2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση αιφνιδίασε τον Άρη και τον σταμάτησε.Με 5 Κύπριους άρχισε ο Οκκάς και με αποτελεσματική τακτική έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους

Η Ανόρθωση αιφνιδίασε τον Άρη και τον σταμάτησε.Με 5 Κύπριους άρχισε ο Οκκάς και με αποτελεσματική τακτική έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους

By on 31 Μαρτίου, 2024 0 805 Views

Σπουδαίο παιχνίδι στη Λεμεσό, ισοπαλία 1-1 μεταξύ Άρη και Ανόρθωσης με το ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει περισσότερο από όλους!

Ο Άρης με την ισοπαλία απόψε έμεινε στο -5 από την κορυφή και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Προηγήθηκε η Ανόρθωση στο 37’ με πέναλτι του Γκερέρο, ισοφάρισε ο Άρης στο 68΄ με Μοντνόρ.

Πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, με τον Άρη όμως να έχει τις περισσότερες και να μην μπορεί να πετύχει τη νίκη που θα τον διατηρούσε στο -3 από το ΑΠΟΕΛ.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες, πρώτα η Ανόρθωση στο 79 ’ με δεύτερη κίτρινη στον Αρτυματά και στο 87’ στον Γιαγκό με απευθείας κόκκινη για γροθιά στον Περέα.

Ο Άρης συνολικά είχε περισσότερες φάσεις για γκολ αλλά η Ανόρθωση ενώ έπαιζε σωστά στην άμυνα και δεν άφηνε να πάιζουν με άνεση οι επιθετικοί του Άρη,έφγαινε οργανωμένα στην επίθεση και απειλούσε την εστία του Βανά.Και όταν έμεινε με 10 οι αλλαγές βοήθησαν με τον Περέα που αντικατέστησε τον Γκερέρο να κάνει εξαιρευική δουλειά.

Ο αγώνας

Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο με αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες, τις περισσότερες όμως είχε η Λεμεσιανή ομάδα,αλλά η Ανόρθωση με 5 Κύπριους στο αρχικό σχήμα και σωστή τακτική από τον Γ.Οκκά αιφνιδίασε και τρόμαξε τον Άρη σε αρκετές φάσεις.Μάλιστα η Ανόρθωση είχε ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ πριν απειληθεί από τους γηπεδούχους

Η πρώτη σπουδαία φάση στον αγώνα ήρθε στο 18΄ όταν ο Ο Μπένγκτσον έκανε την ωραία ενέργεια από τα δεξιά και το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή, ο Σαβό υποδέχθηκε τη έκανε, κάνει το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Πέντε λεπτά αργότερα η Ανόρθωση είχε τεράστια φάση για να ανοίξει το σκορ. Ο Κορέια έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, ο επερχόμενος Αρτυματάς έκανε το σουτ αλλά έβγαλε στη γραμμή ο Βανά. Στη συνέχεια ο Καστέλ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μακριά έξω.

Σαβό και Μαγιαμπέλα είχαν τις περισσότερες τελικές για τον Άρη αλλά δεν μπορούσαν να βρουν στόχο, ενώ ο Γκομίς στο 30’ μετά από ωραία συνεργασία με τον Μπράουν, έφυγε απέναντι στον Αρμπολέδα αλλά το σουτ του έφυγε έξω!

Και εκεί που ο Άρης ανέβασε το ρυθμό του, ένα απρόσεκτο παίξιμο του Νίκολιτς στον Παρούτη στο 35’ έστειλε την Ανόρθωση στο σημείο του πέναλτι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκερέρο ο οποίος στο 37’ κέρδισε τον Βανά και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Προηγήθηκε γκολ από τον Φερέιρα που δεν μέτρησε αφού υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 45’ είχε νέα σπουδαία φάση για ένα τέρμα, με τον Σαβό από πλάγια δεξιά να κάνει το σουτ αλλά ο Αρμπολέδα να βγάζει σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωση να έχει τεράστια φάση στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ο Κορέια μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Άρη, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι!

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις μεγάλες ευκαιρίες στο 50’, όταν ο Μοντνόρ έδωσε την κάθετη πάσα στον Μαγιαμπέλα, αυτός απέναντι στον Αρμπολέδα έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα μόλις έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κακόριν από πολύ κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καζού, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις έξω!

Η Ανόρθωση βρήκε κενούς χώρους καθώς ο Άρης είχε ψηλά τις γραμμές του και στο 57’ είχε τεράστια φάση με τον Καστέλ μόνο μετά από παράλληλο γύρισμα του Κορέια να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα ο Καστέλ με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Άρης σκόραρε στο 60’ με τον Κακόριν αλλά μετά από εξέταση της φάσης από το VAR, το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο Ρώσος ήταν εκτεθειμένος.

Το γκολ της ισοφάρισης όμως ήρθε στο 68’ με τον Μοντνόρ, ο οποίος μετά από σέντρα του Καζού από τα αριστερά με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Στο 74’ ο Αρμπολέδα κράτησε το 1-1 με φοβερή απόκρουση μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σπόλιαριτς με τον αγώνα να έχει πάρει ένα τρελό ρυθμό.

Ο Άρης στο 79 ’ απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αρτυματά, και πλέον τα έπαιξε όλα για όλα για το τέρμα της νίκης.

Όμως ο Γιαγκό αψυχολόγητα στη συνέχεια έδωσε την γροθιά στον Περέα και μετά από εξέταση της φάσης από το VAR(ο διαιτητλής δεν ε΄λιδε το κτύπημα), δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα και έτσι και ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες στο 87΄!

Παρά τον τρελό ρυθμό που είχε το παιχνίδι μέχρι το τέλος, δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1, αποτέλεσμα το οποίο μειώνει τις πιθανότητες του Άρη για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΡΗΣ: Βανά, Καζού, Μπένγκτσον (46’ Κακόριν), Μπράουν (46’ Μοντνόρ), Γκομίς (70’ Σπόλιαριτς), Γιαγκό, Μαγιαμπέλα (63’ Σεμέδο), Νίκολιτς (46’ Σζόκε), Σάβο, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Αρτυματάς, Μαρμούκ, Κορέια, Καστέλ, Φερέιρα (70’ Τζουλίου), Παρούτης (58’ Ουαγκέ), Αντωνίου (78’ Κάργας), Χρυσοστόμου (58’ Κίκο), Κορέα, Γκερέρο (70’ Περέα).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπράουν, Καζού / Μαρμούκ, Καστέλ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Γιαγκό (απευθείας87΄) / Αρτυματάς (2η κίτρινη79΄)

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Pajac Igor
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης