 Μαΐου, 2024
  • 22 Μαΐου, 2024
  • Home
  • Uncategorized
  • Μέχρι τις 26 Μαρτίου θα γίνουν γνωστές οι ομάδες της τελικής φάσης του EURO U17

Μέχρι τις 26 Μαρτίου θα γίνουν γνωστές οι ομάδες της τελικής φάσης του EURO U17

By on 6 Μαρτίου, 2024 0 830 Views

Η Κύπρος προετοιμάζεται για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO U17 και μέχρι τις 26 Μαρτίου, θα γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν συμμετοχή για τη μεγάλη διοργάνωση των μελλοντικών αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σήμερα αρχίζει η αγωνιστική δράση στον Elite round όπου συμμετέχουν 32 ομάδες που κληρώθηκαν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Στην τελική φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν οι οκτώ πρώτες ομάδες των ομίλων και οι καλύτερες επτά ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των οκτώ ομίλων.

Οι δεκαπέντε ομάδες που θα περάσουν από τον Elite round, μαζί με την Κύπρο που προκρίνεται απευθείας ως διοργανώτρια χώρα, θα κληρωθούν σε τέσσερις ομίλους και οι αγώνες θα αρχίσουν στις 20 Μαϊου 2024.

Η διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων της τελικής φάσης της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 3 Απριλίου 2024.

Πρεμιέρα στον 4ο όμιλο
Σήμερα ανοίγει η αυλαία στον 4ο όμιλο που οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Σλοβακία – Ελβετία και Ελλάδα – Ουκρανία.

Στις 9 Μαρτίου θα γίνουν οι αγώνες Ελβετία – Ουκρανία, Ελλάδα – Σλοβακία και φινάλε στις 12 Μαρτίου με τους αγώνες Ελβετία – Ελλάδα και Ουκρανία – Σλοβακία.

Η πρεμιέρα στους υπόλοπους ομίλους του Elite round είναι προγραμματισμένη για τις 20 Μαρτίου. Αναλυτικά οι συμμετοχές σε κάθε όμιλο ξεχωριστά:

1ος όμιλος: Αγγλία (διοργανώτρια), Γαλλία, Ουγγαρία, Βόρειος Ιρλανδία
2ος όμιλος: Ουαλία, Βουλγαρία, Σουηδία, Ρουμανία (διοργανώτρια)
3ος όμιλος: Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία (διοργανώτρια), Ιταλία
5ος όμιλος: Πορτογαλία (διοργανώτρια), Γερμανία (κάτοχος τροπαίου), Κροατία, ΕΪΡΕ
6ος όμιλος: Τουρκία, Σερβία, Γεωργία (διοργανώτρια), Δανία
7ος όμιλος: Ισπανία, Αυστρία (διοργανώτρια), Σλοβενία, Νορβηγία
8ος όμιλος: Πολωνία, Τσεχία, Λευκορωσία, Βοσνία / Ερζεγοβίνη (διοργανώτρια)