27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1: Πάτησε κορυφή με λυτρωτή τον Χάβερτς

Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1: Πάτησε κορυφή με λυτρωτή τον Χάβερτς

By on 10 Μαρτίου, 2024 0 674 Views

Η Άρσεναλ φλέρταρε έντονα με τη γκέλα σε μια… κρίσιμη αγωνιστική, όμως με λυτρωτή Χάβερτς λύγισε 2-1 τη Μπρέντφορντ και περιμένει από την κορυφή το ντέρμπι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι.

Από εξάρα σε πεντάρα και πάλι πίσω… Η Άρσεναλ των τελευταίων εβδομάδων κερνούσε γκολ κάθε αντίπαλο και κυνηγούσε με λύσσα την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, αλλά στην ίσως πιο κρίσιμη αγωνιστική τα… χρειάστηκε κόντρα στη Μπρέντφορντ. Η απίθανη γκάφα του Ράμσντεϊλ την κρατούσε δέσμια μέχρι το 85΄, όμως με γκολ – λύτρωση του Χάβερτς στο φινάλε πήρε την πολυπόθητη νίκη με 2-1 και περιμένει τις εξελίξεις του ντέρμπι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι από την κορυφή της Premier League.

Η αρχή του αγώνα πάντως δεν προμήνυε ένα τόσο αγχωτικό φινάλε για τους παίκτες του Αρτέτα. Αν και παρέμεναν μακριά από το… παραγωγικό προφίλ του 2024, οι Gunners είχαν τα ηνία του ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία. Στο 19΄συγκεκριμένα ο Γουάιτ έβγαλε γλυκιά σέντρα στην περιοχή και ο φορμαρισμένος Ράις πήρε την κεφαλιά για να γράψει το 1-0 με τον έκτο φετινό του γκολ στην Premier League.

Στο 36΄μάλιστα ο Άγγλος λίγο έλειψε να μοιράσει και έξοχη ασίστ στον Χάβερτς, ο οποίος ωστόσο σημάδεψε άστοχα στο τετ-α-τετ και σπατάλησε την ευκαιρία. Κι αφού το2-0 δεν έγινε σε εκείνο το σημείο, ο Ράμσντεϊλ το έκανε… θρίλερ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου συγκεκριμένα ο Άγγλος τερματοφύλακας καθυστέρησε να ξεφορτωθεί τη μπάλα από τα πόδια του, ο Ουισά… μυρίσε αίμα και έβαλε την προβολή με τη μπάλα να κοντράρει πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η – ακίνδυνη μέχρι εκείνο το σημείο – Μπρέντφορντ είχε κάνει τη ζημιά, με την Άρσεναλ να επιστρέφει δυναμικά μετά την ανάπαυλα για να βρει το γκολ της νίκης. Με τις γραμμές ωστόσο να ανεβαίνουν ψηλά και το ρίσκο αντεπιθέσεων αν αυξάνεται, ο Τόνει λίγο έλειψε να διαμορφώσει την ανατροπή με απίστευτη έμπνευση και σουτ λίγο μπροστά από το κέντρο που εξουδετέρωσε τελικά ο Ράμσντεϊλ (55΄).

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιάνελτ αρνήθηκε το γκολ στην κεφαλιά του Γκάμπριελ με σωτήρια προβολή πάνω στη γραμμή, με τον Ράμσντεϊλ να δηλώνει ξανά παρών στο 71΄με σούπερ απόκρουση στην καρφωτή κεφαλιά του Κόλινς. Ο αγώνας πλέον θα μπορούσε να περάσει στα χέρια και των δυο ομάδων, με την Άρσεναλ να αγγίζει ξανά το γκολ τρία λεπτά αργότερα σε σουτάρα του Ράις που τράνταξε τη συμβολή των δοκών.

Ό,τι ωστόσο δεν κατάφερε ο Άγγλος σε εκείνο το σημείο, το πέτυχε ο Χάβερτς στο 85΄! Έπειτα από σέντρα του Γουάιτ στην περιοχή ο Γερμανός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με καρφωτή κεφαλιά λύτρωσε τους Gunners που συνεχίζουν μόνο με νίκες στην Premier League στο 2024 και περιμένουν με την αύρα του πρωτοπόρου το Κυριακάτικο αποτέλεσμα των συνδιεκδικητών τους.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ (79΄Ζιντσένκο), Ζορζίνιο (70΄Γκαμπριέλ Ζεσούς), Όντεγκαρντ (90+5΄Παρτέι), Ράις, Τροσάρ (79΄Νέλσον), Σάκα, Χάβερτς

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Φλέκεν, Ζάνκα (90+1΄Ντάμσγκααρντ), Αγιέρ, Κόλινς, Ράσμουσεν, Λιούς Πότερ, Γιάνελτ (90+1΄Γκόντος), Νόργκααρντ (34΄Γιένσεν), Ονιέκα (78΄Γιάρμολουκ), Ουίσα (78΄Μοπέ), Τόνεϊ

Η βαθμολογία της Premier League

Βαθμολογία Premier League