28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γιόρτασαν  Απόλλωνας και ΑΕΚ με ιστορικό φιλικό. Το γκολ της νίκης των φιλοξενουμένων ο Φαν Βέερτ

Γιόρτασαν  Απόλλωνας και ΑΕΚ με ιστορικό φιλικό. Το γκολ της νίκης των φιλοξενουμένων ο Φαν Βέερτ

By on 20 Μαρτίου, 2024 0 1237 Views

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το εορταστικό ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΚ Αθηνών για τα 70 και 100 χρόνια ζωής των δύο ομάδων αντίστοιχα καθώς η «Ένωση» νίκησε με 1-0. Το γκολ που έκρινε το ιστορικό ματς στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», πέτυχε ο Φαν Βέερτ στο 9ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ μέρους και μόλις στο 9ο λεπτό άνοιξαν το σκορ (0-1) με κοντινό πλασέ τον Φαν Βέερτ, έπειτα από γύρισμα του Λιούμπισιστς. Οι γαλάζιοι, απάντησαν με τον Μπακένγκα στο 23’ ωστόσο, το γκολ του δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες  των δύο ομάδων στο β’ μέρος με το 1-0 από το 9’ χάρη στο γκολ του Φαν Βέερτ να μένει μέχρι το τέλος του εορταστικού-ιστορικού φιλικού.

Το παιχνίδι:

Στο 8ο λεπτό ο Πισάρο πάτησε περιοχή, γύρισε στην περιοχή, αλλά Λιούμπισιτς και Φαν Βέερτ δεν ακούμπησαν την μπάλα για να τελειώσουν την φάση. Ένα λεπτό μετά ο Λιούμπισιτς γύρισε στον Φαν Βέερτ ο οποίος με όμορφο πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 12ο λεπτό ο Αραούχο πάτησε περιοχή, αλλά έκανε άστοχο σουτ αφού δεν είχε ισορροπία.

Στο 29ο λεπτό ο Λέουβενμπεργκ είπε διπλό όχι σε κοντινά σουτ του Αραούχο, με την ΑΕΚ να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 38΄ο Φερνάντες είχε ένα άστοχο σουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ από πλευράς Απόλλωνα το οποίο ακολούθησε.

Στο 61΄ο Βαλμπουενά έπιασε ένα μακρινό σουτ το οποίο όμως έφυγε πάνω από τα δοκάρια. 7 λεπτά μετά ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε νέο σουτ, αναγκάζοντας τον Στάνκοβιτς να πέσει και να μαζέψει.

Στο 76΄ο Πόνσε γύρισε στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 82ο λεπτό ο Κρμέντσικ είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά δεν έκανε γρήγορα το σουτ με αποτέλεσμα ο Στάνκοβιτς να προλάβει να επιστρέψει στην εστία του και να μαζέψει την μπάλα.

Απόλλων (Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Σιέλβικ (74′ Πέρετζ), Εκπολό, Σάντος (71′ Κοστάκε), Γιούρσεβιτς, Κολ, Αρτεάν, Βαλμπουενά (71′ Πεϊμπέρνς), Κρμέντσικ, Μπακένγκα (71′ Άδωνη).

ΑΕΚ Αθηνών (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (65′ Πήλιος), Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζησαφί (88′ Ραντόνια), Γιόνσον, Λιούμπισιτς (46′ Ζίνι), Φερνάντες (57′ Ελίασον), Πιζάρο (65′ Άμραμπατ), Φαν Βέερτ (65′ Τσούμπερ), Αραούχο (65′ Πόνσε).

ΣΚΟΡΕΡ: Φαν Βέερτ (9′)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.000