3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απόδραση της Πάφος FC στις καθυστερήσεις(2-3). Η Ανόρθωση ήταν κοντά στη νίκη αλλά έχασε στο φινάλε.Η αποβολή του Τσίκο και το πέναλτι στη γραμμή του άουτ έφεραν την ανατροπή

Απόδραση της Πάφος FC στις καθυστερήσεις(2-3). Η Ανόρθωση ήταν κοντά στη νίκη αλλά έχασε στο φινάλε.Η αποβολή του Τσίκο και το πέναλτι στη γραμμή του άουτ έφεραν την ανατροπή

By on 10 Μαρτίου, 2024 0 1771 Views

Η Πάφος FC πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 3-2 σε ένα αγώνα ο οποίος είχε 2 ανατροπές.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Τάνκοβιτς αλλά οι γηπεδούχοι με τέρματα των Καστέλ και Γκασάμα γύρισαν το παιχνίδι. Στο 90+10’ και στο 90+14’ όπως η Πάφος κατάφερε με πέναλτι του Τάνκοβιτς και με τέρμα στην εκπνοή του Γκολντάρ έκανε νέα ανατροπή και πήρε τη νίκη.Η αποβολή του Τσίκο με παρέμβαση του VAR στο 87΄και το πέναλτι στο 97΄σε μια φάση που η μπάλα στη γραμμή του άουτ έφευγε άουτ μια επαφή του Αντωνίου στον επιθετικό της Πάφου έφερε το πέναλτι με παρέμβαση του VAR και το απέκρους εο Αρμπολέδα αλλά κινήθηκε πριν από την εκτέλεση και διατάχθηκε επανάληψη για να το ξανά εκτελέσει εύστοχα όπως και στο 0-1 ο Τάνκοβιτς. Το πέναλτι προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από την Ανόρθωση και μετά το 2-2 δεν υπήρχε ηρεμία στους γηπεδούχους και η Πάφος πέτυχε το 3-2 κερδίζοντας ένα παιχνίδι που μέχρι την αποβολή του Τσίκο ήταν χαμένο με την Πάφο να μην έχει καλή απόδοση και την  Ανόρθωση να είναι καλύτερη στο β΄ ημίχρονο και να ελέγχει το παιχνίδι.

Με αυτή τη νίκη η Πάφος έφτασε στους 53 βαθμούς, δυο λιγότερους από την Ομόνοια, στους 48 έμεινε η Ανόρθωση και μακριά από τις θέσεις εξόδου στην Ευρώπη.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μέτριο ως κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Σχεδόν καθόλου ευκαιρίες, παρά μόνο κάποια μακρινά σουτ και με τους ποδοσφαιριστές να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό.

Μια σέντρα του Ικόκο από τα δεξιά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κορέια μ μεγυρισμένη πλάτη , με το διαιτητή να σφυρίζει αμέσως την παράβαση. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1 στο 33ο λεπτό.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σαφώς καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με γκολ. Ο Καστέλ στο 53′ με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι δυο ομάδες επιτέλους έπαιξαν μπάλα, έχασαν ευκαιρίες και 11 λεπτά μετά η μπάλα κατέληξε ξανά στα δίκτυα του Ίβουσιτς. Ο Γκασάμα, ο οποίος μπήκε στο ξεκίνημα της επανάληψης για να δώσει λύσεις στην επίθεση, έκανε τη δουλειά του και έφερε τα κάτω πάνω με σουτ εντός περιοχής.

Στο 87′ ο Τσίκο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα λόγω χτυπήματος στον Μπότσκαϊ στο τέλος της φάσης όπου δέχθηκε φάουλ ο Τσίκο και δεν του δόθηκε ωστόσο η ενέργεια του ήταν εκτός φάσης και με παρέμβαση του VAR η αρχική κίτρινη έγινε κόκκινη.

Η αποβολή άλλαξε τις ισορροποίες και ο διαιτητής πρόσθεσε 10 λεπτά καθυστερήσεις όπου η Παφός είχε αριθμητικό πλεονέκτημα και φρέσκα πόδια με τις αλλαγές.

Στο 90+3′ ο Γκολντάρ υποχρέωσε τον Αρμπολέδα σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ, ενώ δυο λεπτά μετά ο Αντωνίου έκανε απρόσεκτο και αχρείαστο μαρκάρισμα σε μια ακίνδυνη φάση που η μπάλα έφευγε άουτ κοντό στην γραμμή και η επαφή που είχε θεωρήθηκε παράβαση από το VAR υπέπεσε και το έδωσε τελικά ο διαιτητής πέναλτι σε βάρος του Ζάζα. Ο Τάνκοβιτς με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 2-2. Η πρώτη αποκρούστηκε, όμως, ο Αρμπολέδα κινήθηκε πριν την εκτέλεση.

Το τέλος είχε κι’ άλλο γκολ, με τον Γκολντάρ στο 104′ να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα αφού η άμυνα της Ανόρθωσης δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Κάργας, Μακούν, Ουαγκέ (89′ Αντωνίου), Κορέια, Ιωάννου (77′ Χρυσοστόμου), Τιουνέ, Φερέιρα (46′ Γκασάμα), Τσίκο, Περέα (74′ Γουαρίς), Καστέλ (89′ Μαρμούκ).
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Αρτυματάς, Μαρμούκ, Παρούτης, Κορρέα, Τζουλίου, Μουσοντά.

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα, Γκολντάρ, Ικόκο, Μπότσκαϊ, Ντράγκομιρ (66′ Πέπε), Ναμ, Μπρούνο (66′ Τζάτζα), Τάνκοβιτς, Κοντρέρας (57′ Βαλακάρι), Ζάιρο.
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Κανέ, Ρους, Αμπντουσαλάμοφ, Μιχαήλ, Τουμάσι. 

ΣΚΟΡΕΡ: 53′ Καστέλ, 64′ Γκασάμα/ 34′, 90+10′ Τάνκοβιτς(πεν), 90+14′ Γκολντάρ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρμούκ/ Γκολντάρ, Μπότσκαι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Τσίκο(87΄)
ΘΕΑΤΕΣ: 4500 περίπου.

Διαιτητής: Bertolo Nogueira Miguel
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Simovic Novak
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας