28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το αιώνιο και το ντέρμπι των νέων δυνάμεων! Μεγάλες μάχες για την κορυφή και την έξοδο στην Ευρώπη. ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, Πάφος FC-Άρης (πρόγραμμα-βαθμολογίες)

Το αιώνιο και το ντέρμπι των νέων δυνάμεων! Μεγάλες μάχες για την κορυφή και την έξοδο στην Ευρώπη. ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, Πάφος FC-Άρης (πρόγραμμα-βαθμολογίες)

By on 16 Μαρτίου, 2024 0 683 Views

Η προσοχή στο πρωτάθλημα Cyta στρέφεται σήμερα (16/3)στα μεγάλα , με τους προβολείς να γυρίζουν προς την πλευρά του «αιώνιου», με το ΑΠΟΕΛ να υποδέχεται την Ομόνοια, ενώ εξαιρετικά σημαντικό για τη μάχη του τίτλου και της Ευρώπης είναι το Πάφος FC-Άρης στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Στο ΓΣΠ το ΑΠΟΕΛ χωρίς τον Πέτροβιτς αλλά με 15 χιλιάδες οπαδούς του στο πλευρό του στοχεύει μόνο τη νίκη που θα το κρατήσει στην κορυφή και αν τον βολέψει το αποτέλεσμα του αγώνα στην Πάφο να αυξήσει την διαφορά. Η Ομόνοια χωρίς τον Σεμέδο, κυνηγά θέση στην πρώτη τριάδα και μόνο με νίκη θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα πως θα πετύχει το στόχο της .Ούτως ή άλλως αυτό το ντέρμπι είναι πάντα απρόβλεπτο αλλά και με τα σημερινά βαθμολογικά δεδομένα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αφού δεν είναι μόνο το γόητρο που μετρά αλλά θα κρίνει πολλά και για την συνέχεια της πορείας των δύο ομάδων.

Στην Πάφο ο Άρης πήρε ισοπαλίες αλλά δεν νίκησε ποτέ τους γηπεδούχους. Σήμερα η ισοπαλία δεν θα είναι ικανοποιητική αφού δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Με νίκη συνεχίζει από κοντά τη μάχη της κορυφής ενώ ήττα θα είναι οπισθοχώρηση και ίσως τον βάλει σε περιπέτειες για την έξοδο στην Ευρώπη. Χωρίς  Κοκόριν άλλη μια φορά,θα κυνηγήσει τη νίκη.

Η Πάφος FC με τη σειρά της θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει να πάρει εισιτήριο για την Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ θα γνωρίζει τα σημερινά αποτελέσματα και θα πάει αύριο στο Α. Παπαδόπουλος για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση με τη νίκη να είναι η μόνη της επιλογή. Η Ανόρθωση έμεινε μακριά στην 6η θέση αλλά με την αλλαγή προπονητή και στην πρώτη του Οκκά θα επιδιώξει για μια επιτυχία γοήτρου έχοντας δεδομένες τις απουσίες των Τεχέρα,Ιωάννου,Τσίκο.Αναμένονται αλλαγές στο αρχικό σχήμα και ίσως δούμε την επιστροφή του Γκερέρο από την αρχή και του Αρτυματά ως αλλαγή.

Τα δεδομένα στη μάχη της παραμονής δεν διαφοροποιήθηκαν με το πέρας των αγώνων της Παρασκευής, καθώς οι… λευκές ισοπαλίες σε «Στέλιος Κυριακίδης» και «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», διατήρησαν την απόσταση των έξι βαθμών μεταξύ της Καρμιώτισσας και της Δόξας.Σήμερα θα αναμετρηθούν ΑΕΖ και Οθέλλος και αν υπάρξει νικητής θα αποκτήσει κάποιες αμυδρές ελπίδες για σωτηρία αφού και οι δυο ομάδες έχουν μείνει αρκετά πίσω από την Καρμιώτισσα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΥΣ

4η αγωνιστική / Α’ όμιλος

Σάββατο 16.03.2024

16:00 ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια(Cablenet)

19:00 Πάφος FC – Άρης(Cablenet)

Κυριακή 17.03.2024

17:00 Ανόρθωση – ΑΕΚ(Cablenet)

5η αγωνιστική / Β’ όμιλος

Παρασκευή 15.03.2024

 Καρμιώτισσα – Απόλλων 0-0

ΑΕΛ – Δόξα Κατωκοπιάς   0-0

Σάββατο 16.03.2024

19:00 ΑΕΖ – Οθέλλος (Cytavision)

Κυριακή 17.03.2024

19:00 Εθνικός Άχνας – Ν. Σαλαμίνα(Cytavision)

Θα ακολουθήσει διακοπή με τις διεθνείς ημερομηνίες της FIFA λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και το Πρωτάθλημα θα επαναρχίσει τέλη Μαρτίου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΟΜΙΛΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β’ ΟΜΙΛΟΥ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Κυριακή 31 Μαρτίου

17:00 ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ

19:00 Άρης – Ανόρθωση

19:30 Ομόνοια – Πάφος FC

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Παρασκευή 29 Μαρτίου

19:00 Δόξα Κατωκοπιάς – Οθέλλος Αθηαίνου

19:00 Απόλλων – ΑΕΖ Ζακακίου

Σάββατο 30 Μαρτίου

19:00 Νέα Σαλαμίνα – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών

19:00 ΑΕΛ – Εθνικός Άχνας