28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Superleague: Πρεμιέρα στα play off με ντέρμπι «αιωνίων» και Θεσσαλονίκης

Superleague: Πρεμιέρα στα play off με ντέρμπι «αιωνίων» και Θεσσαλονίκης

By on 10 Μαρτίου, 2024 0 494 Views

Η ώρα των play off της Stoiximan Superleague έφτασε με τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και Λαμία να ρίχνονται στη μάχη του μίνι πρωταθλήματος.

Μετά από την κανονική διάρκεια, η τελική εξάδα του βαθμολογικού πίνακα είναι έτοιμη να αναμετρηθεί σε δέκα αγωνιστικές για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν.

Η πρεμιέρα των play off περιλαμβάνει δύο μεγάλα ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και την έξοδο της ΑΕΚ στην παρθενική συμμετοχή της Λαμίας στο μίνι πρωτάθλημα.

Βέβαια η ομάδα της Φθιώτιδας, δεν θα έχει στο πλευρό της τους οπαδούς της μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ, η οποία απέρριψε και το σχετικό αίτημα του κλαμπ καθώς κάποιες κάμερες δεν λειτουργούσαν σωστά. Από εκεί και πέρα, ο Λεωνίδας Βόκολος δεν ανακοίνωσε αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι (17:00, Cosmote Sports 1-Primetel), όπου θα απουσιάσει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος λόγω καρτών και οι τραυματίες Μαρτίνεθ, Τόσιτς, Τσιλιανίδης και Σαραμαντάς.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ δεν ανακοινώνει αποστολές. Ο Ματίας Αλμέιδα προετοίμαζε την ομάδα του μέσα στην εβδομάδα με κάποιες δεδομένες απουσίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Όπως αυτές των Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Πάολο Φερνάντες, Ζίνι, αλλά και του Τσούμπερ, με τον τελευταίο να μην είναι διαθέσιμος λόγω καρτών. Εφόσον υπάρξει άλλη απουσία θα επιβεβαιωθεί με την ανακοίνωση της ενδεκάδας μία ώρα πριν τη σέντρα. Την Παρασκευή είχε επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο Λιβάι Γκαρσία.

Στη συνέχεια, σειρά παίρνει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (20:30, Cosmote Sports 1-Primetel), ανήμερα των 99ων γενεθλίων των Πειραιωτών.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ρέτσο λόγω καρτών ενώ εκτός έμεινε τόσο ο Βέζο όσο και ο Καμπράλ με τον Αλεξανδρόπουλο. Από εκεί και πέρα, η αποστολή είναι: Μπιανκόν, Μπότης, Κάρμο, Τσικίνιο, Ελ Αραμπί, Ελ Κααμπί, Φορτούνης, Έσε, Όρτα, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Μασούρας, Ναβάρο, Άμπι, Ντόη, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Κίνι, Ροντινέι, Τζολάκης.

Από την άλλη ο Φατίχ Τερίμ άφησε εκτός αποστολής τον Αϊτόρ αλλά και τον Βέρμπιτς από το μεγάλο ντέρμπι ενώ μετρά αρκετές απουσίες ήδη με τους Χουάνκαρ και Σένκεφελντ. Στους «εκλεκτούς» είναι οι: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Ακαϊντίν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στην Τούμπα (21:00, Novasports Prime).

Από την αποστολή του ΠΑΟΚ λείπει ο Σαμάτα και οι τραυματίες Σάστρε, Εκόνγκ και Μιχαηλίδης ενώ στη διάθεση τους Λουτσέσκου είναι οι: Κοτάρσκι , Ζίβκοβιτς , Ταλιχμανίδης , Βιεϊρίνια , Όττο , Κεντζιόρα , Κουλιεράκης , Νάσμπεργκ , Μπάμπα , Ράφα Σοάρες , Σβαμπ , Οζντόεφ , Μεϊτέ , Μάρκος Αντόνιο , Μουργκ , Κωνσταντέλιας , Τάισον , Α.Ζίβκοβιτς , Ντεσπόντοφ , Μπράντον , Τζίμας.

Ο Άρης από την άλλη πηγαίνει στο ντέρμπι πάνοπλος, καθώς ο Άκης Μάντζιος θα έχει μαζί του όλα τα διαθέσιμα πρόσωπα για το συγκεκριμένο ματς. Αυτοί είναι οι: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Μπράπετς, Φαμπιάνο, Ροζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Βερστράτε, Ζουλ, Τζούρασεκ, Μανού Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν, Ζαμόρα Σαβέριο, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Παναγίδης.

Πρόγραμμα:

Λαμία – ΑΕΚ 17:00 (CS1)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 20:30 (CS1)

ΠΑΟΚ – Άρης 21:00 (NS Prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (26η αγωνιστική – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)

1.ΠΑΟΚ 60

2.ΑΕΚ 59

3.Ολυμπιακός 57

4.Παναθηναϊκός 56

5.Αρης 42

6.Λαμία 34

7.Αστέρας Τρίπολης 31

8.Ατρόμητος 28

9.Πανσερραϊκός 27

10.ΟΦΗ 25

11.Παναιτωλικός 20

12.Βόλος 20

13.Κηφισιά 19

14.ΠΑΣ Γιάννινα 18

***Οι έξι ομάδες μεταφέρουν τους βαθμούς της regular season και θα παίξουν όλες με όλους σε ένα μίνι-πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, δηλαδή με άπαντες εντός και εκτός έδρας. Μετά το φινάλε του ο πρώτος θα κατακτήσει τον τίτλο και θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League για το 2024/25 και υστερα θα μοιραστούν το ένα «εισιτήριο» που διαθέτει η χώρα μας για το Europa League και τα δύο του Conference, όπου πάντως υπάρχει ακόμη «ερωτηματικό» για το πώς θα κατανεμηθούν.

Εκείνο του Europa αντιστοιχεί στον ή στην Κυπελλούχο, άρα αν πάρει το τρόπαιο ομάδα που δεν θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα των play-offs, τότε ο 4ος θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης σεζόν. Στην περίπτωση όμως που ο Κυπελλούχος είναι 2ος, 3ος ή και φυσικά 4ος, τότε θα πάει εκείνος στο Europa και οι άλλοι δύο στο Conference. Π.χ. αν Κυπελλούχος στεφθεί ο 3ος, τότε στο Conference θα βρεθεί ο 2ος και ο 4ος και εκείνος, εννοείται, στο Europa. Εάν όμως είναι π.χ. 5ος, 6ος, 7ος κτλ, τότε εκ νέου εκείνος θα συμμετάσχει στο Europa, ενώ ο 2ος και ο 3ος θα πάνε στο Conference. Εφόσον κάποια ομάδα κατακτήσει το νταμπλ, τότε στο Europa θα πάει ο 2ος και στο Conference ο 3ος και ο 4ος.