28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Πογιέτ για την Εθνική Ελλάδας: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είμαστε έτοιμοι.Το πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι θα είναι κάτι εύκολο»

Πογιέτ για την Εθνική Ελλάδας: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είμαστε έτοιμοι.Το πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι θα είναι κάτι εύκολο»

By on 19 Μαρτίου, 2024 0 892 Views

Ο Γκουστάβο Πογιέτ έδωσε το «σύνθημα» για την πρόκριση της Εθνική Ελλάδας στο EURO. «Ως παίκτης μέχρι και το τελευταίο λεπτό του συμβολαίου μου έκανα τάκλιν», είπε για το συμβόλαιό του.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το ματς της Πέμπτης (21/3), όπου η Ελλάδα θα υποδεχθεί την αντίστοιχη του Καζακστάν με φόντο την πρόκριση στο EURO της Γερμανίας.

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται… δύο βήματα μακριά από τον μεγάλο της στόχο αφού αν κερδίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον νικητή του ΓεωργίαΛουξεμβούργο στον τελικό του F4 του Nations League και ο Γκουστάβο Πογιέτ ήταν… ξεκάθαρος στη media day της «γαλανόλευκης». «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είμαστε έτοιμοι. Το πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι θα είναι κάτι εύκολο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μετά ρωτήθηκε για το συμβόλαιό του και εάν θα υπέγραφε εφόσον η Ελλάδα πάει στο EURO. «Εξαρτάται. Εξαρτάται από τους όρους που θα προσφέρουν. Εγώ ως παίκτης μέχρι και το τελευταίο λεπτό του συμβολαίου μου έκανα τάκλιν και δεν με ένοιαζε εάν τραυματιστώ. Θα τα δώσω όλα και τώρα. Σε κάθε συμβόλαιο, υπάρχουν άλλοι όροι. Αλλά θα παραμείνω ίδιος προπονητής και ο ίδιος άνθρωπος».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αναβολή της δεύτερης αγωνιστικής της Stoiximan Super League όπου σχολίασε πως «είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστώ τη Super League, γιατί σήμερα και χθες έκανα δύο δυνατές προπονήσεις με την ομάδα. Δύο χρόνια πριν ξεκινήσαμε μία προσπάθεια και τώρα είμαστε κοντά στο στόχο μας».

Για το παιχνίδι της Πέμπτης υπογράμμισε ότι «Είναι κλειδί. Μόνο αυτό κοιτάμε. Πρέπει να είναι καλά οι παίκτες και να είναι συγκεντρωμένοι. Να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτούς. Θα εκπλαγώ αν αλλάξουν κάτι. Πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Ο Ουρουγουανός κόουτς στάθηκε και στην κατάσταση των διεθνών του. «Παρακολουθούσα τους ποδοσφαιριστές, ήμουν σε επαφή με τους γυμναστές των ομάδων. Οπως σας είπα δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Παράλληλα στάθηκε και στην αλλαγή του τόπου προπονήσεων καθώς αυτές γίνονται πλέον στις εγκαταστάσεις του Ατρόμητου. Αναφέρθηκε επίσης και στην ευρωπαϊκή πορεία των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ. «Ευχαριστώ τον κ. Σπανό για την παραχώρηση του προπονητικού κέντρου και δεύτερον συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό για την πρόκριση. Είναι σημαντικό να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του.