27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η ΑΕΚ με Τόνγκια έτοιμη για κορυφή!Η Ανόρθωση το πάλεψε με 10 και αντιήρωα τον Τιουνέ αυτή την φορά

Η ΑΕΚ με Τόνγκια έτοιμη για κορυφή!Η Ανόρθωση το πάλεψε με 10 και αντιήρωα τον Τιουνέ αυτή την φορά

By on 17 Μαρτίου, 2024 0 867 Views

Νίκη πρωταθλήματος για ΑΕΚ! Οι κιτρινοπράσινοι «απέδρασαν» από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» επικρατώντας της Ανόρθωσης με 1-0 χάρη στο πανέμορφο γκολ του Τόνγκια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του α’ ομίλου . Ο Ιταλός με φαλτσαριστό πλασέ στο 69ο λεπτό ήταν αυτός που έκρινε το ντέρμπι.

Η ομάδα του Μπεν Σιμόν με τη νίκη αυτή ανέβηκε στη δεύτερη θέση και τους 62 βαθμούς, ένα λιγότερο από το ΑΠΟΕΛ (63) και…γλυκοκοιτάζει την κορυφή.

Από την άλλη, η Κυρία που για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τιουνέ (ήταν ο αντιήρωας της Ανόρθωσης αντικρύζοντας την κόκκινη στη λήξη του ημιχρόνου)στην ανάπαυλα, έμεινε στους 48.Με 10 στο β΄ ημίχρονο  το πάλεψε η Ανόρθωση αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει το αποτέλεσμα αν ο Τιουνε δεν αντιδρούσε λανθασμένα έστω και αν προκλήθηκε από τον Σολ που είδε  κίτρινη κάρτα

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη μετά το 30΄του αγώνα ωστόσο η Ανόρθωση έκλεινε του διαδρόμους.Στο β΄ημίχρονο η Ανόρθωση έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Καστέλ αλλά στη συνέχεια ο ΣΙμόν έριξε πολλές δυνάμεις στην επίθεση και πίεσε την Ανόρθωση για να έρθει το γκολ με όμορφο σουτ του Τόνγκια από πλάγια μέσα στην περιοχή βρίσκοντας κενό χώρο από το παθητικό μαρκάρισμα του Αντωνίου. Η ΑΕΚ είχε την πίεση των χθεσινών αποτελεσμάτων και δεν είχε άνεση κινήσεων ωστόσο η νίκη ήταν το ζητούμενο και ήρθε που την φέρνει ένα βήμα πριν την κορυφή.

Υπο τις συνθήκες του αγώνα τις απουσίες και την αποβολή σε νεκρό χρόνο,ο Οκκάς έκανε καλή διαχείριση και η Ανόρθωση ήταν ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα που κτυπά τον τίτλο.Σημαντικό γεγονός η επιστροφή του Κ.Αρτυματά στην 11αδα σαν αλλαγή στο β΄ημίχρονο με θετική παρουσία καθώς και η επιστροφή του Γκερέρο μετά από αρκετό καιρό.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους και να δυσκολεύονται να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της με τους γηπεδούχους να προσέχουν περισσότερο την αμυντική τους λειτουργία.

Κάποια σουτ που έγιναν από τους παίκτες των δύο ομάδων δεν είχαν καμία τύχη και φτάσαμε στο 34’ για την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι. Ο Τόνγκια έδωσε την κάθετη πάσα στον Λόπες, μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ο Αρμπολέδα.

Ένα λεπτό αργότερα είχαμε την πρώτη πολύ μεγάλη φάση στο παιχνίδι και αυτή ήταν για τους φιλοξενούμενους. Λόπες και Τόνγκια αντάλλαξαν τη μπάλα, ο πρώτος έκανε το εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να χτυπάει ξιστά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να φεύγει έξω.

Μετά το μισάωρο η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και στο 41’ είχε νέα πολύ μεγάλη φάση. Ο Τόνκγια υποδέχθηκε την κάθετη πάσα, έκανε την παράλληλη πάσα προς τον Λόπες που ήταν φάτσα με το κενό τέρμα αλλά έβαλε την προβολή ο Μαρμούκ και έδιωξε σε κόρνερ!

Και εκεί που είχαμε το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου, είχαμε την φάση που σημάδεψε μέχρι εκείνη την ώρα τον αγώνα. Τόνγκια και Τιουνέ τα είπαν σε έντονο ύψος, ο Σολ πήγε στον Τιουνέ κάτι του είπε και αντέδρασε με δυνατό σπρώξιμο και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για φάση μετά τη λήξη του ημιχρόνου, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.Ο Σολ είδε κ΄λιτρινη για την πρόκληση

Στο β΄ημίχρονο είχε την πρώτη μεγάλη φάση για την Ανόρθωση στο 60΄. Λάθος από την άμυνα της ΑΕΚ. Η μπάλα φτάνει στον Καστέλ ο οποίος καθυστέρησε να κάνει το σουτ με τον Ερερίν που πήρε τη θέση του Πίριτς να σώζει την εστία του από βέβαιο γκολ

Η ΑΕΚ σταδιακά ανέβασε τις γραμμές της ακόμη περισσότερο και στο 66’ είχε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λέδες έδωσε στον Λόπες μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος έκανε απευθείας το σουτ με τον Αρμπολέδα να αγγίζει τη μπάλα, στη συνέχεια να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και τον Σολ στο ριμπάουντ να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα!

Τρία λεπτά αργότερα όμως η ΑΕΚ πέτυχε το ζητούμενο που ήταν ένα τέρμα που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Ο Κάργας απομάκρυνε με κεφαλιά μέσα στην περιοχή της ομάδας του, η μπάλα έφτασε στον Τόνγκια ο οποίος με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!

Στο 90’+3 ο Ντίμερς έδωσε προς τα πίσω στον Σάντος, αυτός από εξαιρετικό σημείο έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπαλα έξω

Η Ανόρθωση γενικότερα αν ακι προσπάθησε δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις μετά το τέρμα της ΑΕΚ, η ομάδα της Λάρνακας διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι και μάλιστα με παίκτη περισσότερο και πήρε μία τεράστια νίκη με την οποία έφτασε στο -1 από το ΑΠΟΕΛ και την κορυφή!

Ανόρθωση(Οκκάς): Αρμπολέδα, Αντωνίου (73′ Ουαγκέ), Μαρμούκ, Μακούν, Κάργας (79′ Περέα), Κορέια, Τιουνέ, Χρυσοστόμου (79′ Γκασάμα), Γκερέρο (46′ Αρτυματάς), Φερέιρα (54′ Παρούτης), Καστέλ.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Γουαρίς, Κορρέα, Τζουλίου, Μουσοντά. 

ΑΕΚ (Μπεν Σιμόν): Πίριτς (46′ Ερερίν), Ρομπέρζ (61′ Ντίμερς), Μιλίτσεβιτς, Ντιούνκου, Γκαρσία, Λέδες, Πονς, Γκάμα (46′ Σολ), Φαράζ (61′ Σάντος), Τόνγκια, Λόπες (85′ Τόμοβιτς). 
Στον πάγκο: Κάσας, Τρισκόφσκι, Καπτούμ, Σάνστες, Ναούμ, Γκιούρτσο, Μάμας. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χρυσοστόμου / Γκάμα, Σολ, Τόνγκια, Λόπες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Τιουνέ(45΄)
ΣΚΟΡΕΡ: Τόνγκια (69′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500

Διαιτητής: Prontera Alessandro
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Schnyder Urs Dominik
AVAR:Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης