3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ντέρμπι δύσκολο αλλά και πρόκληση για την Ομόνοια.Θα κρίνει πολλά στην πορεία της ομάδας μέχρι το φινάλε της χρονιάς

Ντέρμπι δύσκολο αλλά και πρόκληση για την Ομόνοια.Θα κρίνει πολλά στην πορεία της ομάδας μέχρι το φινάλε της χρονιάς

By on 13 Μαρτίου, 2024 0 737 Views

Παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την Ομόνοια ενόψει της συνέχειας είναι αυτό απέναντι στο ΑΠΟΕΛ.

Βαθμολογικά το -4 από την ΑΕΚ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει -7 γιατί κάπου εκεί θα σβήσουν και οι όποιες ελπίδες υπάρχουν για την προνομιούχα 3η θέση. Συνεπώς η νίκη είναι μονόδρομος. Ο πρώτος λόγος είναι για να μην αυξηθεί η απόσταση από την ΑΕΚ, ενώ ο δεύτερος είναι πως η Ομόνοια πρέπει να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πιθανές απώλειες της ομάδας της Λάρνακας.

Από εκεί και πέρα μιλάμε για ένα ντέρμπι «αιωνίων». Μια νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι από μόνη της είναι ικανή να εκτοξεύσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και να την φέρει σε τέτοια επίπεδα που θα κάνει την… διαφορά στη συνέχεια. Υπάρχει κανείς που δεν έχει σκεφτεί έστω και μια φορά πως η Ομόνοια έχει ανάγκη μια ψυχολογική τόνωση;

Προφανώς το ντέρμπι έχει σημασία και για τη ψυχολογία του κόσμου που είναι πεσμένη μετά την τελευταία ήττα. Μια νίκη απέναντι στο ΑΠΟΕΛ θα ανεβάσει τον κόσμο ο οποίος με την σειρά του στα επόμενα παιχνίδια θα δώσει ώθηση στους παίκτες.

Με απλά λόγια, νίκη για πολλούς λόγους σε ένα παιχνίδι που έχει εξαιρετική σημασία ενόψει της συνέχειας και όχι μόνο από πλευράς βαθμολογίας.

Eξάλλου η κλήρωση του κυπέλλου έφρε αντίπαλο τον Άρη και ασφαλώς μια επιτυχία επί του ΑΠΟΕΛ αλλά και η καλή πορεία στο πρωτάθλημα θα κρατήσει σε εγρήγορση και ψηλές εντάσεις τους παίκτες και με καλή ψυχολογία θα διεκδικήσουν την πρόκριση.Άλλωστε υπάρχει χρόνος για να σκεφτούν το κύπελλο και τώρα προέχει το ΑΠΟΕΛ για ν α…σκφτεί την συνέχεια με ηρεμία και ηθικό ακμαιότατον