1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-3: Λεωφόρος αντεπίθεσης για κούπα στον Λευκό Πύργο!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-3: Λεωφόρος αντεπίθεσης για κούπα στον Λευκό Πύργο!

By on 31 Μαρτίου, 2024 0 1315 Views

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στις κόντρα επιθέσεις τα τεράστια αμυντικά λάθη του Παναθηναϊκού και τη λανθασμένη διάταξη του Τερίμ στο α’ ημίχρονο, νίκησε με 3-2 το Τριφύλλι και βρέθηκε ουσιαστικά στο +5 από τους Πράσινους, «παίρνοντας» και την ισοβαθμία στα μεταξύ τους ματς!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη που δίνουν οι τέσσερις ομάδες για την κατάκτηση του τίτλου με τη βαθμολογική διαφορά που τους χωρίζει να είναι μικρή και κάθε νίκη να έχει ξεχωριστή σημασία, πόσο μάλλον ένα δίπλο.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες με πολλές φάσεις, πέντε γκολ, δοκάρι, και τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον ΠΑΟΚ να έχουν τις στιγμές τους ο δικέφαλος ήταν ο μεγάλος νικητής

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία τους παιχνίδια με τον Τερίμ να ειναι αυτός που έκανε περισσότερες εκπλήξεις σε πρόσωπα αλλά και σχηματισμό.

Ο Τούρκος τεχνικός είχε στην ενδεκάδα ως δίδυμο στην επίθεση τους Ιωαννίδη και Σπόραρ ενώ έπαιξαν τόσο ο Βαγιαννίδης όσο και ο Κώτσιρας με τον πρώτο να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον δεύτερο στη μεσαία γραμμή.

Ο Ντραγκόβσκι ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τον Βαγιαννίδη να παίζει ως δεξί μπακ και τον Μλαντένοβιτς στα αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Γεντβάι με τον Αράο δίπλα του. Στο κέντρο έπαιξε ο Τσέριν ο οποίος είχε δίπλα του τον Κώτσιρα και από την άλλη τον Μπερνάρ ενώ ο Μπακασέτας έπαιξε πίσω από τους Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε και αυτός αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα. Ο Κοτάρσκι ήταν στην εστία με τον Ότο να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Ράφα Σοάρες να παίζει αντί του Μπάμπα. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κετζιόερα και Κουλιεράκης.

Στα χαφ μπροστά τους έπαιξαν οι Σβαμπ και Μεϊτέ με τους Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Τάισον από τα δεξιά προς τα αριστερά να είναι η τριάδα στη μεσαία γραμμή πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Γκολ από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ 64” μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Μπράντον Τόμας έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, απέφυγε όμορφα τον Γεντβάι, πέρασε τους Βαγιαννίδη και Τσέριν και την ώρα που πάτησε περιοχή ο Ισπανός έπεσε με τον Ράφα Σοάρες να έρχεται, να κάνει την μπαλιά προς το πέναλτι όπου ο Ντεσπόντοφ με το εξωτερικό έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει και στο 7′ είχε μια καλή στιγμή με τον Σπόραρ μέσα στην περιοχή να γυρνάει, να κάνει το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Κοτάρσκι. Ενώ στο 11′ το σουτ του Μλαντένοβιτς έφυγε αρκετά έξω.

Οι φιλοξενούμενοι με όπλο την πίεση τους θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ στο 17′. Η άμυνα του τριφυλλιού δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα. Ο Ντεσπόντοφ την έκλεψε από τον Αράο και έκανε με τη μία τη σέντρα προς τον Μπράντον Τόμας ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το πλασέ με τον Ντραγκόβσκι να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.

Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Ντεσπόντοφ ο Κεντζιόρα πήρε την κεφαλιά και ο Ντραγκόβσκι με νέα σωτήρια επέμβαση έδιωξε ξανά σε κόρνερ.

Ισοφάρισε με Μπερνάρ το τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του μετά το 20′. Απείλησε αρχικά στο 21′ με ένα σουτ του Ιωαννίδη το οποίο έφυγε εκτός εστίας. Το τριφύλλι έφτασε στην ισοφάριση στο 29′ όταν ο Μπερνάρ έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, άνοιξε στα δεξιά στον Σπόραρ, που έδωσε στον Κώτσιρα που είχε ανέβει, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Κετζιόρα να διώχνει, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ που έκανε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Κοτάρσκι για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει το momentum αλλά ο ΠΑΟΚ με μία επίθεση για σεμινάριο πέρασε και πάλι μπροστά. Αφού έσπασε το κακά εκτελεσμένο υψηλό πρέσινγκ του αντιπάλου, η μπάλα έφτασε στον Μεϊτέ, εκείνος έδωσε στον Μουργκ από αριστερά και ο Τόμας με προβολή έκανε το 2-1 υπέρ του ”δικεφάλου του βορρά” στο 37′.

Σε τέσσερις πολύ καλές στιγμές, η ομάδα του Λουτσέσκου σκόραρε δύο φορές, ήταν απόλυτα κυνική και πήγε μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Πίεσε ο Παναθηναϊκός, έχασε ευκαιρίες αλλά το… καθάρισε ο ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός πίεσε και με το γνωστό 4-3-3 και την είσοδο του Ρούμπεν, του Παλάσιος και του Χουάνκαρ έγινε πιο λειτουργικός σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού.

Οι ”πράσινοι” στο ξεκίνημα είχαν δοκάρι με τον Ιωαννίδη ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μπράντον. Ο Ντραγκόφκσι έδιωξε σε κόρνερ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου γύρισε αρκετά μέτρα πίσω, διαχειρίστηκε το προβάδισμα και ο Παναθηναϊκός απειλούσε κατά βάση με σουτ έξω από την περιοχή. Δύο φορές ο Κοτάρσκι είπε όχι στον Μπακασέτα.

Η πιο μεγάλη στιγμή ήρθε στο 69′ με τον Κοτάρσκι να βγάζει την κεφαλιά του Γεντβάι.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε, πήρε όλα τα ρίσκα και στο 90′ ο ΠΑΟΚ βγήκε στο… ξέφωτο, ο Παλάσιος έδιωξε σαν κίπερ το σουτ του Σαμάτα και ο Σβαμπ από το πέναλτι έκανε το 3-1.

Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός είναι να μειώσει με τον Μπερνάρντ στο τελικό 3-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (46′ Πέρεθ), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Τσέριν (79′ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ (46′ Παλάσιος).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (77′ Βιεϊρίνια), Κετζιόρα (46′ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (61′ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας.