2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση μπορεί να επιστρέψει για το γόητρο και την ελπίδα…με αλλαγή τακτικής προσέγγισης των αγώνων

Η Ανόρθωση μπορεί να επιστρέψει για το γόητρο και την ελπίδα…με αλλαγή τακτικής προσέγγισης των αγώνων

By on 6 Μαρτίου, 2024 0 707 Views

Δεν μπορεί να μην είναι η απογοήτευση το συναίσθημα που κυριαρχεί στον κόσμο της Ανόρθωσης μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και τις  άσχημες εμφανίσεις που έφεραν τον αποκλεισμό από το κύπελλο και την απομάκρυνση του στόχου της εξόδου στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος. Η απογοήτευση είναι μεγάλη γιατί η ίδια η ομάδα δημιούργησε ψηλές προσδοκίες στον Α΄ γύρο του πρωταθλήματος, Ελαφρυντικά ασφαλώς υπάρχουν αλλά δεν διαγράφουν και τα λάθη.

Οι πολλοί τραυματισμοί και απώλειες βασικών παικτών σε ένα μικρό ρόστερ σε σχέση με τις άλλες ομάδες του Α΄ ομίλου σε βάθος χρόνου επηρέασαν αφού παίκτες που έδωσαν πολλές ομάδες κουράστηκαν και έπεσε η απόδοση τους ,η ενίσχυση τον Ιανουάριο ήταν ελλιπής και δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε. Αυτά είναι τα ελαφρυντικά

Ο Γκαγιέγο ασφαλώς έχει το μεγάλο μερίδιο πίστωσης της καλής εικόνας της Ανόρθωσης στον Α΄ γύρο όπου είχε καθολική εκτίμηση από φίλους και αντιπάλους. Και ασφαλώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό. Δεν έπαψε να είναι καλός  προπονητής αλλά σίγουρα έκανε λάθη στην διαχείριση του ρόστερ ,όσο έχει, στην προσέγγιση των αγώνων. Δεν είναι τυχαία που η Ανόρθωση μπήκε στην εξάδα έχοντας μόνο μια νίκη με αντίπαλο του Α΄ ομίλου.(Κόντρα στην Ομόνοια στον Α΄ γύρο) Οι επιτυχίες με παιχνίδι κυριαρχίας και κατοχής με πίεση ψηλά ήρθαν με ομάδες του β΄ ομίλου ενώ στον Α΄ γύρο όσο η ομάδα είχε δυνάμεις χάθηκαν βαθμοί σε ντέρμπι στις λεπτομέρειες.

 Το ρόστερ της Ανόρθωσης σαφώς είναι πιο μικρό από τις άλλες 5 ομάδες του Α΄ ομίλου και υστερεί σε ποσότητα και ποιότητα μετά την απώλεια βασικών παικτών λόγω τραυματισμών. Εδώ  εντοπίζονται τα λάθη του Γκαγιέγο. Παίζοντας με πιο ποιοτικούς και πλήρης αντιπάλους δεν υπολόγισε την κούραση και τα μειονεκτήματα του δικού του ρόστερ, δεν άλλαξε την τακτική προσέγγιση των αγώνων. Μόνο με την ΑΕΚ στην Αρένα άλλαξε προσέγγιση και πάλεψε το παιχνίδι .Μπορεί  να έχασε 1-0 αλλά δεν ήταν άσχημη η εικόνα. Δέχθηκε το γκολ με σουτ όταν ο σκόρερ ήταν εντελώς μόνος με τα αμυντικά χαφ θεατές. Με τον Άρη στο κύπελλο άφησε χώρους στον Άρη που έκανε περίπατο στις αντεπιθέσεις και οι παίκτες που σκόραραν με σουτ δεν είχα καμιά πίεση και ανενόχλητοι σημάδεψαν με την άνεση τους. Το ίδιο και με την Ομόνοια. Οι χαφ του αντιπάλου έκαναν περίπατο έξω από την περιοχή και δημιουργούσαν φάσεις ή έκαναν σουτ κατά βούληση. Μπέζους είχε τρία δοκάρια, ένα καλό σουτ και πολλές πάσες, Ο Κούσουλος  σκόραρε με σουτ που έκανε με τα χαφ της Ανόρθωσης να είναι θεατές από μακριά ενώ το δεύτερο γκολ πάλι με σουτ από τον αντίπαλο που δεν είχε καμιά πίεση ,με λάθος αμυντικής λειτουργίας σε εκτέλεση κόρνερ.

 Δεύτερο λάθος η μη αξιοποίηση όλων των παικτών του πάγκου και ιδιαίτερα αυτών που όταν πήραν χρόνο έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν . Χρυσοστόμου και Παρούτης θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο χρόνο σε περισσότερα παιχνίδια και θα ξεκούραζαν παίκτες που κουράστηκαν ή έχασαν την φόρμα τους.

Ασφαλώς πλέον η Ευρώπη είναι μακρινός στόχος όμως η Ανόρθωση έχει υποχρέωση να αντιδράσει ,να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει.

 Και να μην πετύχει τον στόχο της τουλάχιστον ας βελτιώσει την εικόνα της και να δώσει τη μάχη της για το γόητρο της . Για να μπορεί  να ελπίζει σε αυτό θα πρέπει να διορθωθούν τα λάθη και να αλλάξει η τακτική προσέγγιση των αντιπάλων.

Είναι στο χέρι του Γκαγιέγο και τον παικτών έχοντας την στήριξη της διοίκησης και του κόσμου.