1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To AΠΟΕΛ μονάχα ξέρει… Με ανατροπή πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και κρατά την κορυφή. Η ομάδα της Λάρνακας προηγήθηκε νωρίς αλλά δεν τα κατάφερε

To AΠΟΕΛ μονάχα ξέρει… Με ανατροπή πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και κρατά την κορυφή. Η ομάδα της Λάρνακας προηγήθηκε νωρίς αλλά δεν τα κατάφερε

By on 31 Μαρτίου, 2024 0 724 Views

Mεγάλη νίκη για το ΑΠΟΕΛ που μονάχα αυτό ξέρει να παίρνει σε δύσκολα και καθοριστικά παιχνίδια..Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ γρήγορα αλλά όταν έπρεπε να φορτσάρει μετά το γκολ φοβήθηκε το ματς και το ύψος της κορυφής, έδωσε γήπεδο στο ΑΠΟΕΛ και στο τέλος είδε ξανά το όνειρο να απομακρύνεται όταν το πλησίασε και με νίκη σήμερα θα ανέβαινε στην κορυφή.

Οι γαλαζοκίτρινοι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ κόντρα στην ΑΕΚ στην ΑΡΕΝΑ αλλά έβγαλαν ψυχή ΑΠΟΕΛ  και το γύρισαν.Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Σα Πίντο κέρδισε αγώνα στον οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ!

Ο Τόνγκια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους αλλά το ΑΠΟΕΛ το έφερε τούμπα τος ματς με Τομανέ και Ντογκαλά, και με νίκη 2-1 ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από την 2η ΑΕΚ  και περιμένουν τον αγώνα του Άρη με την Ανόρθωση.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Παιχνίδι τακτικής με ελάχιστες φάσεις, αλλά με γκολ ήταν ο απολογισμός του α’ ημιχρόνου. Οι κιτρινοπράσινοι χωρίς να επισκεφτούν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία πήραν προβάδισμα στο σκορ, μόλις στο 9′. Ο Τόνγκια επιχείρησε το μακρινό σουτ από τα αριστερά, ο Μπέλετς έκανε τραγικό υπολογισμό και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για το 1-0.

Στο 17′ ο σκόρερ έκανε ακόμα ένα μακρινό σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΚ ήλεγχε τον αγώνα, έκλεισε πολύ καλά τους χώρους και δεν επέτρεψε στο ΑΠΟΕΛ να δημιουργήσεις φάσεις αν και είχε φάσεις από στατικές φάσεις.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πανομοιότυπα ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες αρκέστηκαν στη μετριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι που ανέβασε ρυθμούς του ΑΠΟΕΛ με τις αλλαγές

Το πρώτο καλό σουτ ήρθε στο 66′ από τον Ντίμερς, το οποίο απέκρουσε ο Μπέλετς, με το ΑΠΟΕΛ να δημιουργεί την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 72′

Στο 72ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Δώνης επιχείρησε το σουτ, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Πίριτς.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τόνγκια βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά έκανε τη χειρότερη επιλογή, αφού το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Τα τελευταία λεπτά ήταν… γαλαζοκίτρινα. Αρχικά ο Τομανέ με κεφαλιά στο 75΄και ακολούθως ο Ντονγκαλά στο 82′ υπέγραψαν την πιο σημαντική νίκη του ΑΠΟΕΛ.Η ΑΕΚ αντέδρασε και πλησίασε στο 2-2 σε δυο περιπτώσεις ωστόσο δεν ήρθε το γκολ

 Με τη νίκη του αυτή το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στους 66 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 62 βαθμούς, πέντε αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού (83′ Τρισκόφσκι), Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Λέδες, Πονς (83′ Ναούμ), Ντίμερς (80′ Σάντος), Τόνγκια, Φαράζ (69′ Γκάμα), Λόπες (69′ Σολ)

Στον πάγκο: Ερερίν, Τόμοβιτς, Κάσας, Σολ, Τρισκόφσκι, Γκάμα, Καπτούμ, Σάντος, Ενρίκες, Ναούμ, Γκιούρτσο, Μάμας

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Ζέφτε, Βιγιαφάνες (46′ Δώνης), Τσεπάκ, Ντάλσιο, Τομανέ (84′ Σατσιάς), Μαρκίνιος (63′ Μεχρί), Κοσταντίνοφ (72′ Κβιλιτάια), Ντογκαλά (84′ Σούσιτς)

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σιπριάνο, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουίλσον, Κβιλιτάια, Μαιόλι, Σούσιτς, Σατσιάς, Σαρφό, Μεχρί, Δώνης

ΣΚΟΡΕΡ: 9′ Τόνγκια/75′ Τομανέ, 82′ Ντογκαλά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σολ (3η)/Μαρκίνιος

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

Στο όριο των καρτών: Γκαρσία, Σολ (2)/ Κοσταντίνοφ (2)

Διαιτητής: Sundberg Jakob Alexander

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Rasmussen Dennis Rene Wollenberg

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Krogstrup Daniel Richardt

4ος Διαιτητής:  Φωτίου Κωνσταντίνος

VAR: Hansen Morten Krogh

AVAR: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης