27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Ρομπίνιο: Το ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ψήφισε να εκτίσει εντός της χώρας την ποινή του για βιασμό

Ρομπίνιο: Το ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ψήφισε να εκτίσει εντός της χώρας την ποινή του για βιασμό

By on 21 Μαρτίου, 2024 0 1464 Views

Ο Ρομπίνιο έχει καταδικαστεί σε 9χρονη φυλάκιση για βιασμό και όλα δείχνουν πως δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του, με το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας να αποφασίζει με πλειοψηφία να εκτίσει την ποινή του εντός της χώρας.

Ο Ρομπίνιο έχει καταδικαστεί σε εννιάχρονη φυλάκιση για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε στο Μιλάνο το 2013, μετά από επικύρωση της ποινής του από το Ιταλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου 2022, και οι αρχές στην Ιταλία δεν σταματήσαν όλο αυτό το διάστημα τον αγώνα για την εφαρμογή της ποινής του.

Αγκάθι σε όλες αυτές τις προσπάθειες ήταν πως ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής στράικερ είχε φύγει για την πατρίδα του και δεν μπορούσε να εκδοθεί (το Σύνταγμα της Βραζιλίας δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων της), όμως οι γείτονες βρήκαν την άκρη του νήματος.

Αυτό έγινε μέσω της ιταλικής δικαιοσύνης που ζήτησε από την Βραζιλία να εκτίσει εκεί την ποινή του, με το ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας να αποφασίζει την Τετάρτη (20/03) με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά να εκτίσει ο ο Ρομπίνιο την ποινή φυλάκισής του εντός της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρομπίνιο καταδικάστηκε μαζί με έναν φίλο του για τον βιασμό μιας νεαρής Αλβανίδας που έλαβε χώρα στο Μιλάνο στις 22 Ιανουαρίου 2013, με τον ίδιο, που αγωνίζεται αυτή την περίοδο στην Σάντος, να εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως είναι αθώος.