27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Μοιρασιά στο… Last Dance και στην κορυφή η Άρσεναλ

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Μοιρασιά στο… Last Dance και στην κορυφή η Άρσεναλ

By on 10 Μαρτίου, 2024 0 1041 Views

Το τελευταίο ραντεβού του Κλοπ με τον Γκουαρδιόλα στην PL δεν είχε νικητή, ωστόσο Λίβερπουλ και Σίτι (1-1) προσέφερεν φουλ θέαμα και συγκινήσεις. Στην κορυφή η Άρσεναλ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Τζον Στόουνς, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι και η μοναδική ομάδα με επιθετική παρουσία στο 2ο μέρος, όταν ισοφάρισαν με πέναλτι του Αλέξις Μακ Άλιστερ.

Το Last Dance των κορυφαίων δεν είχε νικητή, είχε όμως τρομερό ποδόσφαιρο, φάσεις, δυο γκολ, ισάριθμα δοκάρια και απίθανο ρυθμό μέχρι το… 100ο λεπτό. Λίβερπουλ και Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με την Άρσεναλ να πιάνει κορυφή μαζί με τους Reds.

Η Σίτι μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς πίεσε ψηλά και προσπάθησε να αναγκάσει τη Λίβερπουλ στο εύκολο λάθος. Μάλιστα, στο 8ο λεπτό είχε και την πρώτη καλή στιγμή, αλλά ο Ντε Μπρόινε με σκάψιμο δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι Reds κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και στο 13ο λεπτό πλησίασαν στο γκολ, αλλά από τη σέντρα του Μπράντλεϊ, ο Νούνιες δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ουρουγουανός πάσαρε στον Ντίας ο οποίος σκόραρε στο 19′, αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει σωστά τη σημαία.

Η Σίτι ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 23ο λεπτό. Κόρνερ από τον Ντε Μπρόινε, τρομερή κίνηση του Άκε που… άδειασε τον χώρο και ο Στόουνς από κοντά στο πρώτο δοκάρι σκόραρε εύκολα με πλασέ. Μια φάση δουλεμένη στην προπόνηση, μιας και ο Πεπ αποθέωσε τους βοηθούς του. Παράλληλα, ήταν η 11η ασίστ του Βέλγου στο 2024. Γρήγορος ρυθμός στο ματς, με τη Λίβερπουλ να παίρνει τον έλεγχο, αλλά να χάνει καλές ευκαιρίες με Σόμποσζλαϊ και Ντίας. Αυτή ήταν η 17η φορά που η Σίτι κατάφερε να κρατήσει αντίπαλο στο μηδέν στο πρώτο 45λεπτο.

Ματσάρα με γκολ, μοιραίο Ντίας και δυο δοκάρια

Σούπερ το ξεκίνημα των Reds στην επανάληψη, αφού στο 47′ ο Άκε έδωσε… δώρο στον Νούνιες. Κάκιστο γύρισμα, ο Ουρουγουανός εκμεταλλεύθηκε την γκάφα και κέρδισε το 8ο φετινό πέναλτι της Λίβερπουλ. Ο ΜακΆλιστερ συνέχισε το σερί και διαμόρφωσε το 1-1 στο 50ο λεπτό. Η Σίτι έχασε το προβάδισμα, αλλά και τον Έντερσον με τραυματισμό. Από τη στιγμή εκείνη κι έπειτα το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό, με την ομάδα του Κλοπ να έχει το πάνω χέρι και να απειλεί διαδοχικά. Η παρουσία του Σαλάχ έκανε τη Λίβερπουλ φουλ επιθετική, αλλά, ο Ντίας σε τρεις περιπτώσεις έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει το προβάδισμα. Ο Ορτέγκα ήταν εξαιρετικός και στο 71′ στην προσπάθεια του Νούνες.

Η Σίτι αντέδρασε, πήρε μέτρα και στο 73′ η τύχη της γύρισε την πλάτη. Ο Κέλεχερ έδιωξε πάνω στον Φόντεν με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Ματσάρα στο «Άνφιλντ» με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 84΄ήταν η σειρά του ΜακΆλιστερ να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση. Η ομάδα του Πεπ είχε και δεύτερο δοκάρι με το διαγώνιο σουτ του Ντοκού. Στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων ο ρυθμός ήταν εντυπωσιακός, με τη Λίβερπουλ να διαμαρτύρεται σε δυο φάσεις για πέναλτι, αλλά και τον Χάκπο να τα… χάνει στο 97′ και να μη σκοράρει.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (61′ Ρόμπερτσον), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Σομποσλάι (61′ Σαλάχ), Έντο, Μακ Άλιστερ, Έλιοτ, Νούνιες (76′ Χάκπο), Ντίας
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον (56′ Ορτέγκα Μορένο), Γουόκερ, Ακάντζι, Άκε, Ρόδρι, Στόουνς, Φόντεν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (69′ Κόβατσιτς), Άλβαρες (69′ Ντόκου), Χάλαντ

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0 (12′ πεν. Φερνάντες, 36. πεν. Ράσφορντ)
  • Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-2 (74′ Ουαταρά, 90+1′ Ουνάλ / 27′ Χάμερ, 64′ Ρόμπινσον)
  • Κρίσταλ Πάλας – Λούτον 1-1 (11′ Ματετά / 90+6′ Γούντροου)
  • Γουλβς – Φούλαμ 2-1 (52′ Αΐτ-Νουρί, 67′ Σεμέδο / 90+8′ Ιγουόμπι)
  • Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1 (19′ Ράις, 86′ Χάβερτς / 45+4′ Γουισά)
  • Άστον Βίλα – Τότεναμ 0-4 (50′ Μάντισον, 53′ Τζόνσον, 90+1′ Σον, 90+5′ Βέρνερ)
  • Μπράιτον – Νότιγχαμ 1-0 (29′ αυτ. Ομομπαμιντέλε)
  • Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι 2-2 (46′ Πακετά, 90+1′ Ίνγκς / 11′ Φοφανά, 45+1′ αυτ. Μαυροπάνος)
  • Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (50′ πέν. Μακ Άλιστερ / 23′ Στόουνς)
  • 10/03 22:00 Τσέλσι – Νιούκαστλ