2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Άρης έβαλε φωτιά στην μάχη του τίτλου. Αιφνιδίασε το ΑΠΟΕΛ με γρήγορα γκολ, και πήρε τη νίκη. Με 10 οι γαλαζοκίτρινοι από το 41΄πάλεψαν μέχρι το τέλος(2-1)

Ο Άρης έβαλε φωτιά στην μάχη του τίτλου. Αιφνιδίασε το ΑΠΟΕΛ με γρήγορα γκολ, και πήρε τη νίκη. Με 10 οι γαλαζοκίτρινοι από το 41΄πάλεψαν μέχρι το τέλος(2-1)

By on 10 Μαρτίου, 2024 0 735 Views

Δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει εύκολα το… στέμμα του ο Άρης! Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 2-1 στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» για την 3η αγωνιστική του α’ ομίλου των πλέι ο φ του πρωταθλήματος, μειώνοντας στο -3 από την κορυφή!

Ο Άρης απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε 9 λεπτά στο α’ ημίχρονο, σκοράροντας με τους Γκομίς (23’) και Μαγιαμπέλα (32’), με το ΑΠΟΕΛ να μένει με 10 παίκτες στο 42’ λόγω απευθείας αποβολής του Πέτροβιτς, ο οποίος ανέτρεψε τον Σάβο ενώ  ήταν ο τελευταίος παίκτης. Το ΑΠΟΕΛ μείωσε με τον Κβιλιτάια στο 63’ και θα μπορούσε να σώσει τον ένα βαθμό στο τέλος, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι στην κεφαλιά του Τομανέ!

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Σπιλέφσκι είναι στο -3 από την κορυφή, ενώ χαμόγελα υπάρχουν και από πλευράς ΑΕΚ, η οποία μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 4 βαθμούς.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 6ο λεπτό ο Μουσούντα είχε ένα άστοχο σουτ από απόσταση, ενώ οι μεγάλες φάσεις έλειπαν μέχρι το 23ο λεπτό που ο Νίκολιτς βρήκε τον Γκομίς στην περιοχή που με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπέλετς για το 1-0!

Δύο λεπτά μετά ο Μαγιαμπέλα έφυγε στο κενό χώρο, αλλά ο Μπέλετς έκλεισε σωστά το χώρο και απέκρουσε. Στο 28ο λεπτό ο Καζού έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Μπέλετς να κάνει μεγάλη απόκρουση.

Στο 31΄ο Ντάλσιο έπιασε το σουτ, αλλά ο Βανά μάζεψε εύκολα.

Στο 32΄ο Σάβο έκανε την σέντρα, ο Γκομίς σε πρώτο χρόνο δεν νίκησε τον Μπέλετς για να έρθει ο Μαγιαμπέλα από πίσω και να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0.

Στο 39΄ο Μαγιαμπέλα με ένα περίτεχνο τρόπο πήγε να σκοράρει αλλά ο Μπέλετς απέκρουσε, ενώ στην αντεπίθεση ο Κβιλιτάια έκανε το σουτ με τον Βανά να πέφτει και να μαζεύει.

Στο 41΄ο Πέτροβιτς έκανε φάουλ στον Σάβο και είδε την κόκκινη κάρτα, αφού ο ρεφ είδε πως ήταν ο τελευταίος παίκτης!

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 48΄είχαμε μια απόκρουση του Μπέλετς σε εκτέλεση φάουλ του Νίκολιτς, με τον Σέρβο στην εκτέλεση της φάσης να κάνει νέο σουτ και τον Σλοβένο να του λέει και πάλι όχι.

Στο 63΄το ΑΠΟΕΛ μείωσε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Είχαμε το λάθος του Νίκολιτς που γύρισε πίσω την μπάλα, ο Κβιλιτάια μπήκε στη φάση, πέρασε τον Βανά και έκανε το 2-1!

Στο 70΄ο Άρης έφυγε με αξιώσεις στην αντεπίθεση, αλλά οι παίκτες του Άρη δεν πήραν τις σωστές αποφάσεις με αποτέλεσμα να χάσουν μια τεράστια ευκαιρία.

Στο 80΄ το ΑΠΟΕΛ έκανε τριπλή αλλαγή με στόχο να κυνηγήσει κάτι στα υπόλοιπα λεπτά. Σαρφό, Μεχρί και Τομανέ πέρασαν μέσα, στις θέσεις των Κβιλιτάια, Ντογκαλά και Κονσταντίνοφ.

Στο 82΄ο Μοντνόρ γύρισε στην περιοχή και έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Μπέλετς έκανε άλλη μια τρομερή απόκρουση.

Στο 90+3΄ο Τομανέ με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι και έχασε μια πραγματικά τεράστια ευκαιρία.

ΑΡΗΣ: Βανά, Γιαγκό, Καζού (66′ Μάτισικ), Ουρόσεβιτς, Μουσούντα, Νίκολιτς (66′ Μπράουν), Ζόκε, Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα (85′ Σεμέδο), Γκομίς (71′ Μοντνόρ), Σάβο (85′ Σπόλιαριτς).

Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μπράουν, Σπόλιαριτς, Δημητρίου, Αμπουμπακάρ, Μάτισικ, Σανέ, Μπρόρσον, Μοντνόρ, Σεμέδο, Σουμάνσκι.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Βιτάλ, Σούσιτς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Ντάλσιο, Κοσταντίνοφ (80′ Μεχρί), Βιγιαφάνες (43′ Τσεπάκ), Μαρκίνιος (66′ Δώνης), Ντονγκαλά (80′ Σαρφό), Κβιλιτάια (80′ Τομανέ).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σιπριάνο, Εφραίμ, Γουΐλσον, Μαϊόλι, Τσεπάκ, Σατσιάς, Τομανέ, Πολυκάρπου, Σαρφό, Μεχρί, Δώνης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπένγκτσον, Γιαγκό, Σπόλιαριτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Πέτροβιτς (41′)

ΣΚΟΡΕΡ: 23′ Γκομίς, 32′ Μαγιαμπέλα / 63′ Κβιλιτάια

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1500

Διαιτητής: Putros Santi Dhia Jirjis

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Marinelli Livio

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας