27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ομόνοια είναι εδώ!Κέρδισε το ΑΠΟΕΛ και έβαλε φωτιά στα ψηλά.O Aναστασίου διάβασε καλά τον αντίπαλο,ο Πίντο πλήρωσε το κακό ξεκίνημα

Η Ομόνοια είναι εδώ!Κέρδισε το ΑΠΟΕΛ και έβαλε φωτιά στα ψηλά.O Aναστασίου διάβασε καλά τον αντίπαλο,ο Πίντο πλήρωσε το κακό ξεκίνημα

By on 16 Μαρτίου, 2024 0 983 Views

Με το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια άνοιξε το Σάββατο (16/03) η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Φάσης του Β΄ Ομίλου του πρωταθλήματος CYTA, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να παίρνει μεγάλη νίκη με 1-0 με πέναλτι-γκολ του Στεπίνσκι στο 22΄ και να… βάζει φωτιά στη «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και για τον τίτλο.Ο Αναστασίου διάβασε καλύτερα τον αντίπαλο,ξεκίνησε σωστά και όταν χρειάστηκαν αλλαγές στο β΄ημίχρονο τον διακαίωσαν ενώ το ΑΠΟΕΛ με άσχημο ξεκίνημα και εκπλήξεις στην 11αδα έχασε ενα ημίχρονο και στο β΄ημίχρονο πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα αφού πήρε βοήθεια μόνο από το Δώνη στις αλλαγές.H απουσία του Κβιλιτάια ήταν πολύ αρνητική εξέλιξη αφού ο Τομανέ δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα και δεν κάλυψε το κενό του Γεωργιανού.

Πλέον με τη νίκη της η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ανέβηκε στους 58 βαθμούς και βρίσκεται στο -5 από την κορυφή όπου παραμένουν οι γαλαζοκίτρινοι με 63.  Πρώτη ήττα για το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η Ομόνοια και στην πρώτη της καλή στιγμή κέρδισε πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Είχε προηγηθεί ωραία ενέργεια και γύρισμα του Αλιούμ από δεξιά και προβολή του Στεπίνσκι, με την μπάλα να… φεύγει άουτ στο 19΄.

Μετά από παρέμβαση του VAR, ωστόσο, ο διαιτητής κλήθηκε στο on field review για να δει αν η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Σούσιτς, μετά από το σουτ του Πολωνού, κι αφού εξέτασε τη φάση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα υπέδειξε πέναλτι για τους «πράσινους» στο 21΄.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Στεπίνσκι, που ήταν εύστοχος κι έκανε το 1-0 στο 22΄.

Ακολούθως το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε ν’ αντιδράσει, με τον Σα Πίντο ν’ αντικαθιστά τον Κοσταντίνοφ με τον Βιγιαφάνες μόλις στο 25΄, θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Με την πάροδο του χρόνου οι «γαλαζοκίτρινοι»… ανέβασαν στροφές και απείλησαν δις με κεφαλιές του Μεχρί στο 33΄ και του Τομανέ στο 36΄ που κατέληξαν έξω, ενώ την ίδια κατάληψη είχε το σουτ του Ιρανού στο 45+1′.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Στην επανάληψη, οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, όμως το σουτ του Μαρκίνιος… έφυγε έξω στο 57΄, ενώ το σουτ του Δώνη απέκρουσε ο Φαμπιάνο δύο λεπτά αργότερα.

Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να πιέζει και στο 68΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Φαμπιάνο απέκρουσε το πλασέ του Ντονγκαλά από κοντά, ενώ ο Βραζιλιάνος σταμάτησε και το σουτ του Ζέφτε στο 70΄, διώχνοντας σε κόρνερ.

Από την πλευρά της η Ομόνοια προσπαθούσε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και να… χτυπήσει στο «ανοικτό» γήπεδο, όπως έκανε και στο 73΄, με τον Μπέζους να βρίσκει τον Μπάκιτς που έκανε το πλασέ, με τον Μπέλετς να αποκρούει, ενώ στο 81΄ το σουτ του Σιπριάνο… έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Σα Πίντο ρίσκαρε ακόμα περισσότερο και… πάλεψε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όμως ο Φαμπιάνο δήλωσε και πάλι παρών, αφού στο 87΄ έδιωξε αρχικά το σουτ του Δώνη κι ακολούθως απέκρουσε και την κεφαλιά του Εφραίμ.

Απ’ εκεί και πέρα, δεν καταγράφηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την Ομόνοια να πανηγυρίζει μία πολύ μεγάλη νίκη επί του «αιώνιου» αντίπαλου με 1-0.

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς (82′ Σιπριάνο), Ντβάλι, Ζέφτε, Τσεπάκ (82′ Μαϊόλι), Κοσταντίνοφ (25′ Βιγιαφάνες), Ντάλσιο, Μεχρί (56′ Δώνης), Ντογκαλά, Μαρκίνιος (82′ Εφραίμ) , Τομανέ
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σιπριάνο, Καραμανώλης, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουίλσον, Βιγιαφάνες, Μαιόλι, Σατσιάς, Σαρφό, Βρόντης, Δώνης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Μάθιους, Κούσουλος, Χάμπος (71′ Μπασιρού), Μπεζούς (86′ Λανγκ), Χαμάς (71′ Σιπριάνο), Αλιούμ, Σίμιτς (84′ Κακουλλής) Στεπίνσκι (71′ Μπάκιτς)
Στον πάγκο: Ουζόχο, Παπαστυλιανού, Ψάλτης, Σιπριάνο, Κασάμα, Κακουλλής, Μπάκιτς, Φράνσον, Λέζιακς, Μπασιρού, Λανγκ, Μίλετιτς

ΓΚΟΛ: 22′ Στεπίνσκι (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοσταντίνοφ/Κουλιμπαλί, Μάθιους
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 14.000

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
Κούσουλος (2)

Διαιτητής: Schnyder Urs Dominik
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Prontera Alessandro
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας