3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλο διπλό για την ΑΕΚ και ανέβηκε στη 2η θέση.Έχασε έδαφος ξανά η Ομόνοια.Το γκολ της νίκης ο Λόπεζ

Μεγάλο διπλό για την ΑΕΚ και ανέβηκε στη 2η θέση.Έχασε έδαφος ξανά η Ομόνοια.Το γκολ της νίκης ο Λόπεζ

By on 9 Μαρτίου, 2024 0 773 Views

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η AEK.
Η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν νίκησε 1-0 την Ομόνοια στο ΓΣΠ, ανέβηκε στην 2η θέση, απέχει πλεον τέσσερις βαθμούς από την κορυφή και περιμένει.
Το χρυσό γκολ το πέτυχε ένας… πρώην Ομονοιάτης, ο Ράφα Λόπες και η AEK είναι δυνατά και για Ευρώπη και για τίτλο.Παράλληλα έκοψε τη φόρα της Ομόνοιας αφήνοντας την πίσω της 4 βαθμούς.

Η ΑΕΚ, η οποία παραμένει αήττητη στα πλέι οφ (δεύτερη νίκη σε τρία ματς) έφτασε τους 59 βαθμούς, ανέβηκε δεύτερη προσπερνώντας τον Άρη (+2) και μείωσε στο -4 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, αναμένοντας το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα της Κυριακής για να δει πού θα τη βρει η ολοκλήρωση της αγωνιστικής, ενώ παράλληλα εδραιώθηκε στις θέσεις Ευρώπης, καθώς πήγε στο +4 από την τέταρτη θέση.H AEK με νίκη του ΑΠΟΕΛ θα παραμείνει στη 2η θέση αλλά αν κερδίσει ο Άρης ναι μεν θα συνεχίσει από την 3η αλλά θα είναι πιο κοντά στην κορυφή.Την βολεύει φυσικά και το Χ στο ντέρμπι στο Αλφαμέγα.

Η Ομόνοια, η οποία έχασε μετά από τρεις σερί νίκες και έξι ματς χωρίς ήττα, έμεινε στην τέταρτη θέση με 55 βαθμούς, έχασε τη δυνατότητα να πλησιάσει τις θέσεις πιο πάνω ενώ δεδομένα θα μειωθεί η διαφορά της (+5) από την πέμπτη θέση είτε στους τέσσερις είτε στους δύο βαθμούς αναλόγως αποτελέσματος του Ανόρθωση-Πάφος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ήταν γενικά ισορροπημένο ωστόσο μετά το γκολ η ΑΕΚ έλεγχε πλήρως τον αγώνα και η Ομόνοια δεν μπόρεσε να αντιδράσει για να απειλήσει τους φιλοξενούμενους ενώ πλήγμα ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Σεμέδο.

4′ Πρώτη τελική στο παιχνίδι. Η κεφαλιά του Στεπίνσκι πήγε κατευθείαν στα χέρια του Πίριτς.

5′ Γύρισμα του Άνχελ Γκαρσία αλλά η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στα χέρια του Φαμπιάνο.

14΄ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λέδες βρήκε χώρο, έπιασε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Φαμπιάνο σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

19′ Λάθος από τον Χάμπο Χαραλάμπους, ο Γκάμα έπιασε το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

20′ Απειλεί η Ομόνοια. Έγινε η σέντρα του Αλιούμ, έδιωξε με γροθιά ο Πίριτς, ο Χάμπος έπιασε ένα συρτό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

24′ Η κεφαλιά του Σάντος κατέληξε στα χέρια του Φαμπιάνο.

29′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Κόρνερ του Μπέζους από αριστερά, ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

38′ Σουτ του Αλιούμ από πολύ πλάγια δεξιά, η μπάλα έφυγε έξω.

41′ Κίτρινη κάρτα στον Κούσουλο για φάουλ στον Μπρούνο Γκάμα.

44′ Καλή προϋπόθεση για την Ομόνοια. Ο Αλιούμ έκανε την επικίνδυνη σέντρα αλλά ο Χάμπος δεν μπήκε όπως θα ήθελε στην φάση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΜΟΥ

51′ Καλή προϋπόθεση για την Ομόνοια. Ο Χάμπος έκλεψε, έδωσε στον Στεπίνσκι ο οποίος στην αντίπαλη περιοχή έκανε την κίνηση αλλά ο Λέδες έδωσε την βοήθεια στον Μιλίτσεβιτς, βγήκε η άμυνα και η μπάλα κατέληξε στον Πίριτς.

63′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ. Έγινε η σέντρα από δεξιά από τον Φαράζ, ο Παναγιώτου έδιωξε με το κεφάλι πάνω στον Λόπες ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

75′ Διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Το αριστοτεχνικό φάουλ του Μιλίτσεβιτς το απέκρουσε ο Φαμπιάνο και στην εξέλιξη της φάσης ο Φαράζ από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου (89′ Κασάμα), Χαμάς (79′ Σίμιτς), Κούσουλος, Χάμπος (70′ Μπάκιτς), Μπέζους, Σεμέδο (70′ Σιπριάνο), Αλιούμ, Στεπίνσκι (89′ Κακουλλής)
Στον πάγκο: Ουζόχο, Ψάλτης, Σιπριάνο, Κασαμα, Κακουλλής, Μπάκιτς, Φράνσον, Λέζιακς, Μπασιρού, Σίμιτς, Λανγκ, Μίλετιτς

AEK: Πίριτς, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Ντιουνκού, Γκαρσία (90+2′ Τόμοβιτς), Γκάμα (62′ Σολ), Πονς, Λέδες, Σάντος (46′ Φαράζ), Τόνγκια (90+2′ Καπτούμ), Λόπες (81′ Ναούμ)
Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Κάσας, Σολ, Τρισκόφσκι, Φαράζ, Καπτούμ, Ενρίκες, Σάντσες, Ναούμ, Ντίμερς

ΓΚΟΛ: 63′ Λόπες
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούσουλος/Σάντος, Ντιουνκού, Σολ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10.028

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
Γκαρσία (2)

ΣΤΟΔιαιτητής: Simovic Novak
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Putros Sandi Dhia Jirjis
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος